Vriendinnenweek

geplaatst in: Muziek, Vrienden | 10

Aan het begin van dit jaar maakte ik een lijst van 12 doelen voor 2012. Het vijfde punt op deze lijst was ‘afspreken met een penvriendin’. Tijdens het schrijven van dat doel had ik in eerste instantie voor ogen dat ik zelf op reis zou gaan om één van mijn penvriendinnen te ontmoeten en dat hoop ik nog steeds te kunnen doen dit jaar. Toch kan ik dit punt in feite al van de lijst afstrepen, want deze week kwam mijn Duitse penvriendin Fabi bij mij logeren. Even was ik ik bang dat mijn keelontsteking roet in het eten zou gooien, maar gelukkig deden de medicijnen hun werk en voelde ik me maandag alweer een stuk beter.

Maandagmorgen nam ik afscheid van H. die een week naar Londen ging. Die middag stond ik om 1 uur op Utrecht Centraal te wachten. Helaas werd er omgeroepen dat de ICE 20 minuten vertraging had. Terwijl ik moest wachten, zat ik op een bankje te kijken naar de mensen die voorbij liepen op het station. Het is apart wat je allemaal ziet als je daar zit. Gelukkig kwam de trein toch snel binnen en toen kon onze week samen beginnen. Het was de derde keer dat zij in Utrecht was en ik ben ook al een paar keer bij haar op bezoek geweest in Essen. Onze lijst met plannen was zoals gewoonlijk weer eindeloos lang. Zo had zij een stapel dvd’s in haar koffer zitten de we samen konden kijken, maar we wilden ook naar buiten toe om de toerist uit te gaan hangen. Ik vind het leuk om mijn penvriendinnen meer te laten zien van Utrecht en Nederland, omdat ik andersom ook meer zou willen zien van waar hun leven zich afspeelt en met welke mensen ze omgaan. In onze brieven delen we veel, dus het is leuk om daar een nog beter beeld van te krijgen.

Uiteindelijk is de week dus voorbij gevlogen. We hebben onder andere cupcakes gebakken en een heel seizoen Glee gekeken op DVD. Natuurlijk zijn we gaan shoppen, zowel op het winkelcentrum en in de stad. Ik kwam thuis met een nieuw t-shirt, een cadeautje voor en vriendin en een heleboel kleine dingetjes die ik nog moest hebben, dus ik had veel tasjes maar de uitgaven vielen wel mee. Via een gesprek met mijn broer op WhatsApp kwam ik erachter dat Solid Frame woensdag zou spelen in Houten, omdat college de Heemlanden een middag georganiseerd had om geld op te halen voor een goed doel. Omdat ik Fabi veel verteld had over de band, maar ze nog geen muziek had laten horen, zijn we gaan kijken (en luisteren). En tijdens deze week hebben we vooral de kans gehad om weer eens goed bij te kletsen.

Vandaag scheen de zon eindelijk weer en voor het eerst deze week was het warmer. We hadden niks meer gepland en zijn even naar het postkantoor gelopen om vervolgens een wandeling te maken door de wijk waar ik in woon. Zo kon ik haar bijvoorbeeld het nieuwe huis van mijn ouders laten zien. In de middag vertrok de ICE weer richting Duitsland, maar niet voordat we nog een nieuwe lijst hebben gemaakt met dingen die we dit jaar nog samen zouden kunnen doen. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.

Ik kwam thuis in een leeg huis, waar ik de ruimte had om in sneltreinvaart de ergste rommel op te ruimen en de stofzuiger tevoorschijn te halen, want daar had ik natuurlijk geen tijd voor deze week. Ik ga vanavond nog even van mijn rust genieten en daarna komt H. weer terug uit Londen. En dan hoop ik snel weer een fijn blogritme op te kunnen pakken!

 

10 reacties

 1. Stéphanie

  Wat leuk, penvriendinnen! Ik had er vroeger ook eentje, maar daar is het contact mee verwaterd. Echt superleuk dat jullie ook echt zo’n vriendschap hebben opgebouwd!

 2. Roxanne

  Ik vind dat dit het contact nog leuker maakt. Ik heb meerdere penvriendinnen ook in het echt ontmoet en als het dan ook klikt dan wordt het contact op de één of andere manier nog hechter. En het is een leuke manier van op vakantie gaan! 😀

 3. Mich

  Wat een gezellige week heb je gehad. Knap al die penvriendinnen die jij hebt en dat je dat ook onderhoudt.

 4. appelig

  Wat leuk afspreken met penvriendinnen. Ik heb eens een blog gezien van iemand die al haar facebookvrienden (meer dan 200) in het echt gaat ontmoeten en dan de ontmoetingen op video vastlegt.

  • Roxanne

   Wat een gaaf idee! Dat kost vast een hoop tijd, maar het is ook heel gaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.