Liebster Award

geplaatst in: Muziek | 11

liebster

Gisteren zag ik dat ik door Melissa getagd was voor een Liebster Award. Deze is vorig jaar ook al een keer langs gekomen op mijn blog, maar omdat zij 11 leuke vragen stelde over muziek, vond ik het leuk om ze te beantwoorden. Ik ga de tag verder niet meer doorgeven.

1. Hoe belangrijk is muziek voor je?
Muziek is heel belangrijk voor me. Een paar jaar geleden waren mijn iPod en ik echt onafscheidelijk en ging ik nooit zonder de deur uit. Tegenwoordig kan ik me in de auto ook wel vermaken met de radio. Als er maar muziek is. Mijn band met muziek is in de loop der jaren wel wat veranderd, maar ik zou niet zonder willen.

tumblr_maz5ewE4HZ1rrfw3mo1_500_largeBron

2. Wat voor genre in de muziek hou je van?
Pop, rock, punk, en alles wat dansbaar is.

3. Wat is je favoriete artiest/band?
Op dit moment is dat Beth Hart. Ik vind haar vooral heel echt en ik heb bewondering voor wat ze doet. Daarnaast betekent haar muziek ook echt wat voor me.

4. Aan welk nummer ben je (ooit) super verslaafd (geweest)?
Omdat ik op dit moment geen nummer kan verzinnen waar ik super verslaafd aan ben, neem ik jullie gewoon even mee terug naar het jaar 1997! Dit was echt mijn favoriete nummer van the Backstreetboys toen ik een tienermeisje was.

5. Welk nummer moet je echt delen met heel de wereld?
Ik kan heel vrolijk worden van de muziek van Bowling for Soup, maar lang niet iedereen kent ze. Daarom wil ik het nummer ‘1985’ met jullie delen.

6. Ben je ooit naar een concert geweest? Zo ja, welke. Nee, waar zou je dan graag naar toe willen?
Ik ben bijna elke jaar wel naar een concert geweest sinds mijn 13e. Ik ga proberen het hele rijtje op te noemen en hoop dat ik niets vergeet.

Backstreetboys (1997, 1998, 1999), 5ive (ik gok in het jaar 2000), U2 (2001 en 2005), Volumia (2002), 3 Doors Down (2004), Maria Mena (2007, 2009), Maroon 5 (2008), Lifehouse (2010), Jurk (2010), Beth Hart (2010), My Chemical Romance (2010, 2011), The Baseballs (2010), Only Seven Left (2012), Roxette (2012).

Daarnaast heb ik nog een hoop favoriete artiesten gezien op festivals. Op mijn wishlist staan op dit moment alleen nog Muse en Bowling for Soup, maar ik weet zeker dat daar nog wel nieuwe namen bij komen.

7. Justin Bieber of OneDirection? Als je echt zou moeten kiezen. (a)
Dan kies ik voor One Direction. Ik heb er twee nummers van op mijn iPod staan en die zing ik gerust hard mee in de auto. Ik vind de nummers vrolijk en ze doen me denken aan de jaren 90 en de tijd dat ik helemaal fan was van boybands.

8. Bespeel je een instrument of zing je? (Niet alleen onder de douche)
Als klein meisje speelde ik keyboard (van mijn 6e tot mijn 13e). Verder heb ik altijd gezongen. Ik heb inmiddels geen zangles meer, maar dat wil ik na mijn studie wel weer op gaan pakken. Ik word er rustig van en kom er altijd ontspannen van thuis.

9. Wat voor muziek heb je echt een hekel aan?
Ik ben niet dol op ‘harde’ muziek in die zin dat het herrie wordt en dat je de tekst niet meer kunt horen omdat er alleen maar in geschreeuwd wordt. Snoeiharde gitaren mogen best, als je nog kunt spreken van zang. Anders doet het vooral pijn aan mijn oren.

10. Deel hier de mooiste/grappigste/meest sexy foto van een artiest
Het klinkt vast heel raar, want als vrouw zijnde kijk ik graag naar mooie mannen, maar op muziek gebied schiet me niet zo 1,2,3 iemand te binnen. Ik luister heel graag naar muziek, maar zoek zelden de clip erbij en ik zou dus bij de helft van de artiesten niet eens weten hoe ze eruit zien. Ik zou de vraag eigenlijk willen stellen aan mijn lezers. Van welke band MOET ik naar de clip kijken omdat er een mooie man in zit?

11. Wat is het vrolijkste nummer ooit?
Het vrolijkste nummer ooit… ik vind dat een moeilijk vraag, omdat ik elke keer iets anders zou kunnen antwoorden. Ik kies nu “Summer Jam 2003” van Underdog Project, niet omdat het het beste nummer ooit is, maar omdat het me altijd mee terug neemt naar de zomer van 2003. Dat was de zomer dat ik mijn beste vriendin leerde kennen en dit was destijds echt ‘ons’ nummer!

11 reacties

 1. Mich

  Muziek vragen vind ik altijd leuk! As long as you love me, ik hou van dat lied. *hihi, stiekem nog een beetje bsb fan!*

 2. Melissa

  Goeie muziek smaak! Erg leuk om dit te lezen 😀
  Uh, het is altijd leuk om naar Jared Leto te kijken ^^
  U2! Daar ben ik letterlijk mee opgegroeid. Volgens mijn vader: ‘de beste band te wereld’. Dat word ik altijd even aan herinnerd.

  • Roxanne

   U2 is live ook fantastisch! 🙂 In de categorie dat moet je een keer meegemaakt hebben, als je het mij vraagt! Al blijf ik erbij dat de oudere cd’s het beste zijn.

 3. Kim

  Wat leuk zeg al die liedjes!
  Alles blijft goed en Summer Jam doet het hier ook nog steeds goed 😉

 4. Serena

  Oh, muziek is echt mijn leven. Mijn iTunes puilt uit en als ik thuis ben staat overdag echt de hele dag muziek aan. Leuk om nieuwe muziekjes te ontdekken…

 5. Patricia D

  Mooie man… Zonder twijfel 30 seconds to mars kijken 🙂 heerlijke jared leto!! Ga zelfs een youtube link voor je zoeken…
  http://youtu.be/f1aZrWhuVe0 enjoy!! (Mijn favo nummer en 1 van mijn favo videos live)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.