Een weekend vol mooie lichtjes en warme chocolademelk

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Vrienden | 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weekend heb ik bij mijn (pen)vriendin Fabi gelogeerd in Essen. Dat is altijd gezellig, maar in deze tijd natuurlijk helemaal. Duitsland is al helemaal in de stemming voor de feestdagen. Vrijdagmiddag vertrok ik vanuit Utrecht. Mijn auto moest wel even uitgegraven worden, omdat het ’s morgens gesneeuwd had. Ik was bang dat het onderweg een grote chaos zou zijn op de weg en dat was het ook wel een beetje. In Nederland dan. Op de A12 stond ik een tijdje vast in de file en daarna was de weg een grote ijsbaan. Het grappige was dat de sneeuw en ijs verdwenen was zodra ik de grens over reed. In Duitsland zag de snelweg er goed uit en vanaf dat moment kon ik ook gewoon door rijden.

Om vijf uur ’s middags stond ik bij Fabi voor de deur. Het was goed om haar weer te zien. We hadden genoeg om over bij te kletsen in ieder geval. Nadat we thuis gegeten hadden, zijn we ’s avonds naar de kerstmarkt van Essen gegaan. Daar hebben we warme chocolademelk gehaald bij Starbucks en ik heb foto’s gemaakt van de prachtige verlichting en het reuzenrad. Het was rustig in de stad en de gewone winkels waren ook open. Ik kreeg helemaal zin om te shoppen. Toen ik zag dat er een grote Primark zat, moesten we daar natuurlijk even naar binnen. Wat een grote winkel was dat! Ik heb me ingehouden, want ik kwam slechts naar buiten met nieuwe sokken, een uilenmuts en een cadeautje voor H. We hebben na het winkelen nog een rondje over de kerstmarkt gelopen en toen zijn we weer richting huis gegaan. Bij de bushalte probeerde iemand nog even in het Russisch zijn auto aan ons te verkopen of hij wilde weten wat een auto kost in Duitsland. Daar zijn we maar vanuit gegaan, want de andere optie – wat hij voor ons moest betalen in Duitsland – vonden we niet zo’n leuke! Ons Russisch is niet echt goed, dus het echte verhaal zullen we nooit weten. We hebben er daarna wel hard om gelachen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag zouden we naar een kerstmarkt gaan in een andere plaats. We hadden nog niet besloten welke stad we wilden bezoeken. Uiteindelijk besloten we om naar twee kerstmarkten te gaan. De eerste was een kleine markt op twee boten bij de Baldeneysee in Essen. De zon scheen mooi op het meer, dus dat was gaaf om te zien. De markt zelf stelde niet veel voor, dus na even gesnuffeld te hebben bij de kraampjes, dronken we een kop warme chocolademelk en daarna gingen we weer richting huis. ’s Middags keken we voetbal. Fabi is voor Schalke04 en zij speelden uit tegen Stuttgart. Helaas verloren ze, maar dat mocht onze pret niet drukken. Na de wedstrijd stapten we weer in de auto. Deze keer reden we naar Duisburg. De kerstmarkt daar was best wel groot, maar ze verkochten er vooral snoep en er waren veel kraampjes waar je iets te eten of drinken kon halen. Weer gingen we voor warme chocolademelk, maar we hebben ook een bratwurst gegeten. Ik kwam thuis met een paar grappige kerstkaartjes en een cadeautje voor de moeder van H. Wat shoppen betreft heb ik me dus behoorlijk ingehouden dit weekend.

Zondag ging ik alweer richting Nederland. Hoewel het die nacht gesneeuwd had, regende het tegen de tijd dat ik in de auto stapte. Dat was wel fijn, want dat betekende dat ik gewoon naar huis kon rijden, zonder gekkigheid op de weg en zonder de ruiten te hoeven krabben. Ik heb in ieder geval een fijn weekend gehad en het was goed om er even uit te zijn. Inmiddels ben ik zo moe dat ik nog wel een weekend nodig heb om weer bij te komen, maar ik zit ook weer vol met inspiratie en energie!

13 reacties

 1. Sandra

  Dat klinkt als een superleuk weekend! Op naar de volgende ontmoeting. Leuk dat je er zo’n geweldige vriendschap aan hebt overgehouden door een paar brieven.

 2. Kim

  Wat leuk!
  Echt fijn zo’n weekend om helemaal even aan niets te denken. Zo’n weekend had ik ook 🙂

 3. Zina

  Kwam via-via op je blog terecht en ben onder de indruk! Je schrijfstijl vind ik heel fijn, het leest allemaal makkelijk weg. Duitsland is inderdaad wel hét land waar je moet zijn tijdens de kerstdagen (of juist niet, als je er niet van houdt..) Mooie foto’s ook!

 4. Mich

  Al die kerstmarkten lijken ook zo op elkaar! 🙂 ZIet eruit alsof je een erg gezellig hebt gehad! Love Christmas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.