Afstuderen bij Stichting Borderline

geplaatst in: Werk & studie | 8

Afgelopen maandag begon het nieuwe schooljaar. Als het goed is, wordt dit het laatste jaar voor mij op het hbo. Op twee hertentamens na, heb ik alle vakken afgerond en dus kon ik aan mijn afstudeerstage beginnen. Ik ga afstuderen in de richting commerciële communicatie, maar wilde zelf het liefst bij een non-profit organisatie stage lopen. Mijn medestudenten werken 32 uur per week, maar ik wilde net als de vorige keer 24 uur per week werken. Dan ben ik een paar weken langer bezig, maar het is voor mij veel beter vol te houden en het lukt me op deze manier ook om voor de zomervakantie af te studeren. Dat is dan ook mijn doel voor het komende schooljaar. Ik schreef een open sollicitatiebrief naar Stichting Borderline en vroeg of ze een stagiaire konden gebruiken op het gebied van marketing en communicatie. Nog geen twee dagen later, had ik een gesprek met één van de bestuursleden van de stichting. Zij konden mijn hulp goed gebruiken en het leek mij een mooie kans. Er ligt genoeg werk om een mooie afstudeeropdracht te formuleren. Het wachten was nog op de goedkeuring van onze stagecoördinator. Eind augustus heb ik mijn stageovereenkomst laten ondertekenen door twee docenten. Ik had een stageplek gevonden!

Eerste week
Maandag was mijn eerste werkdag. Veel reistijd had ik niet, want het kantoor van de stichting zit in de binnenstad van Utrecht. Het is vijf minuten fietsen vanaf mijn huis. Dat vind ik absoluut een pluspunt. Deze week stond voor mij in het teken van wennen aan het feit dat ik weer aan het werk ben, want vorig jaar heb ik me voornamelijk geconcentreerd op het halen van de laatste vakken. Daarnaast heb ik mijn collega’s leren kennen. De komende maand staat voor de stichting in het teken van de organisatie van de landelijke publieksdag. Ik vind het leuk om mee te denken over de PR en publiciteit. Daarnaast wil ik me de komende maand gaan verdiepen in de organisatie en hoe alles op dit moment verloopt. Als ik daar een goed beeld van heb, wordt het straks ook makkelijker om een goede onderzoeksopzet te schrijven. Naast het onderzoek ga ik me bezig houden met de website en het content management. Ik moet de website nog goed leren kennen, maar vind het hartstikke leuk om verhalen te schrijven, informatie op te zoeken en daar iets mee te doen. Dat moet dus goed komen. In de loop van de tijd zullen er vast nog wel wat taken bij komen, maar voor nu is dit wel even genoeg.

Intervisie
Op vrijdag ben ik om de week een dag vrij. De andere weken heb ik op de HU een intervisie bijeenkomst met een groep van vier medestudenten en onze stagebegeleider.  Deze week heb ik kennis gemaakt met hen. Van tevoren had ik geen idee wat ik me erbij voor moet stellen en wat we bij deze bijeenkomsten. Deze week hebben we onszelf voorgesteld en verteld waar we gaan werken en wat onze eerste indruk was. Daarna hebben we besproken wat de bedoeling is voor de komende weken. Zo gaan we het onder andere hebben over onze leerdoelen, zodat we elkaar daarin kunnen sturen als het mis gaat. Daarnaast kunnen we het hebben over gebeurtenissen op onze stage die we moeilijk vonden of die juist goed gingen. Zo kunnen we van elkaar leren. Daarnaast kunnen we elkaar de onderzoeksopzet voor onze afstudeeropdracht voorleggen. Na deze bijeenkomst kreeg ik er iets meer vertrouwen in dat het goed komt het aankomende jaar.

De eerste week zit er inmiddels op. Ik weet nu iets beter wat me te wachten staat en heb er zin in. Ik geef ook eerlijk toe dat ik er enorm naar uit kijk om af te studeren. Wat mij betreft heeft mijn studie lang genoeg geduurd.

8 reacties

 1. Mich

  Ooooh ben je begonnen met je afstudeer? Is helemaal langs mij heen gegaan (of heb je het niet getwitterd?) Leuk! Ik hoop dat je er een leuke tijd hebt! En binnenkort afgestudeerd bent! Succes!

  • Roxanne

   Ik heb er nog niet veel over getwitterd nee, het was tot het laatste moment onduidelijk of school het goed zou keuren, want die hadden allemaal nog vakantie en vrije dagen, maar uiteindelijk is het goed gekomen. Ik heb met bloggen even gewacht tot ik ook daadwerkelijk iets te vertellen had.

 2. Sanne

  Euh ja… moet ik weer opnieuw beginnen met je brief…. Want daar stond dus ook de vraag in hoe het nou met je goedkeuring van de stage was afgelopen.
  Lees ik het antwoord dus nu net op je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.