Maandoverzicht april 2019

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

De maand april was er eentje met verjaardagen, feestdagen en leuke uitjes. Veel gezellige dingen dus en de maand is ook echt voorbij gevlogen. Ik deel de hoogtepunten van april met jullie in dit maandoverzicht.

Op 1 april is Marcel gestart op een andere peuterspeelzaal. Hier gaat hij drie dagen in de week naar toe en hij is dan wat langer van huis dan voorheen. Dit betekent dat ik veel minder hoef te rennen en vliegen. Het was even afwachten of het voor hem niet te lang zou zijn, maar dat valt mee. Hij was vrij snel gewend aan het nieuwe ritme en heeft het wel naar zijn zin. Het is wel een hele andere soort groep, met minder kinderen en veel meer structuur.

Marcel had officieel al afscheid genomen op de peuterspeelzaal, maar we gingen nog wel mee met het uitje naar Kinderboerderij Castellum in Leidsche Rijn. We waren hier nog nooit geweest, maar gaan er zeker nog eens kijken. Marcel vond de waterpomp erg leuk. Daarom denk ik dat dit ook een hele leuke kinderboerderij is voor de warme dagen. Lekker met water spelen, rond rennen. Dat is echt wat voor Marcel.

Op 7 april werd Espen één jaar. We vierden die dag zijn verjaardag met familie. Hij mocht een kaarsje uitblazen op zijn mooie aapjes-chipolatataart van Bakkerij Wammes. Mijn vader bakte een lactosevrije appeltaart zodat Marcel ook taart kon eten. We hebben het deze keer klein gehouden, zodat het voor iedereen leuk bleef. Gelukkig was het erg mooi weer die dag, zodat Marcel ook lekker buiten kon spelen met opa, zijn oom en neefje H.

We hebben deze maand onze vakantie geboekt! Voorheen gingen we graag in september op vakantie, maar omdat Marcel deze zomer 4 jaar wordt, gaan we dit jaar al in juni op vakantie. We wilden graag naar een Landal park en we gaan deze keer naar de Eiffel in Duitsland. Voor ons allemaal een nieuw park en een nieuwe omgeving, dus dat wordt vast leuk en gezellig.

Ik wil al jaren een keer naar Elfia bij Kasteel de Haar, maar eigenlijk kwam dat er nooit van. Dat lukte nooit door dingen als operaties, verhuizingen, zwangerschappen en meer. Dit jaar had ik eigenlijk geen plannen om te gaan (die had ik al een beetje opgegeven) maar toen een kennisje aangaf dat ze graag zou willen gaan, zei ik dat ik graag mee wilde. Dat was een goed plan. De kasteeltuin van Kasteel de Haar is sowieso mooi, maar het is echt een perfecte locatie voor een event met cosplayers, optredens en gave stands met leuke spullen. We hebben echt onze ogen uitgekeken.

Helaas voelde ik me halverwege de maand wat minder fijn. Op maandagavond lag ik echt krom van de pijn. Ik had geen idee waarom, maar het voelde eigenlijk hetzelfde als de koliekpijn die ik had toen ik galstenen had. Ik maakte een afspraak bij de huisarts, maar op dat moment had ik geen aanval en hij stuurde me naar huis met wat medicatie. Die avond kwam er weer een aanval. Op de huisartsenpost kreeg ik een morfinespuit en een recept voor morfine zetpillen. Omdat mijn galblaas al verwijderd is, dacht de arts aan nierstenen. Ik was de rest van de week kotsmisselijk en had veel pijn. Na een paar dagen knapte ik op en de aanvallen zijn sindsdien niet meer terug gekomen. Ik hoop echt dat het een niersteen was en dat het lichaam die zelf heeft opgeruimd. Leuk is anders. Echt. bevallen is leuker dan de koliekpijn die je krijgt van gal/nierstenen.

Op 19 april was Pel jarig. We hadden zijn verjaardag al gevierd toen Espen jarig was, dus we hadden dat weekend geen feestje op de planning staan. Hij was vrij en het was goede vrijdag. Daarnaast was het echt heerlijk weer op zijn verjaardag. Marcel was niet thuis, dus we gingen op zijn verjaardag de binnenstad van Utrecht in om te genieten van een lekker biertje en borrelhapjes op een terras. De dag erna hebben we weer lekker door de binnenstad gewandeld en Ingress gespeeld.

Het was niet alleen het weekend van Pel’s verjaardag, maar het was ook Pasen. Op Eerste Paasdag zijn we bij mijn schoonouders langs geweest. Marcel was daar nog dus we reden er ’s middags heen met Espen. Het was nog steeds lekker weer en we hebben eigenlijk de hele middag in de tuin gezeten. ’s Avonds aten we nasi, want dat vinden we allemaal heel erg lekker. Marcel had niet zoveel zin om te eten, maar zijn vegan Magnum ging er wel in.

Op Tweede Paasdag reden we naar de camping waar mijn ouders staan. Hier hadden we een fijne brunch met mijn ouders en het gezin van mijn broer. Het is fijn dat het campingseizoen weer begonnen is, want het is zo’n fijne plek voor de jongens. Ze kunnen er heerlijk in de grote tuin van mijn ouders spelen en daarnaast ligt de camping in het bos naast het Henschotermeer. Hopelijk kunnen we ook in 2019 heerlijke herinneringen maken met elkaar op de camping.

Vorig weekend was het Koningsdag. ’s Morgens zijn we met Espen even naar de vrijmarkt geweest hier in het dorp van Vleuten. Het was niet heel spannend, maar we hebben wel wat dingetjes gekocht. De rest van de dag deden we het rustig aan. Eigenlijk wilden we een gezellige borrel houden met een aantal buren in de straat, maar vanwege het weer hebben we besloten om dit later een keer te doen wanneer het wel lekker weer is. Ik vind het wel erg leuk dat het weer warmer wordt en we weer vaker buiten zijn, want dan is het ook makkelijker om de kinderen te laten spelen met alle andere kleintjes in de straat.

Ik las deze maand de volgende boeken

  • Socially Awkward – Stephanie Haddad
  • Defy Me (Shatter Me #5) – Tahereh Mafi
  • The day we met – Roxie Cooper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.