Maandoverzicht oktober 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Iedere maand schrijf ik een overzichtje van wat we gedaan hebben, met leuke foto’s, een overzicht van wat we gedaan hebben en soms wat verhalen die het niet haalden om een eigen blogartikel te krijgen. Vandaag zit ik naar mijn scherm te kijken en ik vraag me af wat we allemaal gedaan hebben in oktober en wat ik daarover kan en wil schrijven. We zijn vooral erg druk geweest met de drukte en stress in huis aan te pakken. Daardoor hadden dus eindeloos veel belangrijke afspraken en zochten naar verschillende oplossingen. Hierdoor blijft er veel minder over om te vertellen. Gelukkig heb ik wel leuke foto’s om met jullie te delen.

Op 12 oktober ging ik met twittervriendinnetje Anniek naar de boekpresentatie van ‘Gezin in de wachtkamer‘. Het boek is geschreven door Saskia, die ik ook ken via Twitter. Het was een heftig onderwerp, maar wel een mooie presentatie. Ik vond het fijn dat ik erbij mocht zijn en heb het boek inmiddels ook gelezen. Niet in één keer, want sommige stukjes zijn erg herkenbaar. Ik las dus elke keer één of twee columns. De autorit met Anniek was super gezellig. We hadden elkaar al ruim twee jaar niet gezien, maar dat was eigenlijk niet erg, het was meteen weer gezellig.

 

Ik had de app van Too Good To Go al een tijdje op mijn iPhone staan, maar tot nu toe waren er nog niet veel winkels in de buurt die mee deden. Dat is langzaam aan het veranderen. Deze maand haalden we vijf pakketten op. Het ene pakket was fijner dan het andere, maar er zaten zeker fijne dingen in die we goed konden gebruiken. Ik blijf de app dus in de gaten houden.

Ik regelde dat ik voortaan om de woensdag een dag alleen heb met één van de jongens terwijl de ander bij oma is. Op de eerste dag dat ik alleen was met Marcel, zijn we samen gaan zwemmen bij ’t Kikkerfort in Breukelen. Dat was gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. De rest van de dag mocht Marcel ook kiezen wat we gingen doen. Hij wilde graag lunchen bij McDonalds, samen met zijn houten treinen spelen en ’s avonds patatjes eten. Geen hele gekke eisen, dus we konden dat gezellig samen doen. Ik ben benieuwd wat we komende maand allemaal kunnen verzinnen.

De kittens groeien heel hard en worden al flinke katers. We probeerden deze maand of het lukte om ze naar buiten te laten. Dat leek in eerste instantie goed te gaan, maar helaas leverde het later wat stress op. Nadat ze een paar keer in onze hoge bomen klommen, heb ik ze huisarrest gegeven tot nader orde. Misschien dat we het in het voorjaar opnieuw proberen, maar nu zijn ze er duidelijk niet aan toe. Komende maand wordt het vast even spannend, want de boys mogen dan gecastreerd worden. Daar moeten we dus even een afspraak voor maken.

Marcel wilde heel graag naar Brandweerman Sam Live in het theater in Zeist en we kochten kaartjes van zijn verjaardagsgeld. Deze maand konden we eindelijk gaan. Het was ontzettend gezellig samen en Marcel heeft er heel erg van genoten. Ik ben benieuwd welke voorstellingen we nog meer kunnen bezoeken samen. We aten popcorn, zagen de voorstelling en daarna mocht Marcel nog met Sam en Jenny op de foto.

Afgelopen week was Espen weer logeren bij opa en oma. Op dinsdagavond gingen we gezellig sushi eten samen met Marcel. Hij vond het allemaal lekker en was druk bezig om alle vrouwen in het restaurant om zijn kleine vingertjes te winden. Het was leuk dat dit weer een keer goed ging. Op woensdag reden we naar de Geertjes Hoeve om lekker met geitjes te knuffelen en te spelen. Hij mocht van ons een bakje voer kopen zodat hij de geitjes kon voeren. Daarna wilde hij liever spelen. De hooiberg was weer eens opnieuw ingericht, dus hij kon dat heerlijk opnieuw verkennen.

Ik las de volgende boeken

  • Gezin in de wachtkamer – Saskia van de Ven – Vink
  • Reveal Me (Shatter Me #5.5) – Tahereh Mafi

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.