Tag: Dit is wie ik ben

geplaatst in: Life | 8

Een paar weken geleden zag ik bij Lisanne de ’this is who I am’ tag. Hierbij is het de bedoeling dat je een aantal plaatjes uitkiest die iets zeggen over jou. Nu ben ik net als Lisanne niet zo goed in het kiezen van een paar plaatjes en daarom wordt dit best een lang verhaal. Toch wilde ik het niet opsplitsen, omdat het nu eenmaal bij elkaar hoort.

Thisiswhoiam1

 • Ik heb astma. Dat belemmert me niet in mijn dagelijks leven, want met de juiste medicatie is dat in mijn geval goed onder controle. In het verleden wist ik niet dat ik het had en dacht ik vooral dat ik geen conditie had, terwijl ik toen juist veel aan sport deed en elke dag naar school fietste (10 km heen en weer terug). Nu ik het weet, gaat dat beter.
 • De douche is mijn favoriete plek om na te denken. Soms sta ik te piekeren en andere keren heb ik er de meest fantastische ideeën. Eigenlijk zou ik er een (waterproof) schrijfblok moeten neerleggen om al die ideeën op te schrijven. Soms sta ik te lang onder de douche omdat ik mezelf verlies in een dagdroom.
 • Ik doe het liefst alles zelf. Hier schreef ik eerder dit jaar al een keer over. Ik weet dat ik soms om hulp mag vragen en ik doe dat ook steeds vaker, maar het blijft één van mijn valkuilen.
 • Ik ben slecht in wiskunde. Dat doet me nog altijd denken aan mijn eindexamenjaar op het VWO. Ik ben er tot het einde voor blijven knokken, maar stond een 5,49 voor wiskunde na het centraal examen. In combinatie met mijn 4 voor natuurkunde was ik dus gezakt. Dat was echt een nachtmerrie!
 • Ik vergelijk mezelf vaak met andere mensen en vaak kom ik daar zelf niet goed vanaf. Ik zou zo graag willen dat ik meer energie had en dat ik ook gewoon alles kon doen wat andere mensen doen. Soms heb ik er moeite mee om te kijken naar alles wat ik wel kan en heb en dat dit ook best fijn is.
 • Ik weet nog niet goed wat ik wil doen na het afstuderen. Enerzijds vind ik veel dingen leuk en kan ik niet goed kiezen. Aan de andere kant ben ik bang dat ik het niet kan en dat anderen er beter in zijn. Dan speelt het vorige punt weer mee. Ik wil niet de verkeerde keuze maken, maar weet ook dat een verkeerde keuze niet bestaat. Ik kan altijd opnieuw kiezen en een andere weg inslaan en ergens weet ik best dat ik hoe dan ook wel daar kom waar ik wil zijn. Toch maakt het me soms onzeker, omdat anderen (daar gaan we weer!) wel lijken te weten wat ze graag willen doen.

Thisiswhoiam2

 • Muziek is erg belangrijk voor me. Vroeger zat ik echt dag en nacht vastgeplakt aan mijn iPod. Dat is iets minder geworden, omdat ik me tegenwoordig soms beter kan concentreren op mijn werk als het stil is. Dat betekent niet dat ik het minder belangrijk vind. Ik luister nog steeds graag naar muziek en ontdek graag nieuwe nummers en artiesten.
 • Ik ben een perfectionist. Soms is dat een zege en andere dagen is het een vloek. Ik kan er zelf wel mee leven, als ik mezelf maar af en toe terug fluit dat het zo wel goed genoeg is.
 • Dromen doe ik niet alleen in mijn bed. Als ik onderweg ben of onder de douche sta, ben ik ook vaak aan het dagdromen. In mijn hoofd is de wereld veel mooier dan in het echt.
 • Wat moet ik hiervan zeggen? Ik spreek vloeiend sarcasme en kan behoorlijk bitchy zijn. Daar heb ik verder weinig aan toe te voegen.
 • Ik vind het heerlijk om af en toe een dag of avond alleen thuis te zijn. Dan ben ik veel actiever in huis omdat ik lekker kan doorwerken of ik kan urenlang lezen of schrijven zonder gestoord te worden. Daar kan ik enorm van genieten.
 • Ik heb een zwak voor muzikanten. Muziek is mooi en als iemand een instrument bespeelt dan zie je ze daar vaak enorm van genieten. Ik vind die energie mooi om te zien en ik word er blij van. Vaak zitten er ook mooie mannen bij. Overigens heb ik de grootste zwak voor drummers. Dat mijn eigen vriend alles behalve muzikaal is, vertellen we er maar niet bij hè?

