Je hebt een dikke kont

geplaatst in: Life | 8

Ken je dat, van die mensen die het nodig vinden om anderen iets na te roepen vanuit de auto? Dat type lafaard dat denkt dat ie commentaar moet leveren, terwijl hij geen idee heeft wie je bent en wat hij kan aanrichten met zijn opmerking? Gisteren was het weer eens zo ver. Terwijl ik de sleutel in het slot stak van onze centrale voordeur, stopte er een auto in de straat. Hij draaide zijn raampje open en riep “Je hebt een dikke kont!” Ik deed de deur open, liep naar binnen en heb er verder geen aandacht aan besteed. Toch bleef het even hangen. Wat bezielt je nou toch als man om je raampje open te draaien en een (onaardige) opmerking tegen iemand te maken? Wat bereik je daar nu mee? Zou hij denken dat ik niet in het bezit ben van een spiegel?

Afbeelding: Jeanne Lorioz
Afbeelding: Jeanne Lorioz

Maar goed, even serieus. Op zich zit ik prima in mijn vel en ik ga echt niet huilen omdat iemand tegen me zegt dat ik een dikke kont heb. Ik denk meer ‘No shit! Sherlock!’ en ik ga weer verder met mijn leven. Terwijl ik denk dat hij dat ook wel zou kunnen doen. Hij, maar ook al die andere mannen die het nodig vinden om vrouwen, of mensen in het algemeen, rare dingen na te roepen. Ik vind zulke mensen eigenlijk best wel zielig.

Vroeger was dat anders. Dan ging ik er wel op in. Ik draaide me om en riep iets terug. “Je moeder!” of “Meen je dat nou?” waren toch wel favoriet. Ik weet nog dat Pel vaak tegen me zei dat ik nog eens ruzie zou krijgen met iemand op straat, omdat ik mijn mond niet kon houden. Ik vond dat onzin, want hey, zij begonnen er toch zeker mee? Inmiddels denk ik er anders over. Ik vind er nog steeds iets van, maar ik draai me niet meer om en ik bedenk mijn antwoorden in stilte. Ik ga er namelijk van uit dat zulke mensen gewoon op zoek zijn naar (negatieve) aandacht, omdat ze zelf geen leven hebben. Van mij gaan ze die aandacht niet meer krijgen.

Dus, mannen die het nodig vinden om iets tegen me te roepen: Ik vind je zielig. Ik weet dat ik een dikke kont heb. Het kan me niet schelen wat jij ervan vindt. Ik heb nog één tip voor deze mensen: Als je niets leuks te vertellen hebt, houd dan gewoon lekker je grote mond dicht. Daar wordt de wereld leuker van. Echt waar.

8 reacties

 1. Kim

  Ik kan dat ook totaal niet begrijpen. Dat mensen dan energie steken in het stil zetten van hun auto, het raampje open doen en dat dan te zeggen. Zoveel moeite.

  Maar buiten dat vind ik het ook raar. Mensen moeten zich eens met hun eigen bezighouden en niet commentaar leveren op anderen. Vroeger kon ik ook van slag zijn als iemand een negatieve opmerking maakt. Nu denk ik ‘je bent echt niet origineel meer hoor, ik heb het al zovaak gehoord’ en dat helpt wel.

 2. Vanessa Gerrits

  Jammer dat dit je is voorgevallen, het is me ook al een aantal keer gebeurd … Als het van die onnozele jonge gasten zijn kan ik het nog wel relativeren, maar het ergst vond ik toen ik door een man van middelbare leeftijd die over straat wandelde met zijn dochter en vrouw werd uitgescholden omdat mijn jurkje naar zijn mening te diep was uitgesneden (het was toen dik over de dertig graden, by the way). Destijds schaamde ik me dood, nu heb ik vooral medelijden met de dochter van zo’n vader die het oké vind om jonge meisjes (was toen 20-ish) uit te schelden op het midden van de straat in het bijzijn van zijn kind. Al een geluk dat het geen zoon was, dan kreeg die ook meteen het “goede” voorbeeld van wat kan en wat niet! Alleszins: met hoeveel jij bent afgevallen mag je trots zijn op je kont, welk formaat die nu ook heeft, ‘cause you literally worked your ass off to get it! 😉

  • Roxanne

   Thanks!! En toevallig vind ik dat ik best een goede kont heb, haha. Ja hij mag er zijn qua formaat, maar heeft tenminste wel vormen. 😛

   Maar ik snap je punt. Ik heb ook wel eens een aanvaring gehad met een man in een scootmobiel die in de Hema claimde dat hij er niet door kon omdat ik met mijn dikke reet in de weg stond. Toen was ik 25 kilo afgevallen en had ik dus echt even tranen in mijn ogen staan. Dat ik dacht: Zie je niet hoe hard ik daaraan werk? Maar toen zei iemand tegen me ‘jij kunt afvallen, hij komt nooit van zijn lelijke karakter af’. En dat is ook waar!
   Roxanne recently posted…Je hebt een dikke kontMy Profile

   • berry

    veel vrouwen hebben geen idee hoeveel mannen ’n dikke kont juist fantastisch vinden..als jij je er goed bij voelt dan is dat het belangrijkste an dat zie je dan ook nog aan de buitenkant…. maar zowiezo roepen wat je ervan vind… daar heb jij toch niet om gevraagd? alsof hun mening er toe doet. zo kansloos.

 3. Mich

  Mij is het ook altijd onduidelijk waarom sommige mensen die behoefte hebben. Ik begrijp wat je zegt, vroeger toen ik op school zat, kon ik mij het echt aantrekken, maar nu denk ik echt alleen wat ben jij voor kansloos figuur. Wat wil je hiermee bereiken? Tegen mij zeggen ze dan geen dikke kont, maar dan loop ik ergens en dan roept er zo’n kansloze “nihao”

  Dan denk ik echt, weet je hoe kansloos, waarom doe je dat? En daarnaast kom ik niet eens uit China dus dat is nog eens dubbel debiel. Maar als je goed oplet zijn het altijd kansloze gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.