Maandoverzicht januari 2020

geplaatst in: Maandoverzicht | 1

Het nieuwe jaar begon redelijk rustig. We hadden geen feestjes gevierd met Oud&Nieuw en waren net na twaalf uur naar bed gegaan. Op nieuwjaarsdag reden we in de middag naar mijn ouders toe om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen. Voor de rest deden we rustig aan.

Iedere maand zijn er agents van Ingress die ergens een First Saturday organiseren. Ik ben pas één keer naar een First Saturday geweest, maar in januari werd het in Utrecht georganiseerd en het was meteen de nieuwjaarsborrel. Dat vond ik gezellig klinken. Pel, Espen en ik gingen dus op 4 januari naar café Lijn 4. Er was een speciale banner gemaakt voor het evenement en tijdens de uren die ervoor stonden kreeg je ook nog eens dubbele punten. Daarnaast is het altijd leuk om onze medespelers te zien en even gezellig te kletsen onder het genot van een biertje. Ik hoop dat we dit jaar weer een paar leuke evenementen mee kunnen pakken, misschien zelfs een anomaly of een mission day? Deze Utrecht Skyline banner staat nu in elk geval in mijn Ingress scanner en dat vind ik leuk!

Na de vakantie mocht Marcel gaan wennen in groep 1. Hij nam die week ook afscheid van zijn oude groep. We bakten samen mini-appeltaartjes en vierden een afscheidsfeestje. Inmiddels is hij al helemaal gewend aan zijn nieuwe school en hij vindt het super leuk.

Op 10 januari was ik jarig. Ik werd dit jaar 36. We hebben het de laatste tijd al zo druk dat ik er niet veel zin in had om het uitgebreid te vieren. In plaats daarvan heb ik samen met Marcel een red velvet cake gebakken. ’s Avonds heb ik samen met Pel naar Don’t Fuck With Cats gekeken op Netflix. (How romantic!) We hadden lekkere biertjes en kaasjes gehaald.

Je zou zeggen dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot, maar daarmee is dus bewezen dat ik geen ezels in huis heb. Die katers van mij klimmen nog steeds in bomen. Sinds het boomklimincident vorig jaar heb ik ze binnen gehouden, maar nu ze gecastreerd zijn en het vuurwerk weg is, wilde ik ze een nieuwe kans geven. Om een lang verhaal kort te maken, Mike en een zwart-witte buurkat klimmen de boom op en neer en hebben plezier. Chester kan wel in de boom klimmen, maar heeft werkelijk geen idee hoe hij er weer uit moet komen. Na 24 uur hebben we toch de brandweer maar weer gebeld en die kwamen ons gelukkig helpen. En hoe nu verder? Ik laat Mike af en toe buiten spelen, maar Chester mag echt niet meer mee. Jammer kerel, maar voorlopig heb ik daar geen zin in. Als het de derde keer is, mag de gemeente je ook een dikke rekening sturen en eerlijk gezegd zit ik daar niet op te wachten.

Halverwege de maand namen we de jongens op zondag mee naar de Geertjes Hoeve. Het was heerlijk weer en ik wilde niet de hele dag binnen zitten met ze. Het mocht dan koud zijn, maar een beetje frisse lucht kan geen kwaad. Toen we bij de Geertjes Hoeve kwamen, zagen we dat er baby geitjes waren. Elk jaar verbaas ik me weer over hoe schattig de lammetjes zijn. Echt, liefde. De jongens hebben ze even geknuffeld, maar daarna wilden ze toch liever spelen in de hooiberg. Ik ben nog even in de grote stal gaan kijken naar de kleinste geitjes en daar lagen ook drie mama geiten die op het punt stonden om te bevallen. We zijn niet gebleven om dit te bekijken, want hey, die mama’s verdienen ook wat privacy. Ik wil in elk geval wel snel terug, want dat kleine spul is gewoon té schattig.

Marcel en ik gingen voor de vierde keer naar de oogarts. Dat begon inmiddels een complete saga te worden, waarbij het niet echt duidelijk was of hij niet zoveel kan zien of dat hij gewoon niet de concentratie heeft om mee te werken. Die ochtend zei Marcel dat hij geen zin meer had in de oogarts en ik legde hem uit dat hij dan echt even zijn best moest doen om mee te werken met de test. Dat deed hij en hij werd definitief goedgekeurd. Met Marcel zijn ogen was dus al die tijd niets mis, hij had er gewoon écht geen zin in om even mee te werken.

Hoeraaa! Neefje Hugo werd deze maand alweer drie jaar. De tijd vliegt echt, ik weet nog zo goed dat ik hoorde van zijn komst en dat ik eindelijk tante zou worden. Hij vierde het een paar dagen eerder op een zondag. De jongens speelden met de houten treinbaan en wij dronken koffie en er was appeltaart. Na ongeveer een uurtje werden mijn jongens het zat en waren ze moe, dus dat was kort maar krachtig.

Nu Marcel in groep 1 zit, krijgen wij ook te maken met dingen als studiedagen en stakingen. In ons geval is het niet direct een groot probleem, omdat ik toch thuis aan het werk ben en wel wat kan schuiven. Marcel had echter andere plannen. Hij vroeg aan oma of hij mocht komen logeren. Dat mocht en Marcel is dus lekker met opa en oma naar de dierentuin geweest en hij mocht ook nog eten bij McDonalds. Hij plakte er nog een tweede nachtje aan vast, want het was toch wel gezellig bij opa en oma. Ja, ik snap dat jochie wel. Vroeger mocht hij bijna elke week naar opa en oma toe, maar nu gaat hij 5 dagen per week naar school en dan blijft er niet altijd tijd voor over, behalve op studiedagen en in de vakantie.

 

Deze foto’s zijn gemaakt door opa en oma.

Thuis deden we niet zoveel bijzonders die laatste dagen van de maand. Ik heb wat gewerkt en Espen vermaakt en ik heb naar de serie Spinning Out gekeken op Netflix. De maand is inmiddels voorbij dus we maken ons klaar voor februari. Ik ben benieuwd wat februari ons gaat brengen.

Ik las de volgende boeken

  • The Hot Daddy List – Madelein Kerseboom
  • Lust & Structure – Marielle Brouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.