Maandoverzicht maart 2017

geplaatst in: Maandoverzicht | 3

Maart 2017 wordt een maand waar ik niet graag aan terug zal denken, maar ik ga toch een maandoverzicht schrijven voor mijn blog. Het was een maand waarin we door diepe dalen gingen, maar ook die horen natuurlijk bij het leven. De gebeurtenissen van deze maand zorgden voor bizar veel bezoekers en het aantal bezoekers is de rest van de maand ook hoger gebleven dan normaal. De reden ervoor was niet leuk, maar iedereen die is blijven hangen: Wees vooral welkom hier! Verder waren er ook best leuke dingen deze maand. Zo hebben we bijvoorbeeld veel tijd doorgebracht met familie en is de lente weer begonnen.

Miskraam

De maand maart begon met het meest vreselijk nieuws wat ik ooit in mijn leven gehad heb. Het kindje in mijn buik was gestopt met groeien en ik kreeg een miskraam. Dit liep niet zoals we hadden gehoopt. Helaas was een ziekenhuisopname niet te voorkomen en was er een curettage nodig. Ik heb hier behoorlijk wat aandacht aan besteed op mijn blog. Het was fijn om het van me af te schrijven. Op dit moment bekijk ik het leven per dag. Meestal gaat het wel, maar er zijn momenten dat mijn stresslevel behoorlijk omhoog schiet en dan voelt het allemaal even heel slecht. Ik merk wel dat hier echt triggers voor zijn. Zo belde de apotheek me gisteren dat een medicijn dat voorgeschreven was door de huisarts niet goed samen ging met mijn zwangerschap. Ik had al aan de apotheek doorgegeven dat ik niet meer zwanger was, dus ik had dit niet aan zien komen. Zulke dingen zorgen ervoor dat ik even weg zak in een diep, ellendig gat. Iets wat ik soms weer af reageer op anderen en die hebben werkelijk geen idee waar het vandaan komt. Dit wiebelige gevoel zal nog wel even blijven ben ik bang. Het gaat in ieder geval naar omstandigheden goed hier.

Deze maand kwam één van mijn wensen in vervulling. We mochten namelijk een dagje op pad met een Volkswagen T2 van De Volkswagenbus. Hoewel het rijden zwaarder was dan ik had gehoopt, ben ik nog steeds hopeloos verliefd op deze busjes. Ze zijn zo mooi en zo fotogeniek. We kregen er ook nog prachtig lenteweer bij, dus het was een mooie dag.

Maart is voor ons altijd een maand vol verjaardagen. Mijn broer en schoonzus vierden samen hun verjaardag op de dag dat we met de Volkswagenbus op stap waren en we gingen dus met de bus naar de verjaardag toe. Ik vond het erg leuk dat we zo met z’n allen waren en dat we nu twee kleine jongetjes in de familie hebben. Volgend jaar kunnen ze echt samen spelen. Ik krijg echt een warm gevoel van binnen als ik die twee samen zie. Het bleef niet bij één verjaardag, want we gingen later in de maand ook nog langs bij een achternichtje van Pel en mijn schoonmoeder. Hoeveel taart kan een mens eten? Het was wél lekker!

Ik deed voor het eerst mee aan Echte Post Is Cool. Mijn brievenbus lag de hele maand al vol met lieve kaartjes, maar ik kreeg dus ook twee mooie pakketjes. Dat was echt voor herhaling vatbaar. Ik vind het sowieso leuk om mee te doen met zulke swaps, maar helaas zijn de verzendkosten zo duur. Ik wil wel graag een mooi pakketje maken en er aandacht aan besteden. Dan maar iets minder vaak mee doen.

Een andere eerst keer was mijn bezoek aan Dutch Comic Con 2017. Ik was wel eerder bij een andere Con geweest, maar deze was groter én leuker. Het is ook altijd gezellig om een dagje weg te gaan samen met Pel. Dan hebben we even echt aandacht voor elkaar en niet alleen voor de kleine man.

Die kleine man was wel een grote topper deze maand. Hoewel we hem echt niet alles vertellen, voelt hij het wel aan als er iets is. Hij was een hele grote steun voor me en hij maakt me vaak aan het lachen. Ook ga ik door hem gewoon elke dag naar buiten toe en ik doe echt mijn best om te genieten van hem en onze tijd samen. Vaak lukt me dat ook wel. Hoe kan het ook anders met zo’n kleine boef. Ik weet één ding zeker. Wat er ook zal gebeuren in de toekomst, we hebben nu al een heel mooi gezin met z’n drietjes.

*****

Ik las de volgende boeken

 • The Princess Diarist – Carrie Fisher
 • Up – Myrthe van der Meer

Ik keek deze films in de bioscoop

 • American Honey
 • Logan
 • Hidden Figures 

3 reacties

  • Roxanne

   Ik vind het wel belangrijk om naar de lichtpuntjes te blijven kijken. Anders kom je helemaal niet meer uit je dip!

 1. Jeanine Suiker

  Verschrikkelijk zo’n miskraam. Zoveel verdriet en ellende en dan vooral wanneer je er steeds mee wordt geconfronteerd. (Zelf ook 2x meegemaakt) gelukkig inderdaad ook heel veel mooie dingen! Jaloers op de volkswagenbus. Vind die dingen zo gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.