De kerstmarkt van Luik

geplaatst in: Reizen & Vakantie, Uitjes en Evenementen | 0

Na de kerstdagen hadden Pel en ik één nachtje zonder kinderen. We besloten om er samen op uit te gaan en boekten een hotel in Luik. Hier zijn we vier jaar geleden al een keer op de kerstmarkt geweest toen Marcel nog een baby was. Het leek ons gezellig om de kerstmarkt een keer in het donker te bezoeken. Aan het eind van de middag stapten we in de auto en rond 19 uur kwamen we aan bij het hotel. Na het inchecken, pakten we meteen de bus naar de stad. We hadden nog niet echt gegeten en maakten een tussenstop voor friet. (Normaal ben ik overigens meer #teampatat, maar in België hebben ze natuurlijk friet.)

Na het eten zochten we de kerstmarkt op. We kwamen al snel de ijsbaan tegen en hier was het wel gezellig, maar we waren toch meer op zoek naar het plein met de kraampjes en het reuzenrad. Het bleek achteraf dicht bij elkaar te liggen, maar Google Maps liet ons een heel eind omlopen door de stad. Uiteindelijk kwamen we op de echte kerstmarkt terecht. De meeste kraampjes waren ’s avonds dicht, maar het was er wel gezellig. Je kon er allerlei soorten drankjes en eten halen en in het donker kun je alle lampjes goed zien.

We begonnen de avond met een glas Chouffe bier. We hebben over de avond heen verschillende wijntjes en biertjes geproefd en er stond zelfs een tentje van Jack Daniels. We hebben een tijd staan kijken bij de helling waar kinderen aan het sleeën waren. Dat was zo’n vrolijk gezicht. Die kleine sleetjes brachten bij mij wel een hoop herinneringen naar boven aan vroeger. (Ik kan me zelfs een vakantie herinneren waarbij mijn oma met ons ging sleeën in Duitsland.) Ik denk dat Marcel en Espen dit ook wel fantastisch gaan vinden als ze wat ouder zijn, dus over een paar jaar moeten we zeker nog eens terug gaan. Het reuzenrad sloegen we over. Zulke hoogtes hoeven van mij niet echt. Uiteindelijk gingen we weer op zoek naar de bus terug naar ons hotel. Deze keer sprak de buschauffeur Vlaams, dus dat was gemakkelijker communiceren. (Mijn Frans is echt om te huilen.)

Zondagochtend sliep ik dwars door mijn wekker heen. Gelukkig was Pel wel op tijd wakker en konden we nog snel even douchen voor we gingen ontbijten. In dit hotel werd het ontbijt naar je kamer gebracht, dus eigenlijk hadden we gewoon ontbijt op bed. Om 10 uur verlieten we ons hotel en we gingen de stad nog even in. De kerstmarkt was zo vroeg nog niet open, dus we besloten een Ingress banner te gaan lopen. Hierdoor zagen we nog een ander deel van Luik. We vinden het leuk om in elke stad waar we komen een banner te lopen, zodat je ook in de Ingress scanner een herinnering hebt aan je uitje.

Na het Ingressen hebben we geluncht bij de Hema. Daarna was de kerstmarkt weer open. Deze keer waren alle kraampjes ook open die we de avond ervoor niet hadden gezien. Zo konden we nog even overal snuffelen. Uiteindelijk kochten we alleen een glow-in-the-dark krokodillen knuffel voor Marcel, omdat die het donker altijd een beetje eng vindt. Ik was voor mezelf wel op zoek naar een fijne sjaal of handschoenen, maar die heb ik niet gevonden (voor een leuke prijs.) Na de kerstmarkt liepen we de Delhaize nog even in voor wat Belgische biertjes en iets lekkers voor de terugreis. Toen was het tijd om Luik weer gedag te zeggen. Dag België, tot de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.