Paasweekend 2017

geplaatst in: Familie | 2

Hebben jullie een fijn paasweekend gehad? Wij wel. Pel was vier dagen achter elkaar vrij. Dat komt bij ons al zelden voor. Dat alleen maakte al dat het voelde als een soort van mini-vakantie. We gebruikten dit weekend om ons voor te bereiden op onze aankomende verhuizing en we maakten tijd voor onze families.

Op vrijdag zijn we eerst even bij ons nieuwe huis gaan kijken met Marcel. We hebben nog geen sleutel, maar ik wilde even een foto maken van de buitenkant. Ik heb ook nog geen idee hoe we Marcel goed kunnen voorbereiden op een verhuizing, maar het leek ons een goed begin om hem mee te nemen en het huis te laten zien. Dat het straks niet opeens een verrassing is. We proberen hem er in ieder geval bij te betrekken, voor zover dat echt lukt bij een dreumes. Daarna zijn we met z’n drietjes naar de bouwmarkt gereden om te kijken wat er allemaal te koop is. Ook wilde ik alvast wat kleine dingetjes kopen en ik wilde even wat verhuisdozen meenemen. Niet teveel, want we konden er ook een heleboel lenen van mijn broer en schoonzus. De eerste dozen zijn in ieder geval ingepakt. Dat is nog best veel werk en hoe meer we deze weken al kunnen doen, hoe meer tijd we straks over hebben om te klussen en verhuizen.

Pasen zelf brachten we door met onze families. Op Eerste Paasdag waren we bij mijn familie. We keken voetbal (Feyenoord – FC Utrecht) en Formule 1 terwijl de kleinsten lekker lagen te spelen en slapen. ’s Middags stond de tafel vol met lekkere hapjes en ’s avonds aten we met z’n allen verse kippensoep en broodjes met knakworst. Lekker voor bij de televisie. Ik liet het babyknuffelen deze keer aan Pel over. (Ik heb tenslotte niet het alleenrecht op het knapste neefje van de hele wereld.) Toen Marcel moe was, ben ik alvast naar huis gegaan met hem, terwijl de rest nog even bleef zitten.

paasweekend
Op maandag sliepen we lekker uit. Daarna maakte we ons klaar om naar mijn schoonouders te gaan en ik bakte nog even een chocoladetaart voor Pel’s verjaardag. Hij is woensdag pas jarig, maar we vieren het niet uitgebreid en ik vond het wel leuk om nu alvast een taart mee te nemen naar zijn ouders. Toen we daar aan kwamen, hebben we lekker geluncht met z’n allen. Daarna legde ik Marcel op bed en zijn Pel en ik even fijn gaan wandelen. De zon scheen en het was buiten best wel lekker. Na het middagdutje van Marcel verstopten we paaseitjes in de tuin die hij mocht zoeken en daarna speelden we nog even lekker buiten met hem. Het lekkere eten was nog niet voorbij. We gingen gourmetten en daarna hadden we natuurlijk nog chocoladetaart. De taart was goed gelukt, dus die ga ik vaker maken.

Het paasweekend vloog echt voorbij en vandaag is de werkweek weer begonnen. Marcel is lekker bij opa en oma aan het spelen en Pel is weer aan het werk. Ik rommel nog even door in huis. Ik probeer de was weg te werken, op te ruimen en heb nog wat dozen ingepakt. Alleen thuis zijn is best een beetje gek na zo’n vol weekend, maar aan de andere kant krijg ik wel wat meer uit mijn handen als ik alleen ben.

Fijne week allemaal!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.