Koningsdag 2017: Verslag en shoplog 

geplaatst in: Life, Uitjes en Evenementen | 2

Koningsdag 2017 is bijna voorbij. Het was de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander, een ‘gewone’ donderdag in april, maar ook een dag waarop Pel vrij was van zijn werk. Genoeg redenen dus om gezellig dingen te gaan doen als gezin.

Koningsnacht

Het is onze laatste Koningsdag in (het centrum van) Utrecht. Op dit moment is het begin van de vrijmarkt van Utrecht echt om de hoek, maar maandag krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis in Vleuten. Hoewel ik geen topdag gehad had, heb ik mezelf toch naar buiten geschopt. Marcel had wel zijn Koningsdag outfit aan, maar viel al op de hoek van de straat in slaap, waardoor wij lekker over de vrijmarkt konden lopen.

We hebben niet de hele stad gehad, maar hebben een leuk rondje gelopen aan onze kant van de binnenstad. Allereerst kwamen we op de Hopakker de kraam van Katfé tegen. Ik had van tevoren al bedacht dat ik zo’n linnen tas wilde scoren met de tekst ‘de kat is koning’ en gelukkig stonden ze aan de goede kant van de stad. Ik kwam dus thuis met zo’n tas. Pel kocht een leuk bordje tegen van een biermerk voor in de studeerkamer in ons nieuwe huis. Verder hadden we op zich geen wensen. We liepen wat rond en kochten verder niks. Wel hebben we een pulled chicken quesadilla gegeten bij Taco Mundo en op de vrijmarkt ieder een cocktail gedronken. Daarna zijn we terug naar huis gelopen, zodat Marcel gewoon op tijd naar bed kon.

Koningsdag

Op Koningsdag zelf reden we ’s morgens eerst naar Geldermalsen, zodat we samen met mijn schoonouders over de vrijmarkt konden lopen daar. We haalden een lekker broodje haring en Marcel kreeg een stuk kibbeling. Uiteraard zat de vis meteen over zijn hele shirt heen, dus ik kon op zoek naar een schoon shirt voor de middag. Gelukkig gaf Hema korting op de oranje collectie, dus dat was geen probleem. In Geldermalsen was de vrijmarkt echt leuk voor kinderen. Er stonden veel gezinnen met kinderspeelgoed en boeken en dat was dan ook wat we kochten. Ik zocht bij een gezellig kleedje vier boeken uit voor Marcel voor twee euro. Dat is geen geld. Het werd een grappig boekje over het potje, twee boekjes van Woezel en Pip en een boekje van Dikkie Dik over zowel Sinterklaas als Kerst.

We kochten natuurlijk niet alleen boeken, maar ook auto’s. Dat is tenslotte ook favoriet speelgoed van onze kleine man. Hij kreeg een kleine vrachtwagen, een sleepwagen met auto op het dak en een houten race auto. Hij was met alle drie super blij en ging er thuis meteen mee spelen. In totaal gaven we maar acht euro uit aan alle boekjes en het speelgoed.

Naast shoppen waren er ook andere dingen te doen. We hebben samen met mijn schoonouders geluncht op het marktplein bij een kraam van de slager. Hij verkocht heerlijke kipsaté, maar ook broodjes met hamburger en pulled pork. Marcel smulde van iedereen een beetje mee.

Op het marktplein van Geldermalsen ging Marcel voor het eerst in de draaimolen. Ik bood zelf aan om mee te gaan, omdat hij het heel erg spannend vond, maar was daarna wel een beetje misselijk. Toch vond Marcel het wel heel fijn dat hij niet alleen hoefde en aan het einde begon hij ook wel wat te ontspannen. Ik denk dat hij het een volgende keer leuker zal vinden, omdat hij nu weet wat hij kan verwachten.

De vrijmarkt in Geldermalsen is niet zo heel groot, maar nu ik mama ben, vind ik dat kleine en kneuterige ergens wel gezellig. Er waren veel leuke dingen te koop voor Marcel en juist dat blije gezichtje van hem maakt dat dit zo’n leuke en gezellige ochtend was op de vrijmarkt. Voor mezelf heb ik verder niets meer gekocht. Toen we klaar waren op de vrijmarkt, hebben we nog even boodschappen gedaan en daarna hebben afscheid genomen en de auto weer opgezocht.

De ochtend was voorbij, maar we hadden de middag nog voor ons liggen. We zijn nog even met z’n drieën bij ons nieuwe huis gaan kijken. We krijgen maandag de sleutel, maar we willen Marcel alvast zo veel mogelijk laten zien dat we daar gaan wonen en kijken in de tuin is in ieder geval al iets.

Daarna zijn we gezellig koffie gaan drinken bij mijn ouders. Zij hadden ook oranjesoesjes gehaald voor bij de koffie. Marcel liet zijn nieuwe auto’s aan opa zien. Hij was best wel moe van de ochtend en viel uiteindelijk in slaap daar. Dat gaf Pel en mij nog even de gelegenheid om een kijkje te gaan nemen bij de bouwmarkt en het tuincentrum. We kochten een paar kleine dingen die we nodig hebben voor het klussen en bekeken nog wat opties qua laminaat. Dit weekend moeten we daar eens een beslissing over gaan nemen.

Ik ga zo mijn kleine man weer ophalen bij mijn ouders en dan is Koningsdag alweer bijna voorbij. Gelukkig is Pel morgen ook nog ‘vrij’ (hij kan wel gebeld worden, maar hoeft niet ’s morgens vroeg al naar zijn werk toe) en we hebben dus een lang weekend met z’n allen. Dat is best lekker als je bedenkt dat de drukte van de verhuizing maandag echt gaat beginnen.

Hoe was Koningsdag voor jullie? Nog leuke dingen gescoord op de vrijmarkt?

2 reacties

  1. Dinja

    In Vleuten is het ook leuk hoor tijdens Koningsdag 😉 was er vanmiddag nog en het was best groot opgezet (maar nou weet ik niet wat groot is want ik ben nooit in Utrecht geweest tijdens Koningsdag/ Koninginnedag). Ik heb trouwens een aantal tijdschriften voor €0,50 gescoord en mijn vriend een hele stapel cd’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.