Weekendje Roompot Hunzedal

geplaatst in: Reizen & Vakantie | 1

Tot nu toe hadden wij nog geen vakantieplannen gemaakt voor 2020. In de zomervakantie leek het ons te druk (en te duur) om weg te gaan in eigen land en daarom stelden we het uit. Hoewel we wilden wachten tot de herfstvakantie, besloten we uiteindelijk om een weekend naar Drenthe te gaan in september. Pel nam een halve dag vrij en toen Marcel klaar was op school, stapten we in de auto om op weg te gaan naar Roompot Hunzedal in Borger.

Chalet

Hoewel we in eerste instantie wilden kijken naar een stacaravan, kwam ik al snel uit op de chalets van Roompot. Dit type is normaal gesproken geschikt voor 6 personen, maar daardoor heeft de chalet ook 3 slaapkamers. Dat is handig, aangezien Marcel graag slaapt met het licht aan en Espen met het licht uit. Daarnaast hadden we het toilet en de badkamer gescheiden van elkaar, dat was ook best handig. Op de foto’s en plattegrond zag het er iets groter uit, maar dat was niet erg. Alles was we nodig hadden, zat in dit chalet.

Verder was ons chalet niet groot, vergelijkbaar met een flinke caravan, maar wel praktisch en fijn. In principe zat alles er in en konden we er prima mee uit de voeten voor een weekend. Langer was ook best gelukt. Op de foto lagen de jongens lekker te Netflixen terwijl wij de auto leeg haalden en de tassen uitpakten.

Indoorspeeltuin

Na het uitpakken van de auto, wilden de jongens even spelen. Omdat het terras en de buitenspeeltuin druk waren, liepen we (ondanks het mooie weer) maar door naar de indoorspeeltuin. Hier dronken we wat terwijl Marcel en Espen lekker konden spelen. Het is geen grote speeltuin, maar de jongens konden zich prima vermaken met het klimtoestel, de spelcomputers, air-hockey en brandweerwagen waar je ook muntjes in kon gooien. Voor kleine kinderen is dit een prima speeltuin.

Pannenkoeken bakken

Na het spelen was het tijd om iets te eten. Marcel had aan me gevraagd of ik dan pannenkoeken wilde bakken, dus ik had de ingrediënten en mijn pannenkoekenpan meegenomen, zodat dit ook kon. Dat was een succes. Ik ga dat zeker onthouden voor de volgende vakantie.

Espen ging ondertussen op zoek naar alle knopjes in het chalet en waar deze voor waren. Hij is momenteel echt geobsedeerd door knopjes, dus hij had de tijd van zijn leven.

Strandje op het park

Na het eten gingen we nog een stukje wandelen om het park verder te verkennen. We zagen een bordje ‘strand’ en liepen nieuwsgierig die kant op. Bij het strand lag een mooie speeltuin, dus het was leuk om even die kant op te lopen.

Marcel ging meteen spelen bij het grote houten speeltoestel, wat hij eigenlijk wel een beetje hoog vond. Papa moest dus mee naar boven klimmen.

Espen koos voor de glijbaan en ging daar tig keer vanaf. Hij was met twee andere kindjes aan het spelen en dat ging samen met een hoop schaterlachen en gezelligheid.

Zwemmen en spelen

Voor de zaterdagochtend hadden we een plekje gereserveerd in het zwembad. We mochten van 10 tot half 12 zwemmen, dus we konden ’s morgens eerst nog even snel wat boodschappen halen in Borger. Ik vond het zwembad nog best wel druk en afstand houden was lastig, zeker omdat er in het wedstrijdbad ook nog zwemlessen gegeven werden, en er dus nog veel meer mensen en kinderen in de ruimte stonden te wachten tot ze naar binnen mochten. Het zwemmen zelf was wel leuk. Espen was helemaal wild van de grote glijbaan en die had echt de tijd van zijn leven. Na het zwembad wilden de kinderen nog even naar de binnenspeeltuin en wij genoten van een mojito zonder alcohol en een borrelplankje.

Hunebedden en meer pannenkoeken

In de middag hingen we een beetje in ons chalet, omdat de kinderen erg moe waren van het zwemmen en spelen. We zochten een pannenkoekenhuis uit in de buurt en reserveerden daar. Onderweg naar Borger stopten we even bij twee hunebedden, om die te bekijken en te laten zien aan de jongens. Pannenkoekenboerderij De Deugniet was absoluut een aanrader. Er is een grote binnenspeeltuin met onder andere een piratenschip, glijbaan, springkussen en ballenbak dus de jongens konden er heerlijk spelen. De pannenkoeken waren heerlijk en toen Espen en ik die van ons niet op kregen, kregen we een pizzadoos om de rest mee te nemen naar huis.

Zeehondencrèche Pieterburen

Op zondagochtend kwam Pel opeens met een leuk idee. Hij bekeek of hij kaartjes kon reserveren voor Zeehondencrèche Pieterburen en we stapten in de auto naar Groningen. Het was ongeveer vijf kwartier rijden vanaf Borger, maar dat is aanzienlijk minder ver dan vanaf huis.

Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Pel was er al eens eerder geweest, maar ik nog niet. Er was veel informatie te vinden over allerlei verschillende soorten zeehonden, de behandelingen en  het traject wat ze doorlopen in Pieterburen en daarnaast foto’s, video’s en zelfs botten en opgezette zeehonden. Buiten zagen we de zeehonden die zich in fase 2 en 3 bevonden. Vanwege corona was er kennelijk een deel afgesloten, maar voor de rest was er een looproute aangegeven met eenrichtingsverkeer zodat je elkaar niet voor de voeten liep.

Marcel en Espen vonden het geweldig om echte zeehonden te zien, maar ze vonden het wel jammer dat ze niet met ze mochten knuffelen. Toch vond ik het echt een heerlijk gezicht, die zeehondjes die overduidelijk van het zonnetje lagen te genieten. Heel erg schattig.

Waterfietsen

Terug op het park wilden de jongens het liefst nog spelen. Espen en ik gingen naar de binnenspeeltuin en Pel en Marcel gingen het meertje op met een waterfiets. Daarna hebben we nog geborreld en zijn we via de buitenspeeltuin teruggelopen naar ons chalet. Daar hadden we geen zin om zelf wat te koken en bestelden we eten bij het restaurant.

Na het eten bracht ik Espen vast naar bed. Pel ging met Marcel nog even wandelen, naar de speeltuin en op de trampoline. Ik ben lekker met een boek en een wijntje op onze veranda gaan zitten, om te genieten van de laatste zonnestralen.

Boomkroonpad

Op maandagmorgen pakten we de spullen weer in en stapten we in de auto. Voordat we daadwerkelijk terug reden naar Utrecht, maakten we nog een tussenstop bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Hier kun je tussen de boomtoppen doorwandelen en zelfs boven de bomen uit kijken vanaf een uitkijktoren. Daarnaast kun je er fijn wandelen en spelen. (Hier zal ik later nog eens uitgebreider over schrijven.)

Het weekend is voorbij gevlogen, maar we hebben wel weer fijne herinneringen kunnen maken met elkaar. De rest van het jaar zullen we waarschijnlijk niet veel op pad gaan, maar ik ben blij dat we er toch nog even uit geweest zijn met z’n viertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.