De verjaardag van Espen

geplaatst in: Espen, Mama | 0

Gisteren werd Espen één jaar. We vierden zijn verjaardag (en die van Pel) met een kleine groep familie. Het is voor Marcel een te grote belasting als er teveel mensen bij elkaar zijn in een kleine ruimte, dus we hielden het klein. Wel hebben we de kamer versierd en we hadden ook voor Espen een speciale verjaardagsslinger laten maken met de tekst ‘happy birthday Espen’ zodat we die elk jaar opnieuw kunnen gebruiken op zijn verjaardag. Hij vond de slingers en ballonnen behoorlijk indrukwekkend. Het zag eruit alsof hij echt geen flauw idee had wat hem nu weer overkwam. Jarig zijn, wat is dat? Logisch dat hij daar op zijn leeftijd weinig van snapt.

We hadden niet speciaal een verjaardagsoutfit in gedachten voor Espen, maar mijn ouders hadden zijn naam en nummer 1 op een shirtje laten drukken. Dat was wel erg leuk voor deze dag. We wisten nog niet of hij 1 geworden was of dat hij de ambitie heeft om ooit keeper te worden in een voetbal team. Met zijn huidige bouw is hij daar vast geschikt voor. Grappig dat we echt nog geen idee hebben wat hij straks leuk zal gaan vinden. Wie weet dat we daar in het komende jaar meer over gaan leren. Op dit moment weten we wel dat hij altijd moet lachen om aapjes en dat zijn lievelingsknuffel ook een aapje is. Dat was dus een mooi thema voor zijn verjaardagstaart. De taart met de afbeelding van een aap erop is gemaakt door Bakkerij Wammes uit Utrecht (yummy chipolata!) en daarnaast bakte mijn vader een lactosevrije appeltaart, zodat Marcel ook mee kon snoepen.

Espen kon ons nog niet vertellen wat hij voor zijn verjaardag wilde hebben. We hebben nog veel speelgoed in huis wat van Marcel geweest is. Het was dus lastig om een verlanglijstje te maken. De oude loopfiets van Marcel met vier wielen staat nog bij mijn ouders, dus dat was iets wat we niet hadden voor Espen. We hebben nu een Puky met vier wielen voor Espen. (Hier komt later deze week nog een stukje over online.)

Ondertussen vroegen mensen wel aan ons wat Espen graag voor zijn verjaardag wilde hebben. Ik vroeg mijn ouders om een zomerjasje. Ik heb nog een leuk honkbal jasje van Marcel wat nog kan en we hadden een Batman jasje gekregen van de moeder van een klasgenootje van Marcel. Maar de ene is bijna te klein en beide zijn niet echt geschikt voor regenachtige dagen. Hij kon dus nog wel een echte zomerjas gebruiken. Mijn ouders vonden deze gave jas bij Hema. ‘Smile all day’ past echt bij onze Espen, want het is zo’n vrolijkerd!

Natuurlijk mag speelgoed niet ontbreken op een kinderverjaardag. We hebben al veel, maar zo af en toe kom je wel eens iets leuks tegen. Zo vond ik de grote politie auto van Vtech ontzettend gaaf en ik had het idee dat Espen dat wel met me eens zou zijn. Ook kreeg hij een vliegtuig van de Little People van Fisher Price. Die laatste wordt half in beslag genomen door Marcel, want die is dol op vliegtuigen. Espen vond ze beide erg mooi.

Naast een nieuwe  zomerjas, kon Espen nog wel meer kleding gebruiken. Hij heeft een flinke groeispurt gehad en hij had natuurlijk geen zomerkleding meer, want alles van vorige zomer is sowieso te klein. Dat was dus een leuk cadeau idee. Hij is alvast een stapje verder. Nu de rest nog bij elkaar shoppen, maar dat komt wel goed. Ook kregen we nog het boekje ‘Kikker is Kikker’. Dat heb ik inmiddels al een paar keer voorgelezen aan de jongens. Wat een tof boekje is dat!

Na de taart, cadeautjes en wat lekkere hapjes en drankjes, was het eigenlijk alweer snel tijd om afscheid te nemen. We hebben het bewust klein gehouden, zodat de jongens niet teveel prikkels kregen. Toch waren ze erg moe, dus we hebben ze lekker op tijd naar bed gebracht. Dat was voor onszelf ook wel lekker, want hoe gezellig ik het ook vind, een verjaardag vieren is toch altijd vermoeiend. Gelukkig is de volgende verjaardag hier thuis pas in augustus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.