De hoogtepunten van 2012

geplaatst in: Life | 6

Een jaar geleden heb ik mezelf 12 doelen gesteld voor 2012. Van tevoren leken het hele simpele doelen en ik had het idee dat ik het allemaal wel ging halen. Dat viel uiteindelijk nogal tegen. Ik heb voor de meeste dingen geen tijd gemaakt, omdat ik me wilde concentreren op mijn studie. Ik had dus best meer kunnen doen, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om gewoon tijd te besteden aan mijn bestaande hobby’s. Het was belangrijker om soms even op de rem te trappen.

Wel kan ik aan de hand van deze doelen een jaarverslag schrijven waarin de meeste hoogtepunten van 2012 naar voren komen.

Me inschrijven op de sportschool. 
Ik heb me niet ingeschreven op een sportschool. Ik heb wel gezocht naar een goede sportschool en besloten welke het moest worden, maar ben toen eerst gaan zwemmen en later wandelen en hardlopen. Dat ligt op dit moment stil. Het doel is dus niet echt bereikt. Ik heb in 2012 wel iets meer bewogen, maar niet zoveel als ik me had voorgenomen.
Iets creatiefs leren.
Aan dit doel heb ik geen aandacht besteed. Met mijn studie en stage kwam ik al niet eens aan mijn bestaande hobby’s toe. Ik wil nog steeds wat meer creatieve dingen aanpakken, maar dat komt na mijn studie wel.
Mijn Museumjaarkaart verlengen.
Dit heb ik wel gedaan. Het leuke daarvan is dat je zomaar kunt besluiten om ergens heen te gaan. Ook als je even weinig geld hebt.
Een afstudeerstage vinden.
Sinds september 2012 loop ik stage bij Stichting Borderline.
Afspreken met tenminste één penvriendin.
Het jaar begon goed. We hebben oud en nieuw gevierd in Duitsland bij een penvriendin en dus was op 1 januari dit doel eigenlijk al bereikt. In april, juli en december heb ik mijn Duitse penvriendin Fabi gezien en op dit moment ben ik in Finland op bezoek bij S.
Minimaal één (gratis) festival en één concert bezoeken.
Hoewel ik het liefst naar verschillende concerten en festivals was gegaan, kwam dat er steeds niet van. Uiteindelijk bleef het bij optredens van Only Seven Left en Roxette en een bezoek aan Appelpop.
Winkelen in een stad waar ik nog nooit gewinkeld heb.
Voor dit doel had ik een Nederlandse stad in gedachten. Eigenlijk ben ik ook dit jaar alleen maar naar steden gegaan die ik al kende.
Op reis gaan naar een land waar ik nooit eerder ben geweest.
In de zomervakantie ben ik op Kreta geweest. Hoewel ik al wel een keer naar Rhodos geweest was (en dus naar Griekenland) was dit wel een nieuw eiland. Ik reken hem maar half goed.
Mijn scriptie schrijven.
In maart was ik helemaal kapot van de vakken die ik had gevolgd voor mijn afstudeerrichting. Ik besloot toch een pauze in te lassen en in september pas te beginnen met mijn stage. Daarom ben ik nog niet zo ver dat ik al bezig ben met mijn scriptie. Helaas moet ik dit doel doorschuiven naar 2013.
Voor elke letter van het alfabet een boek lezen, oftewel 26 boeken lezen.
Dit is gelukt. Deze week las ik het laatste boek uit voor deze uitdaging. Welke boeken ik gelezen heb, kun je hier lezen.
Voor de derde keer mee doen aan NaNoWriMo.
Ook NaNoWriMo was een succes. Hoewel ik er minder lekker in kwam dan vorige jaren, heb ik toch 50,000 woorden op het scherm gekregen.
Een begin maken met het ophalen van mijn Duits.
Ook dit is weer zo’n doel wat is blijven liggen, omdat ik er geen tijd voor kon of wilde maken.
Wat ik in 2013 van plan ben? Daar kom ik over een paar dagen op terug.

6 reacties

 1. Kim

  Wat leuk dat je 12 doelen voor jezelf hebt opgesteld! Altijd leuk om nu terug te kijken wat er gelukt is en dat zijn nog best een hoop doelen.

  Over je creativiteit; daar heb ik een oplossing voor. Want ik denk dat ik ook doelen voor mijzelf ga stellen (beter goed gejat ;-)) maar daar ga ik dan ook een vision board van maken. Ken je dat? Kijk anders eens hier; http://www.beautygloss.nl/2012/12/17/filmpje-☆-vision-board-maken-☆-make-your-dreams-come-true-☆/ en http://www.beautygloss.nl/2009/05/04/vision-boards/

  Dan kan je die afstrepen als dit op je nieuwe lijst staat met doelen 😉

  • Roxanne

   Ik zal er thuis eens naar kijken! Ik ga voor 2013 even niet teveel plannen maken omdat ik als het goed is ga afstuderen, maar wie weet kan ik er wat mee in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.