Echte Post Is Cool 4.0

geplaatst in: Post | 8

Post ontvangen is leuk, maar pakketjes ontvangen is misschien nog wel leuker. Vorig jaar deed ik voor Marcel mee met de Babyswap, maar ik vind het ook wel leuk om zelf cadeautjes te krijgen. Daarom deed ik deze keer mee met de vierde editie van Echte Post is Cool, georganiseerd door Inge en Northflix. Het was mijn eerste EPIC-swap. Wat een leuke en positieve ervaring was dat!

Echte Post Is Cool

Wat is dat nu precies, dat swappen? Die vraag krijg ik af en toe. Ik zal het nog eventjes kort toelichten voor de mensen die er niet bekend mee zijn. Je kunt je van tevoren aanmelden en je vertelt iets over jezelf. Een beetje zoals met lootjes trekken voor Sinterklaas. Iedereen krijgt het adres van iemand en wat informatie over diegene. Sommige mensen maken een moodboard met wat plaatjes als aanvulling, maar een social media account of blog kan ook informatie geven over jouw swapmaatje. Dan kun je aan de slag. Je koopt en maakt cadeautjes voor een vooraf afgesproken bedrag en pakt die leuk in. Op de afgesproken datum verstuurt iedereen zijn/haar pakketje en dan kun je allemaal tegelijk uitpakken. Super leuk!

Wat daar nu zo leuk aan is? Nou, allereerst de voorpret. Je mag gaan winkelen voor iemand, kunt lekker knutselen als je daar zin in hebt en bedenken hoe je het in gaat pakken. Nu ben ik totaal geen expert op het gebied van pakjes inpakken, maar het internet helpt je daar wel bij. Ik kocht deze keer leuk inpakpapier bij HEMA en vond daar ook schattige tags en lint. Daarmee kom je al een heel eind. Je kunt het met inpakken natuurlijk ook al zo gek maken als je zelf wilt. Ik heb prachtige voorbeelden gezien van hele mooie pakketjes en het motiveert alleen maar om er volgende keer nog meer werk van te maken.

Als je je pakket verstuurt hebt, is het tijd om bij de brievenbus te gaan liggen tot jouw pakket eraan komt. Ik ontving niet één, maar twee pakketjes! Wow! Hoe dat kan? Naast het pakket van mijn swapmaatje, heb ik ook nog een leuk pakketje ontvangen van één van de sponsoren van Echte Post Is Cool. Verschillende (web)winkels en bedrijven hebben de deelnemers voorzien van een extraatje. Dat is altijd leuk!


Vandaag was het zo ver. Unboxing Day! We mochten eindelijk onze pakketjes uitpakken. Mijn swapmaatje was Marlon. Ik werd al blij van de pakjes die uit de doos kwamen. Helaas had het pakket onderweg een klein ongelukje gehad in de post, waardoor de chocola in 1000 stukjes uit de doos kwam. Misschien was dat de schuld van Karma, omdat ik zelf grapjes maakte dat ik mijn doos vol zou gooien met confetti, glitter en popcorn? 😉 Hoe dan ook, er kwam een leuk pakket met cadeautjes uit de doos en dat was al een foto waard.

Het uitpakken van de pakjes is natuurlijk ook een hoogtepunt. Ik kreeg van Marlon Griekse kruiden die heerlijk ruiken. Daar ga ik wel iets lekkers mee maken en waarschijnlijk kan ik wel wat inspiratie op doen op haar blog. Het bordje met ‘home sweet home’ krijgt een mooi plekje als we ons nieuwe huis vinden, omdat we die plek dan echt ons thuis kunnen noemen. Verder zat er een schattig notitieboekje in, dierenkaartjes en een setje paasstickers om eieren mee te versieren. Dat is leuk voor Marcel. Misschien is hij er nu nog wat te klein voor, maar wie weet. En anders is er altijd volgend jaar, dat komt helemaal goed.

echte post is cool

Extra pakketje

En toen lag er nog een extra pakketje op me te wachten van Project 3. Ik had de sticker al gezien op de envelop en had de webshop al bekeken. Ik kende Project 3 nog niet, maar werd spontaan verliefd op de leuke spulletjes die ze verkopen. Die zijn gewoon he-le-maal Rox! Maar echt. Kortom, ik was super nieuwsgierig naar de inhoud ervan. Dat was absoluut net zo leuk als ik dacht. Ik ben dol op kaartjes en deze zijn geweldig.

Liefde en steun

Cadeautjes en post zijn leuk, maar Echte Post Is Cool is zoveel meer dan alleen maar post. De afgelopen weken zijn erg moeilijk geweest voor ons en ik heb dankzij dit project zoveel leuke en lieve mensen leren kennen. Toen ik in het ziekenhuis lag, ontving ik online al heel veel steun van oude en nieuwe (online) vrienden, maar daarna begon ook de brievenbus vol te stromen met lieve kaartjes en mooie woorden. Mee doen met dit project is alsof je in een warm bad stapt. Dat gevoel blijft waarschijnlijk veel langer hangen dan de pakketjes van vandaag. Ik wil iedereen dan ook enorm bedanken voor alle liefde en steun!

8 reacties

  1. Kirsten

    Heel erg leuk! Maar hoe doe je dan mee? Hoe gaat dat in z’n werk? Ik wil namelijk graag een keer mee doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.