Ingress Mission Day in Luxemburg

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Uitjes en Evenementen | 0

Sinds een maand of vijf speel ik Ingress op mijn telefoon. Ik loop flink achter wat dat spel betreft, want het bestaat al lang. Het is een gaaf spel en het zorgt er voor dat ik lekker naar buiten ga om te wandelen of fietsen. Inmiddels ben ik twee keer naar een borrel geweest met andere spelers van het blauwe team en zij zitten vol verhalen over gave events en reizen. Dat wilde ik ook wel eens mee maken. Pel speelt het al langer dan ik. Daarom gingen we dit weekend samen naar onze eerste Mission Day in Luxemburg. We brachten de kinderen bij mijn schoonouders en maakten er meteen een nachtje weg van met z’n tweeën.

Na even twijfelen besloten we vrijdagavond na het eten meteen naar Luxemburg te rijden in plaats van zaterdagmorgen, zodat we zaterdag op tijd aanwezig konden zijn. ’s Morgens ging de wekker om 7 uur. Anderhalf uur later waren we onderweg naar de stad. We hadden twee plannen voor de zaterdag. Eerst wilden we 12 lossen Mission Day missies lopen die ons de medaille zouden opleveren van de Mission Day in Luxemburg. Na de registratie van deze missies wilden we de speciale Mission Day banner van 24 missies nog lopen. Lopen ja. Ik had me van tevoren niet gerealiseerd dat Luxemburg op een berg ligt en dat ik dus aardig wat trappen en hellingen voor mijn kiezen zou krijgen. Misschien had ik ook beter mijn wandelschoenen in kunnen pakken in plaats van enkellaarsjes? Dat soort dingen bedenk ik ook altijd pas als we bezig zijn. Gelukkig lopen mijn laarsjes lekker, want na 24 kilometer wandelen en klimmen heb ik gelukkig geen blaren op mijn voeten.

In de ochtend begonnen we met het lopen van twaalf speciale Mission Day missies. Er waren 24 missies uitgezet door de hele stad heen, waarvan je er 12 moest voltooien om in aanmerking te komen voor een Mission Day medaille in het spel. We parkeerden de auto en deden de eerste twaalf missies die we tegen kwamen. Daarna gingen we op zoek naar het begin van de banner. We liepen verkeerd (het leek wel een aflevering van Brandweerman Sam en de wilde mannen van Piekepolder zoals wij verkeerd liepen met behulp van de navigatie op onze telefoon) en maakten een mooie wandeling rondom één van de kastelen in de stad. Daarna besloten we dat we eerst maar op zoek gingen naar het café waar je je kon registreren, zodat we dat in ieder geval gedaan hadden. Hier dronken we een biertje en regelden we onze registratie. Dit bleek ook het beginpunt te zijn van de banner. Dat was eigenlijk gewoon goed geregeld, maar we waren gewoon verkeerd gelopen.

Na deze pauze begonnen we aan de banner van 24 missies. Ik begon er met frisse tegenzin aan, want ik voelde mijn benen al aardig en durfde niet te beloven dat ik het zou halen. Gelukkig was het prachtig weer. Ook de omgeving was prachtig. Er was genoeg te zien en daarom was de wandeling rondom en door Luxemburg stad zeker geen straf. Het begin van deze 24 missies viel me aardig zwaar. We moesten flink wat trappen en hellingen op lopen onderweg en ik hoopte maar dat het niet de hele dag zo zou blijven. Gelukkig kwamen we na een aantal missies in de binnenstad van Luxemburg terecht waar de wegen weer iets vlakker waren. Dat scheelde een hoop en zo gingen we er vrij snel doorheen. We stopten nog twee keer voor een biertje en wat te eten. Verder wilden we zo snel mogelijk doorlopen, zodat we voor het donker klaar waren. Gelukkig lukte dit en rond kwart over 5 zaten we in de auto op  weg naar huis. Ik had toen al 28,000 stappen gezet volgens mijn Fitbit, dus ja, ik was aardig moe.

Het event was leuk en we hebben de hele dag veel dezelfde mensen gezien die ook aan het spelen waren. Het was niet zo heel druk, maar de sfeer was goed en het was gezellig. Wij hebben vooral ons eigen plan getrokken, maar we zagen ook grotere groepen lopen. Ook kwamen we nog wat bekenden tegen die ook in Utrecht spelen. Ik kan me zo voorstellen dat je vaak dezelfde mensen ziet als je vaker naar zulke events gaat en dat dit het ook weer leuker maakt om te gaan. Deze dag was ook goed voor alle medailles die je kunt halen in het spel. Deze medailles heb je nodig om naar een volgend level te kunnen gaan. Zo haalde ik twee zilveren medailles dit weekend, waaronder de zilveren medaille voor het spelen van missies.

Voor elke missie die je speelt, krijg je een plaatje in je profiel. Sommige missies staan helemaal los van elkaar, maar anderen vormen samen een groter geheel, oftewel een banner. Hier zie je de twaalf losse missies de we gedaan hebben en daar boven staat de grote banner van 24 stuks. Bij de registratie van de Mission Day kregen we ook nog een pasje met daarop het logo van Mission Day Luxemburg, de datum en onze nickname. Dat is wel een gaaf fysiek aandenken aan dit weekend.

Uiteindelijk zijn we dus ’s avonds terug naar huis gereden. Ik was zondag echt helemaal gesloopt, maar het was heel erg leuk en de moeite waard. We hadden ook ontzettend veel geluk met het weer, want hoe vaak loop je in november zonder jas buiten? Dit kon in de middag wel een paar uurtjes en daar heb ik echt van genoten. We weten twee dingen zeker. Volgend jaar willen we weer een Mission Day opzoeken én Luxemburg stad staat op de lijst van plaatsen waar we wel een keer naar terug willen gaan in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.