Kinderboerderij het Oortjespad

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 0

Afgelopen weekend hadden we prachtig weer. Ik wilde graag naar buiten met de kinderen, maar had eigenlijk geen zin om voor de zoveelste keer dezelfde plek te bezoeken. Hoewel de jongens daar geen problemen mee hebben, had ik zelf zin in iets nieuws. Eerder die week had ik het met de fysio van Marcel over kinderboerderijen gehad en zij raadde ons het Oortjespad aan in Kamerik. Zaterdag reden we erheen om het eens zelf te bekijken.

Oortjespad

De kinderboerderij is onderdeel van natuurgebied Oortjespad. Hier kun je ook wandelen en fietsen,  er is een visvijver en er zijn speelweiden met speeltoestellen voor kinderen. In de zomer hebben ze zelfs een peuterbadje zodat kleine kinderen lekker af kunnen koelen en met water kunnen spelen op warme dagen. Dat klinkt in elk geval heerlijk. Afgelopen zaterdag bekeken we alleen de kinderboerderij.

Kinderboerderij

Op deze kinderboerderij waren veel verschillende soorten dieren. Marcel en Pel bekeken eerst de karpervijver. Daarna liepen we meteen door naar de geitjes. De kleine geitjes lagen heerlijk te genieten van de zon. Ze schrokken wel een beetje van ons en renden snel naar hun moeder toe. Deze kinderboerderij had nog veel meer verschillende dieren zoals pony’s, ezels, schapen, kippen, fazanten, ooievaars en in het midden was ook een vijver met verschillende watervogels. Ook was er een karpervijver.

Normaal gesproken zijn de geitjes favoriet, maar hier vond Marcel een ander plekje nog veel leuker. Er was een schuur met konijnen en cavia’s, waar aan beide kanten een grote ren aan vast zat, zodat deze knaagdiertjes ook lekker buiten kunnen spelen. Cavia’s maken van die leuke geluidjes! Ze kregen ook net eten. Marcel heeft geholpen met boerenkool klein maken voor de cavia’s. Dat is natuurlijk hartstikke leuk om te doen.

Lekker spelen

De kinderboerderij heeft een mooie speeltuin. De kinderen kunnen er spelen, klimmen, glijden, schommelen en er staan ‘wipkippen’. Ik vind het ook leuk dat alles van hout is gemaakt, want dat past voor mijn gevoel wel bij de uitstraling van een kinderboerderij. Het is ook lekker om het kijken bij de dieren even af te wisselen met een moment om te spelen.

Natuurlijk wilden Marcel en Espen allebei tegelijk op de houten tractor zitten, want die vonden ze meteen erg gaaf. Naast de speeltuin stonden ook verschillende houten picknicktafels. Zo kun je gelijk even rustig zitten en iets eten of drinken, terwijl je de speeltuin goed in de gaten kunt houden. De kinderboerderij bij het Oortjespad is niet heel groot, maar we zijn er ruim een uur geweest. Dat vond ik nog best knap met een peuter. Ik wil ook zeker nog een keer terug gaan en dan ook nog even verder wandelen om te kijken wat er nog meer te doen is. Dat er op warme dagen ook water is, is wel een pluspunt. Marcel is echt dol op spelen met water. Waar gaan jullie graag naar toe met de kinderen? Tips voor leuke (buiten) uitjes met kleine kinderen zijn welkom. We hebben nog een hele lente en zomer voor ons, dus ik doe graag wat meer inspiratie op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.