Van A tot Z

geplaatst in: Boeken en ander leesvoer | 14

Een van mijn doelen voor 2012 was het lezen van 26 boeken waarvan de titels beginnen met de letters van het alfabet. In eerste instantie wilde ik mezelf uitdagen om 20 boeken te lezen in 2012. Ik weet inmiddels dat dat niet echt een uitdaging geweest zou zijn. Ik las daarna over deze challenge op de blog van Judith. Boeken vinden voor elke letter van het alfabet is natuurlijk wel een uitdaging.

Van tevoren had ik verwacht dat het moeilijk zou zijn om voor bepaalde letters een boek te vinden. Het gevolg was dat ik deze boeken eerst heb opgezocht. Uiteindelijk bleef ik juist zitten met letters die makkelijk hadden geleken, zoals de E en de K. Het is me wel gelukt om alle letters te gebruiken en dus heb ik ook deze challenge gehaald. Ik heb dit jaar boeken gelezen die ik anders misschien niet gepakt had. Dat was soms een leuke verrassing, maar er zaten ook boeken bij die ik minder leuk vond en toch heb uitgelezen. Boeken die ik misschien halverwege had weggelegd als ik ze op een ander moment had gelezen.

Voor 2013 heb ik me voorgenomen om niet mee te doen aan een challenge. Er zitten echt wel leuke dingen tussen, maar ik heb er vooral veel zin in om gewoon boeken te lezen zonder erover na te denken of ze wel ergens bij passen. Ik wel weer proberen om minimaal 50 boeken te lezen, maar verder wil ik mezelf nog niet vast leggen.

***

Deze boeken heb ik dit jaar gelezen voor deze challenge:

A. “Als skateboards gratis zijn”- Saïd Sayrafiezadeh

B. “Bridesmaids” – Jane Costello

C. “Chances” – Freya North

D. “De Nevelprins” – Carlos Ruiz Zafon

E. “Eet, drink en word gelukkig” – Eve Makis

F. “Fucking Berlin” – Sonia Rossi

G. “Gij zult bloggen” – Ernst-Jan Pfauth

H. “Hemelvlucht” – Xinran

I. “Ik hield van jou”- Anna Gavalda

J. “Just listen” – Sarah Dessen

K. “Kiezen of delen” – Jill Mansell

L. “Last Sacrifice” – Richelle Mead

M. “Mobiele Minnaars” – Anna Davis

N. “Nooit meer buitenspel” – Karin Bloemen

O. “One Day” – David Nicholls

P. “Please Look After Mom” – Kyung-Sook Shin

Q. “Queen of new beginnings” – Erica James

R. “Room” – Emma Donoghue

S. “Spirit Bound” – Richelle Mead

T. “The importance of being a Bachelor” – Mike Gayle

U. “Undone” – Rachel Caine

V. “Voor ik ga slapen” – S.J. Watson

W. “When God Was a Rabbit” – Sarah Winman

X. “M’n Legendarische Ex” – Mike Gayle

Y. “You drive me crazy” – Carole Matthews

Z. “Zakelijk Twitteren voor beginners” – Carlijn Postma

14 reacties

 1. Kim

  Wat leuk dat het gelukt is!
  Je hebt helemaal gelijk meis, soms is het fijn om je geen verplichtingen op te leggen en gewoon weg lekker te lezen 🙂

 2. Zina

  Wat een leuke challenge! Denk dat 26 boeken voor mij nog net iets teveel van het goede is, ik begin volgend jaar met het doel om 15 boeken te lezen.

 3. Serena

  Ik had de challenge dit jaar op 30 gezet en heb er inmiddels 39 gelezen. Komend jaar gaat de challenge op 40. Maar wel zelfgekozen boeken, niks alfabet…

  • Roxanne

   39 is veel! Ik zet de mijne weer op 50 voor volgend jaar. Dat moet lukken. Nu zit ik op 52 en misschien haal ik de 53 ook nog wel als ik zo ga lezen in het vliegtuig.

 4. Petra

  Wauw, knap hoor, zo’n challenge uitzitten. Ik bedenk dat soort dingen altijd leuk, om er halverwege de brui aan te geven. Dusse: complimenten!

 5. Miranda

  Via via hier terechtgekomen, wat een leuke blog heb je! Mooi lijstje met boeken heb je. Mijn doel voor 2013 word minstens 40 boeken lezen.

 6. Lyanne

  Ik vind het heel erg knap dat het je gelukt is! Het lijkt mij ook wel leuk, maar lees toch liever gewoon boeken die ik zelf kan uitkiezen. 😉

 7. Rianne

  Ik heb deze challenge ook ooit bedacht, maar ik moet er nog twee lezen. Waarschijnlijk heb ik die al gehaald aangezien ik er niet meer mee bezig ben en dus niet echt meer heb opgelet haha

 8. Mich

  Waaaaah wat grappig. Ik kende deze challenge helemaal niet, proficiat met het behalen hiervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.