Mike Shinoda – Post Traumatic Tour

geplaatst in: Muziek | 0

Gisteren waren wij bij het op treden van Mike Shinoda in Afas Live. Het was voor mij de eerste keer dat ik hem op het podium zag staan. Ik luisterde af en toe wel naar Linkin Park en sommige nummers hebben echt een speciale betekenis voor me, maar het is er gewoon nooit van gekomen om naar een optreden van deze band te gaan. Daar had ik achteraf wel spijt van, omdat het nu ook echt niet meer kan. Gelukkig is Mike er nog en hadden wij kaartjes voor dit optreden uit de Post Traumatic Tour. Van tevoren had ik het gevoel dat het een bijzondere avond zou worden met veel verschillende emoties en we hoopten ook op een goede show.

Wow!

Wat hebben we een mooie avond gehad. Over het voorprogramma wil ik het niet meer hebben (sorry guys, niet mijn smaak!) Mike Shinoda is echt een held. Wat een performer en talent zeg. Pel heeft me vaak genoeg naar live versies van nummers van Linkin Park laten kijken dus ik wist het eigenlijk wel, maar Mike is echt een groot artiest. Als je zo kunt spelen met muziek en lyrics, mash-ups kunt maken van je eigen muziek of juist met hele andere versies komt van dezelfde nummers, dan word ik daar onwijs gelukkig van. Wie wil er nou naar een optreden waarbij je net zo goed de cd op had kunnen zetten thuis? Ik vind het toffer als zo’n avond echt speciaal is en muzikaal gezien zat dat wel goed.

Het grootste pluspunt was de sfeer. Het is altijd al gaaf om naar een concert te gaan, want meestal is de sfeer top. Je hebt allemaal iets gemeen met elkaar in vorm van liefde voor een bepaalde artiest en dat schept een band. Deze keer was dat nog heftiger. Het album Post Traumatic heeft natuurlijk een heftig en intens thema, we weten allemaal waar het over gaat en velen in de zaal voelden hetzelfde. Hierdoor was er niet alleen de gewone, fijne energie van een optreden, maar het was veel intiemer en emotioneler. Ik heb gelachen, gedanst, gezongen, maar er was ook verdriet. Ondanks de grootte van de zaal was het net alsof we even met z’n alleen deel uit maakten van dezelfde familie. Ik vond het ontzettend bijzonder dat ik daar bij mocht zijn als ‘nepfan’. Hoe je het ook bekijkt, ik vond Linkin Park altijd al een toffe band, maar pas na het overlijden van Chester ontdekte ik nog veel meer mooie nummers van de band.

De mooiste avonden zijn die waar je eigenlijk te druk bent om foto’s te maken en dit was echt zo’n avond. Ik had het veel te druk met genieten. Uiteindelijk heb ik zelf één nummer opgenomen en die wil ik dan ook met jullie delen. Misschien dat dit een klein beetje beeld geeft van hoe de avond was. (En de geluidskwaliteit van mijn nieuwe iPhone valt me in elk geval niet tegen. Ook dat is een pluspunt.)

Setlist

Ben je benieuwd welke nummers Mike Shinoda gespeeld heeft in Afas Live? Linkin Park Live heeft de setlist keurig bijgehouden op hun Facebook pagina dus die is nog te bekijken.

https://www.facebook.com/427257094354082/posts/627336401012816?sfns=mo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.