Eindelijk weer in beweging

geplaatst in: Sport | 11

Aan het begin van dit jaar besloot ik dat het tijd werd om wat sportiever te worden. Ik hield het een paar weken vol om te gaan zwemmen, maar toen school weer begon, had ik minder tijd en ben ik daar weer mee gestopt. Deze zomer zou ik enthousiast weer beginnen, maar ik had genoeg smoesjes om met mijn boek op de bank te blijven zitten. Dus gebeurde er nog altijd niet veel.

Een maand geleden nam ik me weer voor om wat meer te gaan bewegen. Ondanks dat ik weer bezig ben met dokters en ziekenhuizen, is het wel een goed idee om wat fitter te worden. Dat is hoe dan ook belangrijk. Ik heb niet de illusie dat ik binnenkort een marathon kan gaan lopen, sterker nog, hardlopen klinkt echt als een verschrikking op dit moment. Ik dook dus het zwembad weer in, maar ging daarnaast ook af en toe een stuk lopen met mijn moeder. Samen iets doen werkt altijd beter, want als ik geen zin heb, haalt zij me toch over en andersom werkt dat ook zo. Daarnaast helpt het mij wel om afspraken te maken, want ik vind het moeilijk om die af te zeggen. Kortom, samen lopen was een goed idee. Het zwemmen schiet er namelijk wel eens bij in, maar zo ben ik toch 2 of 3 keer per week écht in beweging.

Nu ik het lopen drie weken heb volgehouden, besloot ik dat het tijd werd om sportschoenen te kopen. Op mijn sneakers kan ik normaal wel een dag rond lopen, maar ik had nu blaren omdat ik het niet gewend ben om er stevig op door te stappen. Sportschoenen vind ik over het algemeen niet mooi, maar tijdens het bewegen hoef je er natuurlijk niet op je best uit te zien. Vanmorgen heb ik voor het eerst gewandeld op mijn nieuwe sportschoenen. Mijn voeten vinden het wel fijn, want dit loopt veel zachter. Ik hoop dat ik het deze keer wel vol kan houden om te blijven bewegen. Dat ik nieuwe schoenen heb, helpt vast niet, want in mijn kast staan nog nauwelijks gebruikte dans sneakers en een paar schoenen voor de sportschool te verstoffen. Mijn motivatie moet ik dus ergens anders vandaan halen. Ik ga sporten misschien niet leuk vinden, maar het is wel gezond. Misschien kan ik me daar aan vasthouden.

11 reacties

 1. Marije

  Wat goed dat je weer bent begonnen met bewegen! Stom is dat hè, je voelt je er zo goed bij en toch laat je het weer versloffen. Zo herkenbaar! Ik ga ook weer beginnen met bewegen. Om te beginnen lekker wandelen. Ik heb speciale wandelschoenen, dus wat dat betreft heb ik geen reden om het niet te doen. Nu nog echt gaan beginnen! 🙂

 2. Sandra

  Goed dat je het toch al drie weken volhoudt. Ik vind van mezelf dat ik eigenlijk wel genoeg beweging krijg. Ik bedoel, ik vlieg en ren hier dagelijks door het huishouden heen en ik fiets elke dag heen en weer naar mijn werk waarna ik vervolgens ook weer eens volop in beweging ben.

 3. Debbie

  Goed van je dat je ben begonnen met bewegen, is idd heel goed voor je. Leuk is anders ja, en je moet echt een motivatie hebben waarom je het doet dan hou je beter vol.
  Volhouden he…

  • Roxanne

   Ik ga mijn best doen! Ik heb alweer nieuwe afspraken gemaakt en daar ga ik me dus aan houden. Van de week kan mijn moeder niet, maar wil mijn vader wel gezellig een uur gaan wandelen dus dan ben ik toch nog bezig!

 4. Petra

  Goed bezig! Samen gaan kan inderdaad een stok achter de deur zijn. Was het bij mij met zwemmen ook altijd, ondanks dat ik dat wel heel leuk vond. Nu met hardlopen is mijn stok achter de deur dat ik al dure schoenen heb gekocht.
  Volhouden meid, gezond en fit zijn en blijven is ook heel belangrijk.

 5. Janneke

  Goed bezig! Mij hielp het destijds om ergens naar toe te werken. Dat was in mijn geval naar het wandelen van de nachtmarathon, een heel evenement hier in het dorp. Sowieso werkt het motiverend als je merkt dat je iets beter kunt (volhouden) dan een tijd geleden. Als ik ga wandelen of fietsen zet ik Endomondo aan op mijn telefoon, daarop kun je de route, afstand, snelheid en zelfs verbrande calorieën bijhouden (hoewel ik die laatste met een pak zout neem ;)). Misschien een tip? Succes!

  • Roxanne

   Ik heb Endomondo inmiddels ook geïnstalleerd, dat helpt wel want je kunt dan precies zien hoe snel je loopt en of je verder bent gekomen dan vorige keer 🙂 ik vind dat wel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.