Als bambi op het ijs

geplaatst in: Sport | 7

Toen ik eindelijk begon te geloven dat we de echte winter over zouden slaan, begon het ineens te vriezen. De hele week werd er gesproken over de Elfstedentocht en ik zag overal schaatsfoto’s verschijnen. Ondertussen was ik wel benieuwd of ik nog kon schaatsen. De laatste keer dat ik geschaatst heb, was ondertussen zo’n beetje twaalf jaar geleden. Daarom wilde ik het weer eens gaan proberen. Omdat ik geen eigen schaatsen heb, wilde ik ze eerst een keer huren. Met H. ging ik dus naar de Vechtse Banen toe. Nadat we schaatsen hadden gehuurd en ik ze eindelijk aan had gekregen, wankelde ik naar de baan toe. Mijn broer had me al gewaarschuwd dat het ijs glad is, maar dat viel toch nog tegen. Eigenlijk kwam ik gewoon totaal niet vooruit. Na nog geen honderd meter had ik kramp in mijn voeten. Ik was zo bang om te vallen, dat ik alle spieren in mijn benen strak had staan. Dat werkt natuurlijk niet. Volgens H. zag ik er een beetje uit zoals Bambi op het ijs, met als enige verschil dat ik nog net niet viel. Ik heb me niet laten kennen en heb al vloekend twee rondjes geschaatst (of iets wat daarvoor door moest gaan.) Daarna heb ik het opgegeven. Schaatsen is blijkbaar niet aan mij besteed. Ik heb die krengen uitgetrokken en heb staan kijken naar  H. die nog even door ging. Uiteindelijk ben ik doorgelopen naar de bar voor warme chocolademelk met slagroom, want dát is altijd goed.

7 reacties

 1. Lauradenkt

  Dat is jammer dat het schaatsen niet zo goed ging, maar hopelijk maakte de warme chocolademelk met slagroom het weer goed 🙂

 2. Sanne

  Jammer dat het schaatsen niet meer ging. Ik heb dit jaar niet op de schaatsen gestaan, maar denk niet dat ik het al verleerd ben. Ik ging namelijk wekelijks naar de ijsbaan, dus het zit er nog wel in gegoten.

  Warme chocolademelk met slagroom heeft de dag vast goed gemaakt voor je.

 3. Lnnk

  Jammer dat het niet goed ging. Ik moet zeggen dat ik ook geen idee heb of ik nog kan schaatsen. Het is echt eeuwen geleden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.