Thisiswhoiam3

 • Dat ik van schrijven houd, is vast geen verrassing. Ik kan goed met woorden overweg. Verschillende keren heb ik te horen gekregen dat ik mijn gedachten goed kan uitdrukken op papier en dat ze me dan beter begrepen. Inmiddels lukt het me ook aardig om dingen gewoon uit te spreken. Schrijven en lezen zijn voor mij een vorm van ontspanning. Kortom, doe mij maar een flinke portie woorden!
 • Ik ben een stadsmeisje. Je kunt me ergens anders neerzetten, maar ik zal altijd terug blijven verlangen naar de stad. Ik ben in Utrecht geboren en ik ben er zo gauw het kon terug gekomen, want hier woon ik het liefst. Als ik nadenk over verhuizen, dan zou ik het liefst een grotere of andere stad kiezen, maar met een dorp zul je me niet snel gelukkig maken. Als ik al naar een rustiger gebied zou verhuizen, dan zou het zijn omdat het huis naast mijn beste vriendin leeg stond! Dat zou dan wel weer gezellig zijn.
 • Ik heb de allerbeste vriendin die iemand zich maar kan wensen! Zij heeft in de afgelopen 10 jaar altijd voor me klaar gestaan, ondanks mijn slechte periodes. Mede door haar weet ik dat een goede vriendschap ups en downs kent en dat het altijd weer goed komt. Ook als je elkaar soms een tijdje niet spreekt.
 • Mijn katten zijn mijn alles, maar ik ben dol op alle dieren. Over het algemeen kan ik goed met dieren opschieten en dat vind ik leuk. Ze oordelen niet en het voelt soms alsof ze je begrijpen. (Ook al liggen ze wellicht gewoon graag bij me als ik ziek bent omdat ik dan warm ben en vinden ze me lief omdat ik ze eten geef!)
 • Ik droom van Londen. Ik ben er pas 3 keer geweest, maar die stad blijft me gewoon trekken. Ik vond het heerlijk om er te zijn en ik wil er nog veel meer van zien. Misschien zou ik er zelfs wel willen wonen.
 • Ik heb er moeite mee om een boek weg te leggen. Als het spannend wordt, komt er altijd zo’n moment waarop je moet stoppen of doorlezen. Regelmatig heb ik een halve nacht lezend doorgebracht (om mezelf de volgende ochtend te vervloeken!). Had ik al gezegd dat ik graag lees?
 • Het geluid van de brievenbus herken ik moeiteloos. Ik vind het heerlijk om brieven te schrijven en ontvangen.
 • Al heel vroeg wist ik dat ik snel mijn rijbewijs wilde halen op mijn 18e. Vanaf het moment dat ik hem had, heb ik het altijd fijn gevonden om te rijden. Op vakantie met de auto vond ik heerlijk! Met mijn zonnebril op, de ramen open en de muziek hard aan onderweg zijn doet me goed. Hoewel ik tijden heb gehad dat ik liever niet wilde rijden, komt het gevoel weer langzaam terug.
 • Ik knuffel elke dag met mijn katten. ’s Morgens komen ze me altijd al wakker maken en ’s avonds zit er vaak een kat bij me op schoot als ik op de bank hang. Een huis zonder katten voelt voor mij niet als een thuis.

Het was een flink lang stuk, maar ik vond het erg leuk om deze dingen te beschrijven. Toen ik de foto’s aan H. liet zien, vond hij ze ook erg herkenbaar. Dit is wie ik ben. Wie ben jij?

8 reacties

 1. Kim

  Wat een leuke tag! Ik vind deze plaatjes ook bij je kloppen. Ik herken ook een aantal dingen over mijzelf…golflengte 😉

 2. Mich

  Leuk deze tag. . Zie hem bij meerdere mensen maar wat haal je al plaatjes? Ik heb op die link gedrukt maart dat zijn er maar een paar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.