Buitencentrum Boomkroonpad

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 0

Eerder schreef ik al over ons weekendje in Drenthe. Voor maandag hadden we een vrije dag aangevraagd voor Marcel, dus we hadden nog een dag extra vakantie. Voor we naar huis reden, bezochten we het Boomkroonpad in Drouwen. Van tevoren wist ik alleen maar dat je boven de boomtoppen uit kon kijken en dat er meer te doen zou zijn, maar we zouden het wel zien. Na een wilde autorit over een onverharde weg kwamen we aan bij onze bestemming.

Houten standbeelden

Wanneer je aankomt op het terrein, zie je eerst de giftshop en het restaurant. Het Boomkroonpad is nog een klein stukje lopen. Vanaf de welkomstpoort zie je her en der mooie houten standbeelden staan. Ik heb er een aantal op de foto gezet. Ook was er een informatiebord waar verschillende vogelnestkastjes op gemonteerd waren, met daarbij welke vogelsoort bij welk nestkastje hoort.

Ik heb niet alle houten beelden op de foto gezet, maar ik vond deze wel erg cute en vrolijk. Ik heb geen idee wat het precies voorstelt, maar ik werd er vrolijk van.

Ook na het Boomkroonpad kwamen we nog houten standbeelden tegen. Dat geeft het bos wel extra sfeer. Deze vogel vonden de jongens wel erg gaaf.

Boomkroonpad

Na een korte wandeling kwamen we bij de ingang van het Boomkroonpad aan. De jongens zagen de speeltuin al liggen. Ik beloofde ze dat ze daar straks mochten spelen en toen wilden ze wel mee het pad op. Hier moesten we onze toegangskaartjes scannen en dan konden we naar binnen toe.

Aan het begin van het Boomkroonpad loop je door een ondergrondse wereld. Hier zie je allerlei dieren die onder de grond leven en er hangen informatie bordjes over deze diersoorten. Daarna volgt een trap naar boven toe, waar je door een deur weer naar buiten gaat. Je staat dan een flink eind boven de grond en daar begint het echte pad.

Marcel liep voorop. Of nou ja, hij rende hij eigenlijk gewoon vooruit zonder om zich heen te kijken. Terwijl er eigenlijk veel te zien was, zo hoog boven de grond.

Zo stond er op elke hoek van het pad een paal met daarop een houten beestje. Deze eekhoorn vond ik erg schattig. De kinderen renden er zo voorbij en hadden er geen oog voor.

Hier zie je hoe Pel de kinderen wijst op één van de informatieborden. Op deze borden stond informatie over allerlei dieren die in het bos wonen, zoals verschillende vogelsoorten en eekhoorns.

Dit is een voorbeeld van één van de informatieborden. De havik woont in dit bos en heeft hele goede ogen. Het is leuk om dit soort feitjes te delen met de kinderen.

Het Boomkroonpad loopt op en neer. Het is af en toe wel even klimmen en ik merkte wel dat mijn conditie niet zo best is op dit moment. Gelukkig heb je een fantastisch uitzicht en dat maakt veel goed.

Boven de boomtoppen

Halverwege de route kun je naar boven klimmen naar een uitkijktoren. Ik had het gevoel dat je vanaf daar boven de boomtoppen uit zou kijken. Helaas viel dat tegen. Je kijkt grotendeels tegen de boomtoppen aan, maar ik denk dat de bomen in al die jaren zelf ook gegroeid zijn en dat je er daardoor niet meer overheen kijkt. Je krijgt wel een mooi zicht over het bos.

Ik vond het trouwens best wel hoog. Ik heb hoogtevrees en dit bordje vond ik niet zo eng, maar de toren en de trap er naartoe waren best wel erg wiebelig. Mij maak je daar niet zo blij mee.

Wandelen in het bos

Als je klaar bent met het Boomkroonpad dan kun je ervoor kiezen om nog een fijne boswandeling te maken. Op dit bord kun je zien welke afstanden je kunt lopen in dit bos. Wij hadden twee ukkies bij ons en die vonden dit wel genoeg avontuur voor één dag en daarnaast hadden zij nog onthouden dat er aan het begin een speeltuin was. Daar wilden ze dus veel liever naar toe.

Naast alle langere wandelingen, is er ook een kabouterpad wat je kunt volgen. Deze wandeling is minder lang en door alle schattige kabouterpaaltjes natuurlijk leuk om te wandelen met kinderen.

Speeltuin

Het klimbos renden mijn jongens voorbij, want ze hadden hun zinnen gezet op dit speeltoestel met glijbaan. Daar zijn ze een paar keer vanaf geweest samen met andere kinderen.

Daarna wilden ze nog even spelen bij de speeltuin waar deze houten trein stond. Eerst mocht Marcel de trein besturen en daarna was Espen aan de beurt.

Lunchen

Na het wandelen en spelen bezochten we de giftshop en daarna vonden we het een goed idee om nog even te lunchen voor we richting huis zouden rijden. De mannen kozen voor een pannenkoek en ik ging voor een lekkere ham-kaas tosti met een salade.

Na dit laatste uitje van onze vakantie stapten we weer in de auto richting Vleuten. Het was een gezellig uitje en als de kinderen groter zijn, dan kunnen we misschien wel een keer fijn gaan wandelen in Drenthe. Het is ons wel duidelijk dat er genoeg mooie wandelroutes zijn in deze provincie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.