Weekendje Landal Twenhaarsveld

geplaatst in: Familie, Reizen & Vakantie | 0

Wat doe je als je een heftige maand achter de rug hebt en je even niet meer weet wat je moet doen? Dan ga je gewoon even weg met je gezin. Dat dachten wij tenminste. Op vrijdagmorgen werden we wakker en we besloten om een weekendje weg te gaan. De keuze viel op Landal Twenhaarsveld in Holten. Onze vorige twee vakanties bij Landal waren namelijk goed bevallen. Het is er heerlijk voor kinderen en dan heb je als ouders ook een relaxte tijd.

Pel vertrok richting zijn werk en ik pakte thuis de tassen in. Aan het eind van de middag stapten we in de auto. We stonden de hele weg vol in de file, wat Marcel niet leuk vond. Gelukkig is overal een nood-oplossing voor. Ik pas hem liever niet toe, maar sinds je Netflix series kunt downloaden en offline af kunt spelen, nemen wij als laatste redmiddel de iPad mee in de auto. Brandweerman Sam is onze held, ook onderweg. We aten onderweg een broodje en toen we op het park aan kwamen, was het al bijna bedtijd voor Marcel. Omdat hij sinds de zomertijd is ingegaan een beetje in een vreemde tijdzone leeft, houden we hem iets langer wakker. We gingen dus nog even lekker naar de speeltuin toe en wij dronken ondertussen nog een wijntje/biertje op het terras. Het weekend kon beginnen.

Zaterdagochtend waren we vroeg wakker en we hadden eigenlijk geen plannen. Dat is ook wel eens lekker natuurlijk. We besloten na het ontbijt eerst richting Holten te rijden om boodschappen te doen. Ik kocht ook nog een nieuwe zwembroek voor Marcel. Pel had gezien dat Holten Canadian War Cemetery ook dichtbij was en we kwamen op de terugweg de borden tegen. We zijn er daarom meteen even gaan kijken. Na de boodschappen was de kleine man alweer moe. Hij mocht van ons nog even spelen in de speeltuin terwijl wij koffie dronken en daarna hebben we allemaal een middagdutje gedaan.

Het zou zaterdag gaan regenen. Wij hebben zelf geen druppel regen gezien, maar na ons middagdutje lagen er wel plassen op het park. Daar kon Marcel mooi even in stampen met zijn regenlaarzen. Dolle pret. Gelukkig hebben we verder geen regen meer gehad. In de middag wilden we iets gaan doen op het park. We kozen ervoor om te gaan bowlen. Marcel kan dat nog niet, maar de indoor speeltuin zat precies naast de bowlingbaan dus hij kon daar spelen en toen hij moe was, mocht hij van mij heel even Netflixen op mijn telefoon. Zo konden wij een uurtje bowlen. Ik heb gewonnen met 2-1 en had ook de hoogste score van alle potjes. Na het bowlen was ik best wel moe (en ik ben zo uit vorm door vorige maand dat ik ook flinke spierpijn heb gekregen!) en ik had geen zin meer om te gaan koken. We aten dus patat. Daarna ploften we op de bank. We wilden ’s avonds nog mee doen aan de bingo (want ja, ik ben inmiddels best een oud wijf geworden) maar die ging helaas niet door.

Op zondag stonden we wederom vroeg op, maar deze keer hadden we wel plannen. Landal Twenhaarsveld heeft een kleine dierenweide met wat geitjes, schapen en konijnen. Iedere ochtend mogen er kinderen helpen met het voeren van de dieren. Omdat je de rest van de dag alleen buiten de weide kan kijken naar de dieren, hebben we Marcel opgegeven. Hij is nog wel wat jong, maar ik was benieuwd wat hij zou doen. Het concept van voeren met een platte hand was nog wat moeilijk. Hij wilde de brokjes één voor één aan de geitjes geven. Dat werkt natuurlijk niet. Verder rende hij lekker door het gras en wilde hij de geitjes wel aaien en knuffelen. Bij de schapen was het al minder interessant. Er waren wat meer kinderen bij gekomen en hij ging dat eens even van een afstandje bekijken door op een boomstam te gaan zitten. Toen de konijnen aan de beurt waren, liep Marcel naar het hek. Hij was er klaar mee. Dat is ook goed. Hij had duidelijk een doel en we liepen achter hem aan. Zo kwamen we terug bij de speeltuin. Aha, meneer wilde graag spelen. Dat gaf ons de tijd om nog een lekkere kop koffie te drinken bij het restaurant.

In de middag leek het me wel leuk om nog even weg te gaan. Het brandweermuseum was helaas gesloten op zondag, maar kinderboerderij Dondertman in Holten was wel open. Ik had een kinderboerderij voor ogen zoals we die ook hebben, maar dat was absoluut niet het geval. Naast dierenweides was er ook een enorme speeltuin, een grote zandvlakte met speelgoed, een springkussen en een skelterbaan. Dat is dus leuk voor kinderen van alle leeftijden. Marcel dook meteen het zand in. Ik vond zelf de babygeitjes het leukst, maar daar konden we niet lang blijven, omdat Marcel meer interesse had voor de keutels dan de geiten zelf. Niet echt handig. Na een uurtje spelen en dieren aaien, reden we terug naar het park. Het was nog steeds lekker weer, dus we lieten Marcel nog even door de speeltuin van het park rennen.

Ik wilde die avond zelf gaan koken, maar Pel haalde me toch over om wat te eten in het restaurant. Dat was echt heerlijk. We aten vroeg en speelden daarna nog een potje midget golf op het terrein. Marcel zat ons aan te moedigen vanuit de buggy en hij had de grootste lol. Ik kan niet wachten tot hij straks zelf ook mee kan doen, want hij vindt tot nu toe alles prachtig om naar te kijken. Het was nog heerlijk buiten, dus het was ook echt fijn om nog even iets buiten te doen. Helaas heb ik dit spelletje wel verloren, terwijl ik eigenlijk zo goed begon.

Marcel was doodmoe van de buitenlucht en het spelen en hij ging dus redelijk op tijd naar bed. Wij ploften weer op de bank van ons huisje en keken nog even een paar programma’s op tv, maar kropen ook vroeg onder de wol. De volgende ochtend moesten we tenslotte al onze tassen weer inpakken. Zo’n weekend gaat altijd weer snel voorbij en ik heb inmiddels een week vakantie nodig om bij te komen, maar in mijn hoofd is het zeker rustiger. Het was dus een goede beslissing om er even tussenuit te gaan en we hadden ook nog eens enorm veel geluk met het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.