12 voor 2012

geplaatst in: Life | 10

In 2009 ben ik begonnen aan het halen van 101 doelen voor Day Zero. Het idee daarvan was om 101 doelen te bereiken in 1001 dagen. In mei 2012 lopen mijn 1001 dagen af en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet verder ga komen dan de helft. Dat is aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant heb ik dan een heleboel dingen wél gedaan. Ik heb sommige doelen veel te groot gemaakt en dan kost het al snel veel geld en tijd. Kortom, de belangrijkste les die ik ervan heb geleerd is dat ik realistische doelen moet leren stellen. Wellicht minder dingen tegelijkertijd en over een kortere periode?

Op veel blogs kom ik op dit moment lijstjes tegen van doelen die anderen willen gaan behalen in 2012. (Bijvoorbeeld bij Petra) Het lijkt me leuk om daarbij aan te sluiten. Vandaar dat ik ben gaan nadenken over 12 doelen voor 2012. Voor elke maand eentje, of misschien ben ik wel veel eerder klaar? Dat klinkt in ieder geval haalbaar.

In 2012 wil ik…

 1. Me inschrijven op de sportschool. Ik heb het vaker geprobeerd en volhouden is niet echt mijn sterkste punt. Ik wil dat het dit jaar anders wordt.
 2. Iets creatiefs leren. Ik heb hiervoor mijn zinnen gezet op leren haken. Er liggen twee boekjes, een bolletje wol en een haaknaald op me te wachten. Nu nog het lef om te beginnen.
 3. Mijn Museumjaarkaart verlengen. Ik heb hem dit jaar door omstandigheden maar een paar keer gebruikt en ik wil dus nog een aantal musea bezoeken die eigenlijk het afgelopen jaar al op de planning stonden.
 4. Een afstudeerstage vinden. Als het goed is, mag ik in april gaan beginnen aan mijn afstudeerstage. Ik ben al flink aan het nadenken over wat het dan moet worden. Als ik het weet, zal ik er zeker wat over schrijven.
 5. Afspreken met tenminste één penvriendin. Zweden staat op mijn verlanglijstje, evenals Duitsland en wederom Finland. Dat gaat vast niet allemaal lukken, maar één keer op reis lijkt me al heel gaaf!
 6. Minimaal één (gratis) festival en één concert bezoeken. Dit gaat me zeker lukken. Afgelopen jaar heb ik niet veel concerten gezien, dus ik heb nog wat in te halen.
 7. Winkelen in een stad waar ik nog nooit gewinkeld heb. Tilburg, Leiden, of? Als iemand nog andere tips heeft, dan sta ik daar natuurlijk voor open. Met mijn OV ben ik al op veel plekken geweest, maar nog lang niet overal!
 8. Op reis gaan naar een land waar ik nooit eerder ben geweest. Dit kan ik misschien combineren met punt 5?
 9. Mijn scriptie schrijven. Tijdens mijn stage kan ik daar vast al mee aan de slag. Ik moet nog een onderwerp gaan kiezen en ik heb nog geen idee wat me te wachten staat. Volgend jaar rond deze tijd hoop ik er wel mee klaar te zijn. Afstuderen staat namelijk voor 2013 op mijn to do lijstje.
 10. Voor elke letter van het alfabet een boek lezen, oftewel 26 boeken lezen. Inspiratie voor dit doel las ik op de blog van Judith. Tips voor de ‘moeilijke’ letters zijn welkom en andere tips voor mooie boeken natuurlijk ook. Ik lees zowel in het Nederlands als in het Engels en het liefst allerlei genres door elkaar.
 11. Voor de derde keer mee doen aan NaNoWriMo. Daar is verder vast geen uitleg voor nodig? Ik heb het nu twee keer gehaald en als ik een idee heb, dan ga ik het zeker wéér doen.
 12. Een begin maken met het ophalen van mijn Duits. Dit roep ik al jaren. Ik heb iets van vijf jaar Duits gehad op het VWO en destijds schreef ik zelfs brieven in het Duits met één van mijn Duitse penvriendinnen. Dat zou me nu niet meer lukken en dat vind ik zonde. De kennis zit vast nog ergens in mijn hoofd. De hulpmiddelen zijn er, nu nog doen!
Wanneer ik een doel bereikt heb, zal ik hierover bloggen. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken om deze 12 doelen te behalen voor het einde van 2012.

10 reacties

 1. Lauradenkt

  Leiden is wel leuk om te winkelen, maar het is niet supergroot natuurlijk. Maar het is sowieso een mooie stad en misschien kun je er dan nog een museumbezoek aan plakken 🙂

 2. Fabi

  I have nearly the same plans, but didn’t know there is someone else who does this. I wanted to make one plan for each month which I try to fulfil. If I do them all in January it is good, if not, it is okay as well, as long as I do it until December.

  And being creative is on my list as well. Meeting my pals would be like cheating, I guess, as I already know that I will meet one of my pals in May…xD We just bought the tickets, so I guess this is safe…I need to think of another plan ;)!

  Other plans are things like: Safing money and such…:) Still need to write that list down :)!

  Love ya :)!

 3. Peet

  Wat een goed idee om ‘slechts’ 12 goede voornemens / doelen te stellen voor 2012. Ik doe met je mee!

 4. Saskia

  Succes met deze doelen.. Ik ben ook bezig met het bedenken van 12 doelen voor 2012..
  En alvast een gelukkig 2012!

 5. Mich

  Leuke lijst, ik ben benieuwd hoeveel je gaat voltooien! Ik vind die van de 26 boeken wel heftig 🙂

  Fijn uiteinde in Germany! x

 6. Sanne

  Ik lees al een aantal weken met je mee, maar zo op de rand van het jaar reageer ik maar even om je een gezond en gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

  Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.