Mijn eerste ervaring met Too Good To Go

geplaatst in: In de keuken | 3

Ken je Too Good To Go al? Dit is een app die voedselverspilling tegen wil gaan door voedselpakketten aan te bieden met producten die bijna over de datum zijn, maar die nog prima gebruikt kunnen worden. Al maanden heb ik de app Too Good To Go op mijn iPhone staan, maar ik heb tot nu toe nooit een leuke deal gevonden die in de buurt is. Vandaag waren we onderweg en ik keek even op de app. Daar was wél een Jumbo in de buurt die mee deed en ik besloot de gok te wagen om ook een keer een boodschappenpakket te redden van de vuilnisbak.

We reden naar de Jumbo. In de app stond dat het handig was om zelf een tas mee te nemen, maar deze Jumbo had de pakketten zelf al verpakt in papieren tassen. Snel en toch milieuvriendelijk. Ik keek even snel en zag appels, tomaten, groenten en iets van vlees. Het zag er wel goed uit in elk geval. Je weet met deze app nooit precies wat voor producten je krijgt en of je die wel kunt gebruiken. Gelukkig lusten wij bijna alles, dus dan durf ik dat wel te gokken.

Op de foto zie je ons pakket. We hebben vanavond heerlijk shoarmavlees gegeten met de ovengroenten. Ik had zelf nog een halve courgette die ik daar aan toegevoegd heb en ik had nog knoflooksaus in huis.De sla zag er nog prima uit, die is morgen écht nog wel goed. De tomaten en appels heb ik bewaard en de rest heb ik in onze vriezer gestopt zodat ik het later deze week nog kan gebruiken.

Deze eerste ervaring was zeker positief. Ik hoop dat steeds meer winkels mee willen doen met dit initiatief, want ze redden we niet alleen producten van de vuilnisbak. maar mensen die het niet breed hebben, kunnen zo ook serieus besparen op de boodschappen. Dat lijkt mij een win-win situatie.

Kende jij Too Good To Go al? Is het iets wat je zou gebruiken?

3 reacties

  1. Lauradenkt

    Nice! Ik heb het pas een keertje gedaan bij de bakker en gelijk een voorraad brood voor duizend jaar in de vriezer, dus ideaal.

  2. Marie de Jonge

    Leuk om te lezen over je ervaring met deze app! Ik zou ook graag eens een tas met levensmiddelen willen ophalen. Ik ben erg benieuwd welke producten ik kan verwachten. Goed dat ze de bestellingen vooraf al in papieren tassen hadden ingepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.