Roxette

geplaatst in: Muziek | 4

In de afgelopen jaren heb ik een mentaal lijstje gemaakt van bands, zangers en zangeressen die ik graag een keer live wil zien optreden.  Inmiddels heb ik al een aantal optredens gezien die op dit lijstje stonden. Afgelopen vrijdag kon ik er weer eentje afstrepen. Roxette gaf een optreden in de Heineken Music Hall en mijn broer en ik waren erbij.

We kwamen redelijk op tijd aan in Amsterdam en konden kiezen waar we wilden gaan staan of zitten. Normaal gesproken sta ik het liefst vooraan, zodat je lekker mee kunt zingen en dansen. Dit jaar gaat het wat minder goed qua gezondheid en energie, dus we kozen ervoor om boven te gaan zitten. Er was nog genoeg plek vooraan en vanaf daar kun je het goed zien. Het leuk om te zien hoe de zaal langzaam vol liep. Ik vroeg me nog af of er bekenden in de zaal zouden zijn, maar we zijn niemand tegen gekomen.

Het optreden was gaaf. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar het was leuk. Van tevoren had ik het gevoel dat ze nooit alle hits konden spelen, gewoon omdat het er teveel zijn. Daarom was ik erg benieuwd hoe de set list eruit zou zien. Het werd een mooie afwisseling van grote hits, nieuwe nummers en wat oude bekende nummers / B-sides voor de fans. Nummers die ik allemaal mee kon zingen. Het was vooral gaaf dat ze het nummer ‘7twenty7’ ook speelden. Have a nice day was vroeger wel mijn favoriete Roxette album en dat nummer heeft leuke lyrics. Marie pakte helaas af en toe de hoge noten niet waar ze dit vroeger wel deed en ze zag er ook wat breekbaar uit als ze liep. Ik heb me altijd afgevraagd of ze weer helemaal de oude geworden zou zijn, maar dat is helaas niet het geval. Het werd mooi opgepakt met een extra achtergrond zangeres, dus uiteindelijk was de muziek net zo goed. Daarnaast leefde de rest van de band zich lekker uit op het podium.

Uiteindelijk heb ik gewoon een top avond gehad. De rest van het weekend heb ik nog naar de muziek van Roxette geluisterd, zodat ik in gedachte nog wat kon nagenieten. Ik hoop dat ik nog een keer de kans krijg om ze te zien!

4 reacties

 1. Serena

  Concerten zijn ook gewoon leuk!!! Vroeger wel vaker naar Roxette geluisterd, maar nooit echt fan geweest…

 2. Sanne

  De naam Roxette zegt me wel wat, maar ik was als jong meisje al fan van Nederlandstalig dus verder dan dat is het nooit gekomen bij mij.

  Fijn dat je er van genoten hebt!

 3. Mich

  Oh Roxette, daar rockte ik vroeger altijd op…(springend op mijn bed). Ik wist niet eens dat ze nog optredens gaven. Cool dat je bent geweest, ik kan na een concert ook nog dagen van een cd van die band genieten!

  • Roxanne

   Ja leuk he? We konden zoveel herinneringen ophalen bij die muziek, echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.