Best gelezen berichten in 2015

geplaatst in: Schrijven | 2

Een van mijn doelen voor 2016 is elke week een stukje schrijven voor mijn blog. Zoals elk jaar in januari vraag ik me een beetje af welke kant ik nu op wil met mijn blog. Ik schrijf over dingen die me bezig houden, maar die veranderen steeds. Zo studeerde ik eerst, was ik vorig jaar zwanger en ben ik nu vooral mama. Nu was ik als eerste benieuwd naar de best gelezen berichten in 2015 en mijn andere statistieken, want dat zegt natuurlijk wel iets over hoe het gaat.

De vijf best gelezen berichten in 2015 waren uiteindelijk

 1. Ontregeld met 246 views
 2. Trouw: Wie te dik is, eet teveel? met 220 views
 3. Delicious surprise met 178 views
 4. 8 weken echo  met 170 views
 5. Roze of blauw? met 116 views

Het resultaat daarvan vond ik opvallend. Het meest gelezen bericht is een oudje uit 212. Via Google blijven daar steeds nieuwe bezoekers op binnen komen. De meeste mensen die via een zoekmachine binnen komen, lijken te zoeken naar medische verhalen, informatie over zwanger zijn, baby’s of afvallen. Kortom, in de lijst van best gelezen berichten kwam ik de blogjes tegen over mijn zwangerschap, de baby, mijn gastric bypass en andere kwaaltjes. Dus hoewel ik twijfel of het wel een goed idee is om te schrijven over het moederschap, vertellen de statistieken me dat dit geen probleem is. Daar ga ik dus lekker mee door.

Overige statistieken

 • In 2015 schreef ik 99 blog posts, dat is gemiddeld 8 berichten per maand;
 • In 2014 schreef ik maar 89 blog posts, dus ik schreef er nu 10 meer dan vorig jaar;
 • Ik had 694 unieke bezoekers meer dan in 2014;
 • Deze bezoekers zorgden voor 1615 pageviews meer dan het jaar ervoor;
 • Opvallend is wel dat er in 2015 minder gereageerd werd op mijn berichten.

Al met al ben ik niet geheel ontevreden over mijn statistieken. Ondanks een heftige zwangerschap en het opstarten als nieuwe moeder is mijn blog toch nog wat gegroeid. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik hoop dat ik volgend jaar rond deze tijd weer kan zeggen dat dit het geval is. Hoewel ik voor mezelf schrijf, vind ik het natuurlijk wel leuk om te zien dat er ook mensen zijn die mee lezen. Anders schreef ik wel in mijn papieren dagboek.

2 reacties

 1. Sanne

  Ik was dus van plan om mijn blog te sluiten, maar kom daar nu toch op terug.
  Ik heb namelijk een doel die ik dit jaar wil gaan behalen… Namelijk gezonder eten.
  Mij friet verslaving moet nu maar eens in de ijskast… en dus ga ik ook mijn blog daar een beetje als motivatie bij naast houden.

  • Roxanne

   Ik zou met je mee moeten doen! Ik eet niet veel friet, maar wel af en toe andere lekkere dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.