Op zoek naar dé sportschool

geplaatst in: Sport | 8

Vorige week schreef ik over mijn doelen voor 2012. Het eerste doel is me inschrijven op de sportschool. Toen ik dit opschreef, had ik nog in gedachte dat ik naar de sportschool zou rennen waar ik twee jaar geleden ook begon. Ergens in de afgelopen dagen bedacht ik me dat ik daar niet voor niets gestopt ben. Ik kwam er bijna nooit, het was niet fijn te bereiken op de fiets en ik vond de sfeer niet prettig. De lessen waren bijna alleen ’s avonds en je had dus weinig keuze, waardoor het er vaak niet van kwam. Het was aan de andere kant niet zo duur. Toch wilde ik er nog even over nadenken.

Vandaag ben ik eens op zoek gegaan met behulp van Google. Utrecht heeft veel sportscholen. Ze verschillen van elkaar in locatie, aanbod en prijs. Hoe maak je in hemelsnaam de goede keuze? Ze beweren allemaal dat zij de beste kwaliteit bieden voor een mooie prijs, maar de één is nog duurder dan de ander. Waar ga ik dan op letten? Ik heb besloten dat ik sowieso ga letten op de prijs en de voorwaarden, maar ik vind een fijn lesrooster, een goede sfeer, moderne apparatuur en gratis parkeren (of op loopafstand van mijn huis) ook wel een plus. (Dat parkeren is wel handig omdat ik dan met slecht weer nooit een excuus heb om niet te gaan!)

Inmiddels heb ik drie sportscholen opgeslagen in mijn favorieten. Bij twee ervan kun je een gratis dagpas aanvragen en dat wil ik dan ook gaan doen. Bij de derde vervalt het geld van je eerste les als je daarna lid wordt. Als student kun je bij één van de drie weer kiezen voor een 4-strippenkaart, dus dat is ook wel leuk om te proberen. Kortom, met al deze informatie ben ik eigenlijk van plan me de komende maand eens goed te oriënteren op de verschillende sportscholen voordat ik een keuze maak. Misschien is de kans dan groter dat ik ook daadwerkelijk blijf sporten tot het einde van het jaar.

Als iemand nog andere tips heeft waar ik op kan letten bij deze zoektocht of goede ervaringen heeft met een sportschool in Utrecht, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

8 reacties

 1. Petra

  Ik houd zelf nooit zo van groepslessen. Dan voel ik me vaak zo bekeken, kan ik niet mijn eigen muziek op en ben ik altijd slechter dan mijn buurvrouw. Dus ik ga liever fitnessen enzo, dus als ik op zoek zou gaan naar een sportschool zou ik niet op de lessen letten.
  In Leeuwarden hebben ze een sportpas. Met een pluspas kun je ook fitnessen bij één sportschool (daarbij heb ik op locatie gelet, prijs was niet belangrijk) en ook kan ik met die pas naar verschillende lessen, die worden allemaal na 5u gegeven. Maar dat heb ik nog niet gedaan.

 2. Stéphanie

  Welke drie zijn favoriet? Ik wil me ook gaan inschrijven bij een sportschool in Utrecht namelijk, maar er is zoveel keus! En waar wil je dus niet meer naartoe?

  (Ik zit nu te denken aan fit for free Overvecht, die is het dichtste bij mijn huis namelijk)

  • Roxanne

   Fit for free daar zat ik voorheen, maar ik voelde me er qua fitness niet zo op mijn gemak, en dus wil ik daar niet meer terug. Ik twijfel nu tussen Health City (in de Galgenwaard), De work out en die van “betaalbaarsporten.nl” omdat die 6 vestigingen heeft…. maar goed, ik heb nog lang geen keuze gemaakt!

 3. Caroline

  Ik zou eerst een proefdag gaan doen, weet je een beetje iets van de sfeer en kun je het ook zien. De foto’s op internet zijn vaak ook mooier dan in het echt 😉

  Liefs

 4. Leeswammes (Judith)

  Moeilijk! Ik zat bij een sportschool die helemaal niet ver weg was, maar waar ik toch niet telkens heen wilde fietsen. Dus de afstand/moeite die je moet doen om er te komen is echt erg belangrijk. Anders betaal je misschien minder maar je gaat nooit.

  Als er ergens een leuke wekelijkse les is dan helpt dat volgens mij ook heel erg, dat je regelmatig gaat. Succes met het uitzoeken.

 5. Rianne

  Een sportschool is ook ontzettend lastig om uit te zoeken. Vaak omdat je meteen aan een jaarabonnement vast zit en niet een maand kunt proberen ofzo. Succes met het uitzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.