Maandoverzicht november 2018

geplaatst in: Maandoverzicht | 0

November was een drukke maand. We hebben veel gedaan en ik had iedere week een aantal afspraken staan. Ook de weekenden zaten vol en we kregen te maken met een vervelend virus waar de jongens behoorlijk ziek van waren.

Pel en ik begonnen de maand met een nachtje weg zonder de jongens. We deden mee aan de Ingress Mission Day in Luxemburg. We zijn de rest van de maand ook nog aardig druk geweest met Ingress en bezochten onder andere Amsterdam en Gouda om daar te spelen. Dat kun je tenslotte prima combineren met winkelen, lunchen of een glas wijn. Ik heb duidelijk een nieuwe verslaving gevonden, maar wel een gezonde, want het zorgt ervoor dat ik buiten kom.

Op de peuterspeelzaal wisselden we van thema. We sloten de herfst af en gingen verder met de feestdagen. Ook stond er een bibliotheek uitje op het programma. We lazen het boek ‘De krokodil die niet van water hield’ en gingen met alle peuters naar de bieb toe.

November was voor de kinderen ook een drukke maand. Sinterklaas kwam aan in Nederland en dat zorgde voor het eerst echt voor een hoop onrust in huis. Marcel kan zich met niets anders bezig houden en is eigenlijk non-stop overprikkeld. Hij vindt het spannend, maar ook super leuk. We keken naar de intocht op televisie, hij mocht zijn schoentje zetten en hij ging met opa en oma naar de intocht van Sinterklaas in Geldermalsen. Deze week bakten we thuis kruidnootjes. Marcel hielp nog niet echt mee, maar kwam wel van het deeg snoepen. Misschien wel een leuke traditie om erin te houden. Dat helpen komt in de toekomst wel als hij groter is.

Vorige week waren de jongens geveld door een vervelend virus. Pel en ik waren ook flink verkouden, maar Marcel had hele hoge koorts en kon drie dagen lang alleen maar slapen. Inmiddels hoesten we alleen nog heftig met z’n allen. Ik denk dat de buren denken dat we een zeehondencrèche begonnen zijn hier. #teamslechtelongen

Ik schreef hier boven al dat Marcel erg overprikkeld was door Sinterklaas. Hij is eigenlijk altijd heel gevoelig voor prikkels en daar maak ik me wel eens zorgen om. Ik kreeg van iemand de tip om eens met hem naar een kinderfysiotherapeut te gaan om te kijken of sensomotorische integratie iets is voor hem. We zijn nu twee keer geweest en voorlopig is de fysio dus bezig met in kaart te brengen wat hij allemaal wel en niet kan, zodat ze daarna met hem aan de slag kan. Ik ben heel benieuwd of dit gaat helpen, maar daar hebben we nog wel wat afspraken voor nodig.

We deden in november niet alleen dingen met ons gezin, maar zagen ook de rest van de familie. Zo ging ik een dagje met mijn moeder en schoonzus naar de Margriet Winterfair in Den Bosch. Ook vierden we de 63e verjaardag van mijn vader.

In 2016 kreeg ik een bril. Door mijn zwangerschappen en hormonen heb ik nooit meer laten testen of mijn bril nog de juiste sterkte heeft. Ik had tijdens mijn zwangerschap veel last van droge ogen, maar ja, door de hormonen is een meting op dat moment niet betrouwbaar. Ik moest dus even een paar maanden wachten. Inmiddels is Espen bijna 8 maanden en werd het toch tijd om actie te ondernemen. Omdat de opticien mijn sterkte niet goed op kon meten, maakte ik een afspraak bij de oogarts. Mijn sterkte is een klein beetje veranderd, dus het is wel handig om een nieuwe bril te laten maken. Nu mag ik dus op zoek naar een nieuwe bril. Wie weet kan ik die volgende maand aan jullie showen? Dat hangt er even vanaf hoe het zit met de vergoeding, want als ik pas in 2019 weer een vergoeding krijg, is het toch wel de moeite waard om even een maand langer te wachten.

Espen blijft zich razendsnel ontwikkelen. Deze maand ging hij plotseling zitten en hij begon ook te kruipen. Eerst nog achteruit en een beetje voorzichtig, maar inmiddels kruipt hij echt rond. Marcel begon destijds eerst met tijgeren, maar dat lijkt Espen over te slaan. Om het nog erger te maken, wil hij zich ook al optrekken aan de tafel en de rand van de box. Echt, stop de tijd! Bij Marcel kon het me allemaal niet snel genoeg gaan, maar bij Espen vind ik dat het te hard gaat. Nog even en we hebben geen baby meer in huis.

Ik las de volgende boeken

  • Het kerstfeest van Bob – James Bowen
  • All I want for Christmas – Jenny Hale

Films

  • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.