8 weken echo

geplaatst in: Mama | 5

Maandag mochten we vroeg naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor een 8 weken echo en de intake bij een medisch verloskundige. Niet helemaal de normale gang van zaken, maar aangezien ik in april 2014 een gastric bypass operatie heb gehad, willen ze me nu extra in de gaten houden. Voor mij alleen maar prettig, want voor het eerst zwanger zijn vind ik erg spannend en stiekem ook wel een beetje eng. Daarnaast was het tot nu toe nog helemaal niet tastbaar. Je kunt niet zien dat ik zwanger ben. Ik heb hier en daar wat kwaaltjes, maar de baby kun je nog niet voelen. Deze afspraken zouden ons vertellen of het echt is.

8 weken echo

We kregen eerst de echo. De echoscopiste was erg lief en nam uitgebreid de tijd om alles aan te wijzen en uit te leggen. Nu was het een beetje lastig om de kleine te vinden. Het is nog erg pril allemaal. Dat vond ik wel eng. Ja, dat was de baarmoeder. De vruchtzak. Waar is nou die baby? Ik hield bijna mijn adem in tot ze zei dat ze het hartje zag kloppen. Toen kon ik wat beter ontspannen. Ze moest het me wel aanwijzen, maar toen kon ik dat wonder zelf ook zien. Die paar knipperende pixels waren gewoon een hartje! Hoe bijzonder is dat?

AdvertentieNa de echo mochten we door naar de medisch verloskundige. Ook dat was een hele aardige vrouw. We hebben de gezondheid van mij en van Huib doorgenomen en besproken welke dingen er nog in onze directe familie spelen. Daarna heeft ze ons van alles verteld over eventuele prenatale testen die we kunnen laten uitvoeren. Ze wees me erop dat ik door mijn leeftijd al meer kans heb op een kindje met het syndroom van Down. Eigenlijk schrok ik daar een beetje van. Ik word zaterdag 31, dat is toch nog niet zo heel oud? Natuurlijk zijn dat allemaal cijfers en moet zij ons overal op wijzen, dat is haar baan. Toch voelde het allemaal wel heel serieus en ik ben daar de hele dag wel mee bezig geweest in mijn hoofd.

Extra controles

Zoals ik al schreef gaan ze me goed in de gaten houden. Dit betekent dat ik aan het einde van de zwangerschap sowieso drie extra echo’s zal krijgen, maar ook dat we over twee weken alweer terug mogen komen voor een 10 weken echo. Nu was er ook via een inwendige echo nog niet veel te zien en de uitgerekende datum konden ze nog niet helemaal bepalen. Ik moet zeggen dat ik het niet erg vind. Nu kunnen we over twee weken alweer naar de baby kijken. Dat is alleen maar leuk!

Daar is hij of zij dan. De ‘foto’ van ons eerste kindje. Nu kan ik zelf niet zoveel maken van deze brij van zwart-wit, maar mooi is het wel! We hebben eindelijk bewijs dat er een kindje in mij groeit. 8 weken echo Ja, dat zijn dan twee zwangerschapsblogjes achter elkaar. Het is eigenlijk het enige waar ik op dit moment vol van ben. Ik beloof jullie dat ik de komende zeven maanden ook over andere dingen zal schrijven, maar dit maakt vanaf nu wel een groot onderdeel uit van mijn leven! 

 

5 reacties

 1. Marije

  Gefeliciteerd meis! Heerlijk dat jullie een paar keer extra naar de baby kunnen kijken, lijkt mij alleen maar fijn. Ik wens je een hele fijne en voorspoedige zwangerschap!

 2. Odin

  Wauw, proficiat! Ik hoop dat alles blijft goed gaan en het via je blog,
  twitter en instagram kan blijven volgen. Zo zalig! 😀

 3. Anna

  Wow! Wat een tof nieuws! Gefeliciteerd! En je bent nog jong, vanaf de 35e neemt de kans van down significant toe. En geniet van je zwangerschap. Iedereen zei het ook tegen mij maar nu begrijp ik het pas. Neem de tijd voor elkaar want nog ecven en jullie zijn met zn 3en

 4. Patricia

  Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan.
  Wij zijn ook in het rijke bezit van twee kinderen en het is zo’n verrijking van je leven!!!
  Ik wens je een fijne en voorspoedige zwangerschap toe!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.