Een spannende operatie

geplaatst in: Gezondheid | 8

Op dit moment gaat het best goed met mij. Wie me wat langer kent, weet dat dit niet altijd het geval is geweest. Jarenlang zat ik niet lekker in mijn vel. Er waren dingen uit het verleden die ik een plek moest geven en ik wist niet goed wat ik wilde in de toekomst. Van 2006 tot 2010 was ik bezig deze dingen uit te zoeken. Ik leerde mezelf beter kennen en doorliep een proces waar ik uiteindelijk beter uit kwam. Na deze periode pakte ik mijn studie weer op en ging ik verder met mijn leven.

Hoewel het nu goed met me gaat, is er nog wel iets wat ik graag aan wil pakken. In die periode ben ik namelijk aardig wat kilos aangekomen. Nu ben ik nooit echt een slanke den geweest, maar ik heb nu echt wel last van mijn overgewicht. Ik dacht dat dit wel weer goed zou komen als ik me beter zou voelen en als ik mijn studie afgerond had. Ik had veel last van stress en dacht dat dit een grote rol speelde in dit verhaal. Helaas bleek dat niet het geval te zijn. Hoewel mijn gewicht al anderhalf jaar stabiel is, gaat er eigenlijk geen kilo af. Sporten, op mijn eten letten en gewoon doen wat ik moet doen, helpt niet. Zeer frustrerend.

Vorig jaar maakte ik een afspraak met de huisarts. Hij verwees me door naar de Nederlandse Obesitas Kliniek en daar doorliep ik de screening en een traject met een diëtiste. Ik kreeg een positief advies om me te laten opereren. Dat is geen lichte beslissing geweest, maar ik sta er zeker achter. Al is het maar omdat ik elke keer als ik in de spiegel kijk het gevoel heb dat er iets niet klopt. Van binnen voel ik me goed, maar van buiten niet. Mijn gewicht is het litteken van mijn verleden en daar moet ik elke dag tegenaan kijken. Inmiddels ben ik al een paar keer in het Rode Kruis ziekenhuis geweest in Beverwijk. Hier zal de operatie binnenkort plaats vinden. Ik vind het echt enorm spannend. Hoewel ik het graag wil en ik erg uit kijk naar het afvallen zelf, is het wel een enorme ingreep. Dat houdt me zeker bezig.

SFMS

Deze spannende tijd verdient in mijn ogen een eigen blog. Wil je meelezen? Kijk dan op www.screamingformysupper.com. Ik schrijf daar in het Engels, zodat ook mijn buitenlandse vriendinnen kunnen lezen hoe het met me gaat. Een extra uitdaging dus, maar wel een leuke. De fantastische header voor ‘Screaming for my supper’ is ontworpen door Emmy! Ik zal hier af en toe wel laten horen hoe het met het afvallen gaat, maar Roxxy84 blijft verder gewoon de plek waar ik over alles schrijf wat me bezig houdt.

8 reacties

 1. Kim

  Wat ben ik enorm trots op je dat je deze stap durft te nemen! Daar is lef voor nodig en dat heb je.
  You are Golden <3

 2. Judith

  Wauw, dat is zeker spannend! Ik hoop dat het allemaal voorspoedig verloopt en dat je snel weer de eh… nieuwe bent (tja, ‘de oude’ klopt hier niet zo). Leuke banner, less is more, goed bedacht!

 3. Anneke

  Wat moet dit spannend zijn allemaal, maar heel knap dat je deze stap zet. Ik ga een kijkje nemen op je nieuwe blog.

 4. Sanne

  Heel spannend allemaal! Nu is mijn Engels dus helemaal niet geweldig waardoor ik het dan maar volg in je brieven.
  Ik vind het goed dat je dit doet! Je komt er wel en je bent al zoveel sterker geworden in de laatste jaren.

 5. Mich

  Super spannende stap. Ik ben zo benieuwd hoe je die periode gaat ervaren. Ga je ook even op dit andere site volgen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.