Uitdaging voor de maand juli

geplaatst in: Sport | 13

Twee weken geleden schreef ik over mijn sportschool abonnement. Het sporten gaat best goed, maar het kan nog veel beter. De eerste week ben ik gewoon twee keer naar de sportschool geweest, maar vorige week kon mijn moeder niet mee toen ben ik er maar één keer geweest. Dat is uiteraard één keer meer dan ik voorheen in de sportschool te vinden was, maar het liefst zou ik er twee keer per week heen gaan. Hoewel ik me na het sporten goed voel, is er toch wel wat voor nodig om erheen te gaan. Ik was dus nog op zoek naar een goede motivatie.

2xperweek

Sportschoenen

Het lijkt erop dat ik voor deze maand een goede uitdaging gevonden heb. Sinds vorige week heb ik namelijk een Roamler account. Vanmorgen kwam er een opdracht langs waarbij je je goede voornemen voor de maand juli kon opgeven met daarbij een foto. Ik dacht meteen aan de sportschool. De optie ‘Ik ga twee keer per week sporten’ stond in het lijstje waar je uit kon kiezen, dus ik hoefde niet lang na te denken over mijn goede voornemen voor de komende maand. Ik ga niet alleen afspraken inplannen met mijn moeder, maar ik ga ook proberen om een vaste dag te vinden waarop het sporten goed uitkomt zodat ik weet dat ik die dag naar de sportschool moet. Het doel is natuurlijk om ervoor te zorgen dat sporten onderdeel wordt van mijn wekelijkse routine, zodat ik me straks niet meer hoef af te vragen wanneer ik ga sporten. Daar heb ik dan een vaste dag voor. Daarom ga ik elke week van tevoren in mijn agenda schrijven wanneer ik ga sporten.

Hopelijk werkt deze ‘stok achter de deur’ goed voor mij. Ik zal jullie aan het einde van de maand laten weten of het gelukt is en wie weet heb ik dan nog wel een paar sportieve foto’s gemaakt ondertussen! Voor nu moeten jullie het maar even doen met de foto van mijn agenda en eentje van mijn oude sportschoenen (die er veel ouder uit hadden moeten zien, maar die voornamelijk de binnenkant van mijn kast gezien hebben.)

13 reacties

 1. Sanne

  Oh ja, de sportschool. Enthousiast begonnen en inmiddels ligt het stil. Oké, de omstandigheden waren er niet naar en manlief zit met de rug. En onze sportschool heeft nogal wat last gehad van de wateroverlast waardoor er slechts alleen boven gesport kan worden en daar wil je echt niet staan met heel veel mensen. Binnenkort dus maar weer eens de sporttas tevoorschijn halen.

 2. Zina

  Bekend probleem, ik krijg mezelf gewoon niet gemotiveerd. Als het goed is ga ik deze week met een vriendinnetje sporten, hopelijk motiveert dat wel.

  • Roxanne

   Bij mij helpt het altijd wel om samen met iemand te gaan. Net gesport en op de fiets op de sportschool zaten we zo te kletsen dat de tijd voorbij was voor ik het in de gaten had.

 3. Peet

  Zet hem op!! Ik ben ook zo’n held in dit soort afspraken met mezelf en ze dan steeds vooruit schuiven onder het mom ‘geen zin’, ‘geen puf’, en ‘ik wil niet alleen’. Dus toi-toi-toi, wees een voorbeeld voor mij! 😉 haha oftewel: succes!!

 4. Lyanne

  Heel goed en knap van je! Ik hoop dat je het gaat lukken. Het is altijd lastig om de stap te zetten. 😉

 5. Marije

  Wat goed dat je gaat sporten! Echt knap van je! Ik ben héél fanatiek begonnen, maar begin de laatste tijd steeds vaker smoezen te verzinnen om niet te gaan. Kortom: geef jij me even een schop onder mijn iets te dikke kont?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.