Kittens: Voor het eerst naar buiten

geplaatst in: Huisdieren | 2

Chester en Mike zijn nu 10 weken bij ons en de afgelopen week stonden ze steeds vaker bij de deur te mauwen of ze naar buiten mochten. Eigenlijk wilde ik hier nog even mee wachten, maar aan de andere kant, is het ook wel lekker als ze hun energie kwijt kunnen. Daarnaast zijn ze ook al gechipt. Ik zat te wachten op een goed moment om ze te laten snuffelen in de achtertuin.

Vandaag was het zover. Het was lekker weer, ik wilde iets in de tuin doen en we hebben geen haast. Dat leek me een goed moment om eens te kijken wat ze zouden doen als ik de deur open zou laten staan. Ze kwamen rustig achter me aan, snuffelden een beetje rond en begonnen toen te rennen en te dartelen. Ze leken zo blij als koeien die voor het eerst de wei weer in mogen. Een prachtig gezicht.

Ze snuffelden rond in onze tuin en in die van de buren aan beide kanten. Ze kwamen af en toe ook weer even binnen, miauwend, alsof ze me van alles wilden vertellen over wat ze buiten hadden gezien. Vervolgens gingen ze weer terug de tuin in. Ik liet ze rennen en maakte een paar foto’s. We hebben een behoorlijk diepe tuin, dus ze konden een flink eind achter elkaar aan rennen (en daarna weer helemaal terug.)

Inmiddels zijn ze weer binnen. Ik vond een uurtje wel genoeg voor een eerste keer buiten. Het is goed gegaan. Elke keer als je ze roept, komen ze er meteen aan. Ik heb geen idee of dat zo blijft, maar voor nu vind ik het in ieder geval wel een goed teken.

2 reacties

  1. Marjolein Schut

    leuk hoor! ze zien er prachtig uit! zijn ze ook al geholpen? misschien toch een bandje om doen? mensen denken zo vaak dat een kat zonder bandje een zwerver is. Voor je het weet nemen ze ze mee. šŸ™

    • Roxanne

      Ze zijn wel gechipt, maar nog niet geholpen. Onze dierenarts vindt ze te jong. Ik vind een bandje wel een beetje eng, want het zijn klimmers. Straks blijven ze ergens aan vast hangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.