Bakken met een snufje liefde

geplaatst in: Familie, In de keuken | 0

Op dit moment ruikt mijn huis heerlijk naar de cake die ik in de oven heb staan. Vanavond hebben we een nieuwsjaarsborrel met een aantal buren uit de straat en ik vond het leuk om een verse cake mee te nemen. Daar is uiteraard niets mis mee en het is niet zo veel werk, maar het is wel een typisch voorbeeld van hoe er dingen aan het veranderen zijn in mijn leven sinds ik mama geworden ben. Ik ben veel meer bezig met koken en bakken dan vroeger.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een aantal boeken gelezen waarin de hoofdpersonen rond de feestdagen van alles aan het koken en bakken waren. Koekjes en taartjes bakken samen met de kinderen, dat vond ik zo gezellig klinken. Ik dacht ook terug aan mijn eigen jeugd. Mijn moeder kookt en bakt graag en ik vind ook dat ze dat goed kan. Als klein meisje stond ik vaak op een opstapje te helpen als zij een cake ging bakken. Uiteraard was het ook leuk om de beslagkom uit te likken en om de cake later op te eten.

Ik wil een leuke mama zijn voor Marcel en ik heb me in mijn hoofd gehaald dat dit betekent dat ik ook maar eens mijn best moet doen om een keukenprinses te worden. Nu kan ik best koken of iets simpels bakken, maar ik hoef me echt niet op te geven voor Masterchef of Heel Holland Bakt. Dat gaat namelijk niets worden. Op zich geeft dat natuurlijk niet, maar ik probeer de laatste twee jaar wel vaker iets nieuws uit in de keuken. Soms is dit een succes en andere keren helemaal niet. Stiekem heb ik wel gemerkt dat koken en bakken me best zen kan maken. Dat is dan weer positief.

red velvet cake bakkenToch moet het ook niet te ver gaan. Voor mijn verjaardag bakte ik een red velvet cake. Die smaakte prima, maar ik vond zelf dat hij er niet mooi genoeg uit zag. Dat vond ik frustrerend. Ik heb geen idee hoe het kwam dat die taart zo scheef omhoog gekomen is in de oven, dus dat maakte het al niet beter. Gefrustreerde moeders zijn helemaal niet leuk, dus het moet ook geen ‘ding’ gaan worden. Op zulke momenten moet ik mezelf weer even tot de orde roepen en dat ik mijn innerlijke perfectionist de mond moet snoeren. Ging het er niet om dat het gezellig is en lekker? Ik hoef helemaal geen grote prijs te winnen en ik ben ook helemaal geen top kok. Ik wil gewoon een gezellige mama zijn die af en toe iets lekkers maakt voor of met haar kleine man. Mijn geheime ingrediënt? Dat is natuurlijk een snufje liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.