Brandweerman Sam Live! – Het Grote Kampeeravontuur

geplaatst in: Film, TV & Theater | 0

Afgelopen zaterdag ben ik met Marcel naar theater Figi geweest voor Brandweerman Sam Live! – Het Grote Kampeeravontuur. Voor zijn verjaardag kreeg hij kaartjes voor Paw Patrol Live en hij was daar zo van onder de indruk dat hij van zijn verjaardagsgeld weer theaterkaartjes wilde komen. Brandweerman Sam is en blijft zijn grote held dus de keuze was snel gemaakt.

Het verhaal

In het bos bij Piekepolder leeft een heel zeldzaam diertje. Wanneer twee bekende rangers op zoek gaan naar het beestje, besluiten Brandweerman Sam en Elvis hen te helpen op hun ontdekkingsreis. Maar, als de ondeugende Norbert Puk ook meegaat op zoektocht en verdwaald raakt in de bergen, dreigt er groot gevaar voor de hele groep. Kan Brandweerman Sam zijn vrienden op tijd redden?

Het grote Kampeeravontuur

De acteurs die de brandweermannen en -vrouw van Piekepolder vertegenwoordigen zitten verstopt in een pak en ze dansen en gebaren zonder geluid. De stemmen van Brandweerman Sam en zijn collega’s zijn duidelijk ingesproken door de originele stemmencast van deze serie. Dat maakt het meteen super herkenbaar voor kinderen. Zelf vond ik de brandweermannen een beetje onnatuurlijk en nep qua bewegen en gebaren, maar Marcel vond het leuk.

Het blijft altijd spannend om met een kleuter naar het theater te gaan, maar gelukkig houden theatermakers echt goed rekening met de peuters en kleuters in de zaal. Dat werd ook bij deze show weer duidelijk. Het verhaal was niet te moeilijk, maar wel leuk. De liedjes en dansjes waren aanstekelijk en de kinderen werden enorm aangemoedigd om mee te doen. Die kleintjes kunnen niet stil zitten en door de manier waarop de show werd neergezet, hoefde dat ook helemaal niet. Dat vond ik een enorm pluspunt. Marcel doet niet altijd mee met mee roepen en dansen, maar ik kon aan hem zien dat hij ervan genoot. Hij zat helemaal in het verhaal en trok me af en toe aan mijn arm. ‘Kijk mam!’

De zaal werd helemaal betrokken bij het verhaal en er werden steeds vragen gesteld. ‘Hebben jullie de rode eekhoorn gezien?’ JAAAAA klonk het dan. Uiteraard was de eekhoorn dan snel weer weg als de acteurs de goede kant op keken. Ja, daar houd je de gemiddelde peuter of kleuter wel even zoet mee.

De reddingsacties waren gelukkig niet eng. Het ‘vuur’ in de barbecue leek gemaakt van rood, oranje en geel textiel. De helicopter was alleen maar te horen en er was een zoeklamp waardoor je wist waar hij zou moeten vliegen. En de grot was slechts een ingang waar Norbert en Brandweerman Sam in ‘verdwenen’. Het is wel mooi hoe ze met heel weinig materiaal de suggestie kunnen wekken van dingen die gebeuren op het podium en voor die kleintjes is dat meer dan voldoende. Zo bleef het een beetje luchtig en zat er flink wat tempo in.

 

Meet & Greet

Na de voorstelling was er een meet en greet in de foyer. Marcel wilde wel graag met Brandweerman Sam op de foto en we gingen dus in de lange rij staan. Gelukkig was ook dit goed geregeld. Een van de rangers stond ernaast en wees steeds een kindje aan die dan op de foto mocht met de helden. Marcel is blij met zijn foto en hij wil hem het liefst laten afdrukken zodat hij hem op zijn kamer kan hangen als herinnering. Ik ben blij dat hij weer zo genoten heeft van dit theater uitje.

Wil jij ook naar Brandweerman Sam Live? Het Grote Kampeeravontuur is nog tot juni 2020 te zien in verschillende theaters. Op de speellijst kun je zien of Sam zijn vrienden ook bij jullie in de buurt komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.