Maandoverzicht september 2020

geplaatst in: Maandoverzicht | 3

September stond in het teken van terug naar school gaan, een prachtige nazomer, een weekendje weg en veel andere mooie momenten. Het herfstweer vond ik zelf minder fijn, maar over het algemeen hebben we niet mogen klagen over het weer deze maand. Wat we verder allemaal beleefd hebben, zet ik weer voor je op een rijtje in dit maandoverzicht.

Marcel en Espen mochten nog een paar keer spelen bij opa en oma op de camping. Ze hebben de camping waar mijn ouders staan helemaal veranderd en verbouwd dit jaar, maar dat betekent ook dat er een leuke, nieuwe speeltuin bij is gekomen en dat ze nu een springkussen hebben. Dat vinden de jongens wel wat. Verder vinden ze het heerlijk om opa te helpen in de tuin.

Marcel is altijd jarig in de zomervakantie, maar gelukkig mocht hij na de vakantie alsnog een feestje vieren met ‘zijn kindjes’ op school. Vanwege corona hoefden we ons niet uit te sloven qua traktaties. De kinderen vond het heerlijk dat ze onder schooltijd een zakje chips mochten eten. En Marcel vond zijn feestje erg leuk.

Halverwege de maand gingen Pel, Espen en ik een ochtendje wandelen in Wijk bij Duurstede. Ik ben opgegroeid in deze kleine stad aan de Rijn en Lek en ik vind het leuk om hier af en toe terug te komen voor een wandeling door de binnenstad. Naast een schattig marktplein heeft Wijk bij Duurstede ook een mooie molen op de dijk en een kasteel met een prachtig kasteelpark er omheen. Het is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Op vakantie gaan zat er in 2020 niet echt in, maar we wilden er toch even uit. Wachten tot de herfstvakantie klonk niet verstandig, omdat het dan misschien ook weer drukker is overal. Daarom boekten we in september een weekendje weg. We kozen voor een chalet bij Roompot Hunzedal in Drenthe. We hadden prachtig weer en konden leuke dingen doen. De jongens vonden het al super leuk om lekker te spelen, zwemmen en pannenkoeken te eten, maar we gingen ook een ochtendje naar zeehondencrèche Pieterburen en liepen het Boomkroonpad.

Ik kreeg halverwege de maand oorontsteking en dit hield een paar weken aan, ondanks de antibioticakuur. Na ons weekendje Drenthe kwam ik thuis met een verkoudheid. Niet echt de souvenir waar ik op zat te wachten. Ik dacht wel dat het door de oorontsteking kwam, maar ik heb toch maar een coronatest aangevraagd voor de zekerheid. Deze keer kon ik terecht in Utrecht. Coronatest #2 viel weer mee. Sterker nog, ik vond het nog minder heftig dan de eerste keer dat ik me liet testen op corona. Het wachten op de uitslag was het ergste, maar gelukkig was de test ook deze keer negatief. Die oorontsteking is daarentegen nog altijd niet over.

Ons neefje Sam werd alweer één jaar. Het is heftig dat we veel hebben gemist van zijn eerste jaar, maar het was wel fijn dat we hem afgelopen weekend toch eventjes konden zien om een cadeautje te brengen, te feliciteren en een stukje taart te eten. Misschien niet het grote feest wat je zo’n kleintje zou gunnen, maar we hoefden het niet helemaal voorbij te laten gaan.

Ik las de volgende boeken

  • Between Sisters – Cathy Kelly
  • Skoftig – Marleen Hartog

3 reacties

  1. Sandra

    Zo’n kleintje maakt het waarschijnlijk niet uit of hij een groot feest heeft of niet. Hij krijgt het op die leeftijd toch nog niet mee. Het is meer dat ouders het graag willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.