Maandoverzicht december 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

December was een drukke maand, met veel afspraken, feestdagen en de kerstvakantie. De kinderen werden er zo af en toe flink wiebelig van. Gelukkig waren er ook veel leuke momenten. Ik neem jullie mee naar de laatste maand van dit jaar.

Op de eerste maandag van de maand liet de techniek mij behoorlijk in de steek. Ik stapte ’s middags in de auto om Marcel op te halen, maar onderweg viel opeens mijn dashboard uit. De motor van de auto deed het nog en de radio/carkit werkten nog, maar voor de rest had ik echt geen flauw idee wat wel en niet werkte. Ik haalde Marcel op, maar we zouden in de gang wachten op de berger die ons naar de garage zou brengen. Een paar telefoontjes later was de garage er van overtuigd dat ik wel zou kunnen rijden met deze auto, maar ik wilde liever dat er toch iemand mee zou kijken voor ik weer ging rijden. Marcel werd ondertussen opgehaald door mijn vader. De berger kon mij vertellen dat het echt veilig was om zelf te rijden. Gelukkig hadden ze bij de garage meteen tijd om de computer uit te lezen. Ze konden het ook meteen verhelpen. Mijn telefoon en het dashboard hadden elkaar zitten stressen en omdat ik de motor opnieuw had gestart om te kijken of het weer zou werken, was de boel helemaal vastgelopen. Uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af en was ik nog voor het avondeten thuis.

Chester en Mike waren begin deze maand een half jaar oud en dat betekende voor hen dat ze oud genoeg waren om gecastreerd te worden. Ik bracht ze ’s morgens naar de dierenarts toe en daar kregen ze nog een consult om te kijken of ze fit genoeg waren. Dat waren ze. Ik nam afscheid en wachtte op een telefoontje. Gelukkig ging alles goed en konden we ze ’s middags weer ophalen. Die twee boefjes hadden iedereen om hun pootjes gewonden, de hele praktijk kwam nog even kijken en afscheid nemen. Ze zijn dan ook echt heel schattig samen.

Niet alleen de katertjes waren sneu, ook Marcel was weer de klos. Hij is deze maand een paar keer ziek geweest. Hij had hoge koorts en heeft veel gehoest. Espen en ik werden ook verkouden, maar Marcel had het toch wel het zwaarst te pakken. Ik hoop dat het nu een beetje klaar is met de virussen, want ik heb er zo onderhand wel genoeg van.

Sinterklaas

We vierden Sinterklaas dit jaar in de ochtend, dus het werd een pakjesochtend op 7 december. Dit was een goed idee met vier kleine kinderen. De jongens (en wij) zijn flink verwend dit jaar en daarnaast was het ook gezellig. Na het uitpakken van de cadeautjes hebben we nog met z’n allen broodjes knakworst gegeten.

Elk jaar is het op de tweede zondag van december ‘Wereldlichtjesdag’. Op deze dag worden alle kindjes herdacht die te vroeg heen gegaan zijn. Sinds ik in 2017 een miskraam heb gehad, is dit ook voor ons een belangrijke dag. Ook dit jaar hebben we kaarsjes aangestoken.

Ik ben dol op koken en bakken. Deze maand maakte ik weer eens tijd voor mijn zuurkoolovenschotel. Daarnaast vond Marcel het leuk om samen kerstkoekjes te bakken. Ik probeerde ook groen glazuur te maken. Het was mierzoet, maar wel gelukt. De koekjes smaakten verder prima, maar sinds ik rekening moet houden met Marcel’s lactose intolerantie, is het lastig om het deeg goed te krijgen. Dat maakt het lastig om de koekjes goed uit te steken. (Tips zijn welkom!)

Kerstvakantie

En toen was het tijd voor het begin van de kerstvakantie. Eerst hadden we nog een kerstfeestje op de peuterspeelzaal bij Marcel waar we iets lekkers dronken en aten en de jongens mochten knutselen. Espen vond het erg leuk dat broertjes mee mochten doen. Op de valreep kregen we ook nog te horen dat Marcel de eerste week na de vakantie mag gaan wennen in groep 1. Dat betekent dat er binnenkort ook weer een afscheid aankomt. Marcel is enorm toe aan onderwijs, maar afscheid nemen en op een nieuwe plek beginnen is wel spannend.

