Dutch Comic Con 2017

geplaatst in: Uitjes en Evenementen | 2

Dit weekend was Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Vorig jaar ging ik al met Pel mee naar Amsterdam Comic Con. Dat vond ik erg leuk, maar iedereen vertelde me dat de editie in Utrecht vele malen leuker was dat jaar. Daar was ik wel benieuwd naar en daarom ging ik ook deze keer met hem mee.

Op Dutch Comic Con kon je je hart ophalen als het ging om merchandise, cosplay, games en andere belevenissen. Daarnaast stonden er speciale gasten, signeersessies en shows op de verschillende podia. Er was zelfs een bioscoop, het DCC college en een hoek die draaide om speed dating en het vinden van de liefde. Kortom, er was voor iedereen iets te doen. Zelf vond ik het alleen al geweldig om er te zijn en rond te kijken. Er is zoveel te zien.

Natuurlijk keken we niet alleen maar rond. In de gamers hal hebben we spellen gespeeld en er was een meet & greet met Pikachu. Die heb ik even een knuffel gegeven namens Marcel. We maakten foto’s, keken naar alle prachtige cosplays en bekeken alle prachtige stands met merchandise en andere spullen. Ik weet dat er veel mensen waren die ik tot nu toe alleen online ontmoet heb, maar helaas zijn we deze keer niemand tegen gekomen. Volgende keer beter. Misschien dan echt ergens afspreken, want er zijn zoveel mensen op zo’n event dat je elkaar niet altijd zomaar tegen komt. Het zou juist wel gezellig zijn om mensen eens in het echt te ontmoeten en zo’n event is daar een mooie gelegenheid voor.

Aankopen

Een van de hallen op Dutch Comic Con was gereserveerd voor alle dealers. Je kon er prachtige dingen kopen. Het was bijna moeilijk om te kiezen. Ik wilde namelijk niet teveel geld uitgeven. Uiteindelijk kocht ik een t-shirt voor Marcel en een MockingJay sleutelhanger voor mezelf. We kochten samen nog een speciale editie van E.T. op blu-ray. Pel kocht comics en een aantal posters, waaronder een Pikachu voor Marcel. Zoals gewoonlijk werd de kleine man dus weer het meest verwend.

Het liefst had ik meer gekocht. Zo waren er bijvoorbeeld hele gave Pokémon en Pusheen knuffels en sleutelhangers (maar wat ga ik daar nu echt mee doen?), stapels met boeken (maar ja, de hele kast staat al vol), geeky verrassingsboxen,  kettingen (maar die draag ik nooit, omdat Marcel ze stuk maakt) en zo kan ik nog wel even door gaan. Aan mooie spullen dus geen gebrek op dit event.

Helaas was ik na vier uur rond lopen echt helemaal kapot. We hebben even gezeten en daarna nog een rondje gelopen, maar toen was mijn energie echt op. Dat lag natuurlijk aan de afgelopen weken. Ik ben wel blij dat we konden gaan, want ik heb wel een fijne dag gehad. Bij het volgende event ga ik in ieder geval graag weer met Pel mee.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.