Abaddon Prime Anomaly in Amsterdam

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 0

Het is volgende maand een jaar geleden dat ik Ingress ging spelen. Pel speelde dit spel al een tijd op zijn mobiel en ik wilde het ook proberen. Het spel is stiekem wel een beetje verslavend en inmiddels speel ik vaker Ingress dan Pokémon Go. Ook bij Ingress zijn er naast het normale spel events waar je aan mee kunt doen. Eerder gingen we al naar Luxemburg voor een Mission Day, maar deze maand was de Abaddon Prime Anomaly in Amsterdam. Voor ons was het de eerste keer dat we mee deden met een XM Anomaly van Ingress en we hadden geen idee wat ons te wachten stond.

Ingress

Voor de mensen die geen idee hebben wat Ingress is, zal ik even kort wat vertellen over het spel zelf. Ingress heeft twee factions: Enlightened (groen) en Resistance (Blauw). Ik speel zelf voor de Resistance. In Ingress draait alles om XM (exotic matter) en de invloed die deze materie heeft op de wereld. Ik ga hier niet in op de details, maar in het kort werkt het als volgt:  Je speelt het spel met de ‘scanner’ Ingress Prime (of voor de oude garde Scanner Redacted.) In de scanner zie je de kaart van de omgeving waar je bent en in die omgeving kun je portals tegen komen. Deze portals kun je veroveren en aan elkaar linken. Wanneer je drie portals aan elkaar gelinkt hebt, ontstaat er een veld in de kleur van jouw team. Het is de bedoeling dat jouw team zoveel mogelijk velden legt en behoud. Hier zit een hele strategie achter en je kunt het spel op veel manieren spelen.

Team Utreg!

Gelukkig stonden we er niet alleen voor. We hebben via verschillende chats en borrels meerdere spelers leren kennen en sommige van hen hebben al veel ervaring met de verschillende events. Samen vormden we Team Utreg! Zo konden we van tevoren al veel vragen stellen en ons samen voorbereiden op wat er zou gaan gebeuren in Amsterdam. Tijdens een XM Anomaly speel je het spel drie uur lang op een andere manier dan anders. Er zijn tijdens die drie uur negen punten waarop de scores gemeten worden. Op basis van deze meetpunten worden aan het einde de punten verdeeld over de twee factions. Er waren in Amsterdam vier manieren om punten te scoren voor The Resistance (of voor de tegenpartij natuurlijk.) Van tevoren leek dit allemaal een beetje vaag, maar ik hoopte dat het duidelijker zou worden wanneer de situaties zich daadwerkelijk voor deden in de scanner.

Ons startpunt was een portal op het Rembrandtplein in Amsterdam. Hier verzamelden we met ons team en vervolgens splitsten we ons nog op in twee sub teams. Toen het bijna half drie was, stonden we in de startblokken om te gaan rennen. We maakten nog wat grapjes over hoe we dan zouden struikelen over het muurtje of elkaar en vroegen ons nog af of iemand ons zou moeten filmen. Uiteindelijk sprong de klok op half drie en er gebeurde in eerste instantie helemaal niets. Het gebied rondom onze beginportal vertoonde weinig tekenen van de vier spellen en we wisten even niet waar we moesten beginnen. Langzaam maar zeker werd het allemaal duidelijker en kwamen er ook in onze omgeving wat dingen op gang. Van daaruit konden we verder. De grote chaos die ik van tevoren had verwacht bleef uit, maar we konden zeker fijn spelen. Om half zes zat het erop. Ik moest op dat moment helaas afscheid nemen van ons team, zodat ik thuis de oppas af kon lossen. Pel is nog mee gegaan met de groep, want er was die avond nog een after party op de NDSM werf.

Het was jammer dat ik weg moest, maar gelukkig was er wel een live stream beschikbaar van het moment waarop de uitslag bekend werd gemaakt. Die heb ik dan ook gekeken vanaf thuis. Het goede nieuws was dat de Resistance zaterdag de meeste punten heeft gescoord, dus wij hebben gewonnen!

Achteraf las ik dat er afgelopen weekend ongeveer 4000 Ingress agents meegedaan hebben aan de anomaly. Deze agents komen uit verschillende landen. Het is super tof om op deze manier in contact te komen met allerlei verschillende spelers. Die ervaring is mooi en ik zou het dan ook zeker nog eens mee willen maken. Of het dit jaar nog een keer gaat lukken weet ik niet, maar anders misschien volgend jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.