Maandoverzicht maart 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

Maart roert zijn staart. Net als vorige maand hebben we alle weertypes voorbij zien komen. Ik vind dat altijd een lastige periode, want ik kijk zo uit naar de lente. Elke zonnige en warme dag is mooi meegenomen, maar de koude regenachtige dagen vallen daarna wel extra zwaar. Maart was verder een hele drukke maand. Ik had veel te doen en heb dus ook wel wat te vertellen.

Tijdens het eerste weekend wilde Marcel graag ergens naartoe met de trein. Het maakte hem eigenlijk niet uit, zolang we maar met de grote trein (intercity) gingen. Dat vonden we goed. We namen de Sprinter naar Utrecht Centraal en besloten daar om op de intercity naar Amersfoort te stappen. In Amersfoort konden we meteen even de stad in om wat te winkelen. Het was mooi weer en zo werd het een gezellig uitje.

We moesten met Marcel naar de oogarts. De ogentest op het consultatiebureau lukte niet, dus de oogarts zou even mee kijken. Opnieuw lukte de test niet met zijn linkeroog. Hij kreeg oogdruppels en daarna werd zijn sterkte gemeten. Gelukkig was daar niets geks mee aan de hand. Het lijkt erop dat hij een lui oog heeft. We kregen stoere Spiderman oogpleisters mee en mogen over drie maanden terug komen voor de herkansing.

Qua gezondheid was Espen deze maand aan de beurt. Vorige maand had Marcel tijdens zijn voorjaarsvakantie de waterpokken, maar helaas was ook Espen de klos. Hij kreeg twee weken later ook de waterpokken. Het was zo sneu voor dat kleine mannetje, want hij begreep er echt helemaal niets van. Het verliep bij beide jongens eigenlijk precies hetzelfde, dus we wisten nu wel dat het ergste na een paar dagen voorbij was. Daarnaast hadden we alles in huis om het leed iets te verzachten.

Toen Espen beter was, hadden we een afspraak met hem om te kijken op een kinderdagverblijf in Amsterdam. Een beetje uit de richting vanuit Vleuten, maar het kinderdagverblijf zit naast het kantoor waar Pel werkt en daarom is het voor ons een praktische keuze. Marcel is nooit naar een kinderdagverblijf geweest, maar die had het best moeilijk toen hij naar de peuterspeelzaal ging. Hij was totaal niet gewend aan andere kinderen. Dat willen we met Espen anders doen. Het lijkt ons een goed idee als hij één of twee dagen in de week naar een kinderdagverblijf gaat en in aanraking komt met andere kinderen. We hebben een goed gevoel bij dit kinderdagverblijf en hun werkwijze. Het was een rustige omgeving en de kindjes zagen er vrolijk uit. Espen staat nu op de wachtlijst voor een plekje en we hopen dat hij er snel heen kan.

In januari leverden we onze auto in en omdat onze eigen auto nog niet klaar stond, kregen we tijdelijk een andere auto mee van Renault. Eerder werd ons verteld dat onze eigen auto pas in april klaar zou zijn, maar dat viel mee. We mochten onze Renault Captur deze maand al ophalen. Espen en ik gingen samen de nieuwe auto halen. Hij stond klaar onder een zwart doek en werd onthuld toen we er waren. Ik heb nog niet vaak in een nieuwe auto gereden, dus dat was leuk om een keer mee te maken. Ik ben tot nu toe ook super blij met onze nieuwe auto. Hij is prachtig en rijdt lekker.

We kregen een oproep voor Espen voor zijn 11 maanden consult op het consultatiebureau. Hij zat nog onder de waterpokken, maar ze waren al wel ingedroogd, dus we gingen er maar gewoon heen. Desnoods konden we nog een keer terug voor de vaccinatie. Espen was op die dag alweer  81 cm groot en hij woog 10710 gram. Wat groeit hij toch hard! Het is echt een hele lange jongen. Het consult ging verder goed en hij heeft ook gewoon zijn prikjes gekregen.

Deze maand had ook een donker randje. Op 18 maart zat ik met Marcel bij een peutervoorstelling toen mijn telefoon zowat ontplofte van de berichtjes of ik toevallig in Utrecht was en of het goed met me ging. Al snel werd duidelijk dat er een schietpartij was geweest in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Ontzettend heftig en zo dichtbij huis. Ik was blij dat Pel thuis aan het werk was en dat ik mijn jongens gewoon bij me had, maar wat een verdriet voor de betrokkenen. We kregen later nog NL Alerts dat we binnen moesten blijven. We probeerden de kinderen er niet teveel van te laten merken en volgens mij is dat in elk geval gelukt.

Later die week gingen de kinderen twee nachten logeren, omdat Pel en ik wat leuke dingen gepland hadden samen. Zo waren we op donderdag 21 maart bij het optreden van Mike Shinoda in Afas Live. De dag erna was ik helemaal alleen thuis. Ik sliep uit, haalde mijn nieuwe bril op en ging naar de kapper. ’s Avonds hadden we niets gepland, maar we wilden Captain Marvel wel graag in de bioscoop zien. Ik ging Pel ophalen op zijn werk in Amsterdam. We aten heerlijk op een terrasje in de zon en gingen daarna naar de film. We sloten deze drie dagen af met Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht.

Afgelopen week nam Marcel afscheid op de peuterspeelzaal. Maandag gaat hij beginnen in een nieuwe groep. Het was wel een beetje gek, omdat hij nog geen vier is, maar we hebben er wel een leuk feestje van gemaakt.

Dit weekend was het prachtig weer en we gingen dus lekker naar buiten toe. We bezochten de kinderboerderij van het Oortjespad in Kamerik. Daarna gingen we naar de verjaardag van mijn schoonmoeder toe. Pel en ik zijn ’s middags nog een rondje gaan fietsen door het dorp zodat we nog even konden Ingressen. Het was gewoon te lekker weer om binnen te zitten.

Vorig jaar was ik op 30 maart uitgerekend van Espen. Hij zat toen nog prima in mijn buik en zou ook nog ruim een week blijven zitten. Volgende week zondag wordt onze kleinste man alweer één jaar en dan laten we het baby tijdperk achter ons. Komende week bereiden we zijn verjaardag verder voor.

Zondag reisde ik met Espen naar Den Bosch toe voor een kop koffie met een kleine groep dames van Twitter. We namen een Bossche Bol bij de koffie (die Espen half op snoepte, dat ging er wel in) en omdat het gezellig was, bestelden we nog wat lekkere hapjes bij het volgende rondje. Het was erg gezellig. Espen vond het ook allemaal wel prima, maar toen hij moe werd, viel hij ook gewoon in slaap in zijn wandelwagen. Ik vond het wel voor herhaling vatbaar.

Ik las de volgende boeken

  • Of de oleander de winter overleeft – Stefan Popa
  • Shadow Me (Shatter Me #4.5) – Tahereh Mafi
  • Zes seconden – Daniëlle Bakhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.