Buikpijn en galstenen

geplaatst in: Gezondheid | 4

Sinds een aantal weken heb ik last van vreselijke buikpijnen. De pijn komt plotseling en verdwijnt dan na een uur of twee ook weer langzaam. De eerste keer schrok ik hier heel erg van. Na mijn operatie en de complicaties die daarbij optraden, ben ik er alert geworden op alles wat zich in mijn buik afspeelt. De eerste keer was op een zaterdagavond. Ik kreeg steeds meer pijn, wist me geen houding te geven en ik begon zelfs te hyperventileren. Het scheelde niet veel of Huib had een ambulance gebeld, maar in plaats daarvan zijn we toch maar naar de huisartsenpost gereden. De dokter daar dacht meteen aan galstenen. Helaas maken ze in het weekend geen echo’s en daarom moest ik op maandag naar mijn eigen huisarts bellen voor een doorverwijzing.

Op maandag was de pijn al minder. Mijn huisarts vond de echo daarom niet nodig en stelde voor om eerst bloedonderzoek te doen. Hier ging ik mee akkoord. Er kwam eigenlijk niets bijzonders uit dit onderzoek en ik vroeg of we dan met de echo konden wachten tot het eventueel terug zou komen. Helaas kwam de pijn meteen dat weekend alweer terug. Ik belde dus alsnog voor een doorverwijzing. Deze week heb ik de echo laten maken van mijn buik. Vanmorgen mocht ik bellen voor de uitslag. Er zitten inderdaad galsteentjes in mijn galblaas. Er is volgens de huisarts nu geen sprake van een opstopping of een ontsteking, maar opstoppingen kunnen wel de aanvallen van pijn verklaren volgens haar. Het leek haar dus wel handig om een afspraak te maken bij een chirurg. Ze verwees me daarom door. Niet naar het ziekenhuis hier in Utrecht, maar naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, omdat daar tenslotte de operatieverslagen van april liggen. Wat een gedoe weer. Aan de andere kant heb ik wel goede ervaringen met dat ziekenhuis dus als er een operatie volgt dan weet ik een beetje wat me te wachten staat.

Ik heb meteen een afspraak gemaakt met de chirurg. Op 3 december kan ik al terecht en dan weet ik ook wat ik verder kan verwachten. Willen ze meteen gaan opereren of zijn er nog andere opties? Ik zit niet echt te wachten op een tweede operatie dit jaar, maar aan de andere kant is dit ook niet echt fijn. Haal die galstenen (en dus de galblaas) er maar uit! Ik hoop verder vooral dat de pijn niet te vaak terug komt in de tussentijd.

4 reacties

  1. Zina

    Brrr wat naar. Lijkt me ook heel pijnlijk. Veel beterschap en sterkte, hopelijk is het snel voorbij! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.