Heroes Dutch Comic Con in Utrecht

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 0

Dit weekend was Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Een event voor liefhebbers van cosplay, entertainment, games en alles wat geeky is. Ik ben zelf geen cosplayer, maar dat mag de pret niet drukken. Vorige keren heb ik mijn ogen uitgekeken en leuke spulletjes gescoord, dus ik vond het super om er weer bij te zijn op de zaterdag.

We kwamen op zaterdagmorgen binnen bij de comics en Experience hall. Het was nog rustig, want de meeste bezoekers stonden nog in de rij om binnen te komen. We konden dus even goed rond kijken. Kinepolis stond er met een film quiz en je kon op de foto met Dumbo, één van mijn jeugdhelden! Verder vond je in deze hal een stand waar je foto’s kon maken met een decor uit de film Shazam. Fox was er ook met onder andere Legion. Een leuke hal dus om herinneringen te maken. Aan het begin was ook een klein podium, waar interviews plaats vonden met mensen uit de comics wereld.

Verder op was de main stage, waar de hele dag Q&A’s gepland stonden met special guests en waar cosplayers hun outfit mochten showen op de catwalk. Wij zagen op zaterdag de Q&A’s met Shannen Doherty Sophie Skelto en Katherine McNamara. Wat een leuke dames en gaaf om te horen waar ze allemaal mee bezig zijn. Je kunt de special guests ontmoeten bij de photo booths en handtekeningen zone, maar daar betaal je wel flink wat geld voor, dus dat is vooral leuk voor die hard fans.

De Dealer Hall is toch altijd mijn favoriet, want hier kun je lekker shoppen en snuffelen! Er waren stands met comics, film merchandise, games, geeky stuff en Kawaii spullen. Er is voor iedereen wel wat leuks te vinden en vaak zijn er nog wel speciale aanbiedingen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze keer niet veel uitgegeven heb, maar ik heb veel leuke dingen gezien. Ik kon gewoon niet kiezen!

Als laatste bekeken we de Game Hall. Hier kon je mee doen met zowel videogames (van verschillende consoles) als gave bordspellen. Ook in deze hal is een stage waar gamers aan het woord komen.

Door de gebeurtenissen in Utrecht van vorige week, werden de veiligheidsregels voor Dutch Comic Con nog verder aangescherpt. Zo mochten er geen tassen mee naar binnen (tenzij doorzichtig) en werd de cosplayers verzocht hun nep wapens thuis te laten. Dit deed nog wel wat stof opwaaien en van tevoren hoorden we veel geluiden van mensen die dat niet leuk vonden en niet wilden komen. Ik heb geen idee of er daadwerkelijk cosplayers thuis gebleven zijn, maar het was toch nog wel druk. Ook waren er genoeg cosplayers die het ‘probleem’ op een creatieve manier opgelost hebben, Zo zagen we verschillende nepwapens die gemaakt waren van karton, maar er waren ook plastic bananen die als pistool dienst deden.

Ik heb een leuke zaterdag gehad. Rond twee uur gingen we weer richting huis, omdat de kinderen ’s middags thuis kwamen. Pel is uiteindelijk ook de zondag nog geweest, dus die heeft ook de Q&A’s van Tom Felton, Paul van Loon en Jennifer Morrison nog gezien. Hij nam wel een lief cadeautje voor me mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.