Sporten tot het niet meer gaat

geplaatst in: Sport | 11

Gym1

Inmiddels is het alweer 6 weken geleden dat ik me heb ingeschreven op de sportschool. Op 1 juli heb ik mezelf uitgedaagd om 2 keer in de week te gaan sporten. Het idee hier achter is dat als ik dat maar lang genoeg vol houd, dit vanzelf in mijn systeem komt te zitten en dat ik het daarna wellicht kan uitbreiden naar 3 keer in de week. Voorlopig lijkt 2 keer in de week me wel genoeg, omdat ik merk dat ik nog erg moet wennen.

De challenge heb ik gehaald! Ik ben in juli elke week twee keer naar de sportschool toe geweest. Af en toe had ik flinke (spier)pijn in mijn rug, schouders en armen, maar ik ben toch braaf gegaan. Langzaam voel ik mezelf fitter worden. Naast de twee keer die ik van mezelf moest sporten, ben ik ook nog een paar keer gaan wandelen, fietsen en ik heb zelfs een keer gezwommen. Het moet niet gekker worden?

In juli ging het dus goed en eigenlijk wil ik in augustus doorgaan met 2 keer in de week naar de sportschool gaan. Helaas lukt het me deze week waarschijnlijk niet meer om te gaan. Gisteren stond ik op uit mijn stoel en vanaf dat moment heb ik verschrikkelijk veel pijn in mijn onderrug. Op de huisartsenpost noemden ze het spit en ik heb pijnstillers en tips meegekregen om de komende dagen mee door te komen. Volgens de dokter ben ik hier wel even zoet mee. Gelukkig doe ik mee aan de leesmarathon, waardoor ik iets te doen heb, maar stiekem begin ik me nu al te vervelen. Is het raar dat ik alweer uit kijk naar het moment dat ik wƩl weer naar de sportschool kan?

11 reacties

 1. Kim

  Nee, dat is niet raar. Want nu heb je geen controle over wat je wilt doen en dat is rot! Veel beterschap!

 2. Zina

  Wat goed dat je twee keer per week bent gegaan! Ik ben nog steeds niet begonnen met sporten, oeps. Wel balen dat je nu last hebt van spit, hopelijk is het snel over en kun je het sporten weer oppakken.

 3. Sandra

  Hier ligt sporten momenteel even stil wegens gezondheidsredenen. En we hebben niks gemist, want de sportschool had behoorlijk wat waterschade en heeft de benedenverdieping en kleedkamers moeten vernieuwen. Dat gaat 2 augustus allemaal weer open en dan in september maar weer het sporten lekker oppakken.

  Sterkte met je rug! Balen dat ik je nu nog niet kan schrijven, want dan had je de nodige afleiding gehad.

  • Roxanne

   Dat komt wel weer, toch? Ik kan zelf nu ook niet schrijven want zitten lukt nauwelijks dus ik loop rond en ik lig…

 4. Marcella

  Je bent toch al wat verslaafd aan sporten dus, heel goed! Wel balen dat je nu zo last van je rug hebt, rustig aan maar!

 5. Patricia D

  Ik herken het hoor… Als ik ziek word of “weekje weg” raak ik helemaal gestressed… Niet naar de sportschool…
  Balen van je rug! Hopelijk snel beter!

 6. Jennn

  Absoluut niet raar en heel herkenbaar! Sterkte met je rug, en goed bezig dat je de uitdaging gehaald hebt. Ik heb het ook gehaald met thuis sporten šŸ™‚

 7. Peet

  Een goed teken dat je al weer naar de sportschool verlangt! Kun je niet met wat rustige oefeningen weer beginnen? Sterkte er mee!

  • Roxanne

   Ik denk dat ik over een paar dagen eens rustig weer ga beginnen met wat fietsen ofzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.