Zondagmiddag bij Kasteel De Haar

Vorig weekend hadden we geen plannen gemaakt. We hingen samen op de bank. Ik met een boek en H. met zijn laptop. Hoewel ik me normaal gesproken prima vermaak thuis op zondagmiddag, had ik nu het gevoel dat ik de laatste tijd al zo veel binnen had gezeten dat ik er op uit wilde. Op mijn telefoon zocht ik naar dingen die er te doen waren in (de omgeving van) Utrecht op zondag en er kwam al snel een hele lijst tevoorschijn. Buiten scheen de zon. Tijd om van de bank af te komen dus!

Kasteel de Haar 2Kasteel de Haar 1

Een van de opties die ik gevonden had was een bezoekje aan Kasteel de Haar in Haarzuilens. Op de website zag ik dat je er naar binnen mag met de Museumjaarkaart, dus voor het geld hoefden we het niet te laten. Voor Postcrossing heb ik vaak een kaartje verstuurd van Kasteel de Haar naar mensen die van kastelen hielden of omdat het kasteel dichtbij Utrecht ligt en het leuk is om eens een andere kant van de omgeving te laten zien. Ik was er zelf alleen nog nooit geweest. Dat is best schandalig voor iemand die in Utrecht is geboren en opgegroeid.

Omdat het lekker weer was, kozen we ervoor om alleen de tuin van het kasteel te bekijken en lekker buiten te gaan wandelen. De binnenkant bekijken kan altijd nog als het wat minder zonnig is. De tuin is in een heleboel stukken verdeeld en zo konden we de buitenkant van het kasteel goed bekijken (en op de foto zetten). Het was veel groter dan ik had verwacht. Zo kwamen we langs een enorme vijver, een veld met herten en een picknickveldje. Verder was er een bruiloft aan de gang en er liepen dus allerlei mensen in nette kleding rond. Mensen kijken is altijd goed. Aan het einde van de wandeling kwamen we weer terug bij het souvenir winkeltje. Ik kon het niet laten om een stapeltje ansichtkaarten mee te nemen. Bij de kassa zag ik zelfs dat ze bijpassende postzegels hadden, dus die kocht ik erbij.

Na een heerlijke middag buiten hebben we de dag lekker lui afgesloten met een ‘etentje’ bij de snackbar in Vleuten, omdat we allebei geen zin meer hadden om te koken. Het was tenslotte zondag. Dit weekend gaan we het wat rustiger aan doen, in verband met mijn rug blessure, maar ik weet zeker dat we vaker op pad gaan op zondag.7 reacties op “Zondagmiddag bij Kasteel De Haar”

 1. Kim schreef:

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik er volgens mij nog nooit geweest ben…schoandoalig woar?!?! 😉 De Botanische Tuinen wil ik ook eens bezoeken, want er is volgens mij veel leuks te doen in onze omgeving dan ik weet.

 2. Peet schreef:

  Mooi is het daar hè? Ik ben er eens geweest tijdens de Elf Fantasy Fair en verbaasde me ook al over hoe groot het is. Binnen ben ik nog nooit geweest, lijkt me ook leuk om eens te doen. En kaartjes gescored met bijpassende zegels! Hoe leuk is dat? 😉

 3. Daan schreef:

  Hebben ze dat kasteel niet gebruikt voor één of meer releases van Harry Potter-boeken in Nederland?

 4. Marcella schreef:

  Wat leuk zo dichtbij de stad. Ziet er gaaf uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.