Next stop: Winter Station

geplaatst in: Familie, Uitjes en Evenementen | 0

Op tweede kerstdag hadden we wel afspraken gemaakt. Aan het einde van de ochtend reden we naar Utrecht toe voor een brunch met mijn familie. Het was de eerste kerst met vier (klein)kinderen en het was lekker chaotisch. We hadden allemaal wat meegenomen en uiteindelijk hadden we soep. verschillende broodjes, salades, ander beleg, een fruitsalade en meer. Het was in elk geval meer dan we op konden. We hebben allemaal heerlijk gegeten en om de beurt de kinderen vermaakt. Na de brunch hebben drie van de vier kindjes even geslapen, want we hadden nog meer plannen gemaakt voor deze dag.

 

We hadden kaartjes gekocht voor het Winter Station bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Na 15:00 uur kon je voor een daltarief naar binnen en dat sloot goed aan bij ons programma. We wonen dichtbij Utrecht en hebben het museum zelf al een paar keer bezocht, maar het is altijd leuk om er weer eens heen te gaan, zeker als er dan nog wat kerstsfeer aan toegevoegd wordt. De kinderen wilden het liefst in de minitrein mee rijden, maar hier waren we net te laat voor. Ondanks dat dit treintje tot 15:30 zou rijden, konden onze jongens niet meer mee, want dat werd al afgesloten voor die dag. (Dit vond Marcel echt niet tof, want hij heeft het al een paar keer gedaan en hij vindt het geweldig… snel maar eens terug gaan dus, voor dat treintje…)

Tijdens het Winter Station kun je eigenlijk alles zien wat je normaal gesproken kunt zien tijdens een bezoek aan het Spoorwegmuseum, maar daarnaast is het museum in kerstsferen versierd en er is een ijsbaan opgezet waar je kunt schaatsen. De rijen voor het schaatsen waren zo lang, dat wij dat niet hebben gedaan. De jongens vonden de miniatuur treintjes geweldig en de grote treinen zijn altijd leuk. Daarnaast hebben we genoten van de warme chocolademelk met slagroom. Er waren ook allerlei andere kraampjes met eten en Espen was helemaal gek van de wafels die werden verkocht.

Al met al was het een prima middag. Je kunt na 15:00 uur dus voor een klein prijsje naar binnen vergeleken met de gewone prijs en dan krijg je niet alleen het gewone Spoorwegmuseum, maar ook nog een ijsbaan en verschillende kraampjes. In die zin is het zeker de moeite waard om te gaan. Helaas konden wij niet lang blijven, omdat vooral Marcel al snel naar huis toe wilde. Hij was helaas te moe om te blijven.

Het Winter Station event is nog te bezoeken tot 5 januari 2020. Tickets zijn verkrijgbaar op de site van het Spoorwegmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.