Maandoverzicht april 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

De maand is weer voorbij gevlogen. Het is alweer tijd voor een nieuw maandoverzicht. April was in veel opzichten een leukere maand dan maart. Ik voelde me zeker niet altijd goed, maar we hebben ons best gedaan er iets van te maken en ik heb de beslissing genomen beter voor mezelf te gaan zorgen. Daarom zette ik de stap om toch extra hulp aan te nemen en dat heeft me goed gedaan. Het gaat nog niet altijd zoals het zou moeten, maar het is weer een stap in de goede richting en het helpt me om mijn hoofd boven water te houden.

Allereerst had ik deze maand het gevoel dat we er even uit moesten als gezin zodat we ons even op elkaar konden concentreren.We gingen daarom een weekend naar Landal Twenhaarsveld. Daar konden we even op adem komen. Ik was niet echt uitgerust, omdat we best veel gedaan hebben, maar het was in ieder geval een ander soort moe dan daarvoor. We hadden veel geluk met het weer en ik kon echt even genieten van mijn mooie gezin.

Ook kreeg ik een telefoontje van het Babylab van de Universiteit Utrecht. Zij doen onderzoek naar taal bij jonge kinderen. Ik heb Marcel daar voor opgegeven toen hij net geboren was en nu kregen we voor het eerst een oproep om mee te doen aan een onderzoek. Hij kreeg een EEG terwijl ze woorden voorlazen en lieten zien die niet bestaan, om te kijken of zijn hersenen die woorden leren herkennen. Ik heb geen idee van de uitslagen, maar het was best interessant om mee te maken. We zijn daar twee keer geweest en Marcel kon lekker spelen en merkte er (behalve die gekke muts op zijn hoofd) vrij weinig van.

Tijdens het paasweekend zagen we onze families. Marcel mocht eitjes zoeken in de tuin van mijn schoonouders en verder hebben we lekker gegeten, sport gekeken en zijn we gezellig samen geweest met onze families. Ik schreef een paasblog over dat weekend.

Op 19 april was het echt de verjaardag van Pel. Hij had die dag vrij en mocht kiezen wat we gingen doen. In de ochtend reden we naar Monkeytown in IJsselstein zodat hij lekker kon spelen met onze kleine man. Verder deden we het die dag rustig aan. We deden een lekker middag dutje en ik maakte ’s avonds zelf pizza voor het avondeten. Meer hadden we ook eigenlijk niet nodig om zijn verjaardag te vieren. In de avond ging Marcel logeren bij opa en oma, zodat Pel en ik eindelijk naar Fast & Furious 8 konden in de bioscoop. Een fijne datenight!

Deze maand was het onder andere drie jaar geleden dat ik geopereerd ben. Ik onderging op 24 april 2014 een gastric bypass operatie en ben de helft van het gewicht dat ik kwijt wilde ook daadwerkelijk kwijt geraakt. Daarna raakte ik zwanger en eigenlijk ben ik sindsdien stabiel gebleven. Ik ben wel heel blij dat ik die beslissing destijds genomen heb, want ik heb veel meer energie dan vroeger en elke kilo minder is nu eenmaal winst voor je gezondheid.

Ook vierden we natuurlijk Koningsdag. Eerder deze week schreef ik al over onze aankopen en hoe we deze dag doorbrachten.

We gingen deze maand serieus op huizenjacht en we namen een optie op een woning in het oude dorp van Vleuten. Deze optie werd uiteindelijk serieus en we hakten de knoop door. Vorige week hebben we het contract getekend en morgen nemen we de sleutel in ontvangst van onze nieuwe paleisje. De maand mei zal daarom in het teken staan van klussen en verhuizen.

*****

Ik las de volgende boeken

  • Dinner for Two – Mike Gayle

Ik keek deze films in de bioscoop

  • Beauty and the Beast
  • Fast & Furious 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.