Marcel gaat naar groep één

geplaatst in: Marcel | 1

Soms heb je echt van die mijlpalen. Deze week hebben we er echt eentje bereikt. Marcel mocht wennen in groep 1. Hij is echt toe aan onderwijs, dat merkten we aan zoveel dingen. Nu was er ook een plekje vrij op de school waar we hem op wilden hebben. Dat is fijn. Deze week mocht hij twee keer wennen op zijn nieuwe school en hij nam afscheid van zijn nieuwe groep.

Op woensdag hadden wij een afstemmingsgesprek met één van zijn juffen en de coördinator van de onderbouw. Marcel mocht mee en zo kon hij anderhalf uur wennen aan zijn nieuwe klas. Nu weet hij waar hij zijn jas op mag hangen en hij maakte kennis met een nieuwe manier van werken. Het lokaal heeft bijvoorbeeld een digibord met een time-timer en een stoplicht, zodat de kinderen kunnen zien hoe lang ze met een taakje bezig zijn en of ze daarbij mogen praten. Dat ziet er lekker overzichtelijk uit. Die ochtend kon hij drie activiteiten mee doen en daarna kwamen we hem alweer ophalen. Dat vond hij minder leuk, hij wilde blijven en gaf eerst alle juffen en kindjes een handje voor we hem mee konden nemen. Hij zat vol met verhalen en wilde het liefst donderdag alweer gaan, maar dat kon niet. Hij ‘moest’ namelijk nog even afscheid nemen van zijn oude groep.

Afscheid

Donderdag nam Marcel afscheid van zijn oude groep. Hij wilde graag mini appeltaartjes trakteren. Verder namen we een cadeautje mee voor de hele klas en gaven we de juffen een kaartje en een zelfgemaakt cadeautje. Het feestje was gezellig. Marcel mocht muziek maken en er werd voor hem gezongen. Verder kreeg hij een compleet portfolio aan kunstwerken mee naar huis. Het was gezellig en Marcel genoot van de aandacht. Aan het einde nam hij uitgebreid afscheid van de juffen en alle kindjes.

Groep Een(d)

Op vrijdag ging Marcel weer twee uurtjes wennen in zijn nieuwe klas. De klas waar hij in zit, heet groep Eend. Bij het wegbrengen was het eigenlijk een kwestie van ”Dag mama ik zie je straks wel weer” en toen nam hij snel zijn plekje in de kring in. Ik keek nog even door het raam, maar hij had echt geen oog meer voor mij. Hij heeft het goed gedaan en lekker samen gespeeld, maar hij vond het nog wel spannend.

Maandag gaat het  écht beginnen. We gaan kijken in hoeverre het Marcel dan lukt om hele dagen mee te draaien in groep 1 en in overleg kijken we eventueel of hij wat minder uren maakt in het begin. Het is een super spannende nieuwe stap, maar Marcel is er aan toe en hij heeft er ook zin in. Dat is wel fijn, dan is het voor ons ook makkelijker om het los te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.