Het weekend voor kerst hadden we geen kinderen. Pel en ik hadden dus echt even tijd samen, voor het eerst in lange tijd. We gingen uit eten bij Los Argentinos in Utrecht en daarna hebben we door de stad gewandeld. Die dag begon er een Ingress event (de Umbra Deploy Challenge) en we konden hier deze avond al een goed begin mee maken. Uiteindelijk dronken we nog iets bij de Winkel van Sinkel voor we terug liepen naar de trein. Op zaterdagmiddag zagen we de film StarWars The Rise of Skywalker in de bioscoop. Een prachtige film.

We begonnen de kerstvakantie met een bezoekje aan Monkey Town. Marcel en Espen hebben heerlijk gespeeld. Het is fijn dat ze zichzelf steeds beter kunnen vermaken, zodat wij ook even wat kunnen eten en drinken zonder dat we ze non stop in de gaten moeten houden. Dit gaat natuurlijk alleen maar beter worden in de toekomst.

Op kerstavond zou ik uitgebreid koken, maar Marcel wilde heel graag gourmetten, dus dat deden we die avond. Hij vond het leuk dat hij zelf mocht kiezen wat er in zijn pannetje ging. Beide jongens zaten lekker te eten en ze vroegen ook of we het snel weer konden doen.

Voor eerste kerstdag hadden we geen plannen. Pel kwam met het idee om de kerstmarkt in Brussel te bezoeken, dus we reden aan het einde van de ochtend richting België. Het was een gezellige dag. We hebben genoten van de kerstmarkt en Pel en Marcel hebben nog een paar attracties bezocht zoals het reuzenrad en de draaimolen.

Op tweede kerstdag hebben we een fijne kerstbrunch gehad met mijn familie. ’s Middags bezochten we het Winter Station in het Spoorwegmuseum. Ik maakte helaas geen foto’s van de winterse sferen, maar we hebben een leuke dag gehad. Helaas stond er een lange rij bij het schaatsen en sindsdien vraagt Marcel aan ons of we een keer ergens kunnen gaan schaatsen. Ik heb geen idee wat ik daarvan vind, want schaatsen is niet echt mijn sterkste punt.

Na de kerst gingen beide jongens logeren en zo hadden we weer wat tijd voor elkaar. Pel en ik reden naar België toe voor een nachtje in Luik. We bezochten de eerste avond de kerstmarkt in het donker. Op dag twee hebben we Ingress gespeeld en daarna nog een rondje gelopen over de kerstmarkt. Het was fijn om een keer samen op pad te gaan.

Deze week zijn we bezig geweest met de Ingress Umbra Deploy Challenge. Het was belangrijk om zoveel mogelijk unieke resonators te plaatsen in portals. Dat lukte ons prima, omdat we naast Vleuten en Utrecht ook onderweg zijn geweest en dus hebben gespeeld in Brussel, Luik, Geldermalsen, Harmelen en op andere plekken. Hierdoor eindigde Pel als derde in Nederland voor deze challenge. Ik was zelf nummer 3 in Utrecht en dat vond ik best een prima prestatie.

Op Oudjaarsdag bezochten we de Geertjes Hoeve met de jongens. Ze mochten de geitjes voeren en knuffelen en daarna hebben ze nog heerlijk gespeeld op de strobaan. Dit was de laatste keer voor dit jaar, maar we gaan volgend jaar zeker weer terug.

We sloten 2019 af met gourmetten en de Top 2000. Het duurde even voor we de jongens in bed kregen, want het vuurwerk buiten was best spannend. Uiteindelijk lukte dat. Het jaar is bijna afgelopen. Ik heb genoeg lekkers in huis en de Top 2000 speelt nog even door. Pel en ik gaan hopelijk genieten van deze avond, met of zonder kinderen en dan na 12 uur, in het nieuwe jaar, lekker slapen. Dat komt ongetwijfeld goed.

Tot volgend jaar!

 

Ik las de volgende boeken

  • It started at Christmas – Jenny Hale
  • Veel succes met je ptss – Marijke de Groot
  • Christmas at Frozen Falls – Kiley Dunbar
  • Christmas at Silver Falls – Jenny Hale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.