Maandoverzicht juni 2021

geplaatst in: Maandoverzicht | 1

De zomer is begonnen. We kunnen en mogen weer meer. Hoewel ik het nog erg wennen vind, is het ook wel fijn om weer naar buiten te kunnen. Zeker omdat dit nu eenmaal goed is voor de kinderen. Ik maakte ook een heleboel foto’s. Wat we allemaal deden in juni, lees je in dit maandoverzicht.

Opa is met pensioen, maar nam Espen toch nog even mee voor een rondleiding op het politiebureau. Dat vond Espen natuurlijk wel heel erg tof! (En check die sokken in zijn Crocs.)

We gingen op een zondagmorgen gezellig wandelen in het kasteelpark van Kasteel de Haar. Daar waren we al ruim een jaar niet geweest. Normaalgesproken willen de jongens naar het labyrint, maar deze keer liepen we de andere kant op in de richting van de hertenweide. ik had drinken en snacks meegenomen, dus we zijn onderweg nog even lekker op een bankje gaan zitten. Espen wilde zijn bifi worstje graag delen met de hertjes, maar dat leek me dan weer geen goed idee.

Het was die dag echt prachtig weer, dus na het wandelen hebben we nog even iets gedronken en gegeten op het terras van het Koetshuis. De jongens kregen een mooie kleurplaat van het Kasteel. Daar waren ze lekker zoet mee bezig. Daarna aten zij poffertjes en wij een salade.

Op een zondagmorgen reden we naar de Pyramide van Austerlitz. De laatste keer dat we daar waren, kon Espen echt net lopen. Nu kon hij wel zelf in de attracties en ook de speeltuin was veel leuker nu. Espen wilde wel 100 keer in het treintje en de draaimolen. Marcel wilde ook in de vliegtuigen, want die gaan lekker omhoog. We kochten een heleboel muntjes en gaan zeker nog een keer terug in de zomervakantie.

Ik had niet echt last van oranjekoorts dit jaar. We keken wel naar de wedstrijden van het Nederlands elftal, maar ik zat er niet echt lekker in. Wel hadden de jongens oranje shirts aan! Voor Nederland was dit toernooi ook niet om over naar huis te schrijven, maar hey, we deden wel weer eens mee.

We zaten deze maand een paar keer in de ziekenboeg. Toen Espen bij opa en oma ging logeren, werd hij opeens ziek. Hij had last van zijn buik en moest spugen. Hij kwam dus eerder naar huis, want hij wilde naar mama toe. Een paar dagen later had Marcel er ook last van. Afgelopen week was Espen alweer ziek. Hij had koorts en was heel moe. Wat hij nou precies had, weten we niet. Gelukkig is hij inmiddels weer opgeknapt.

In het weekend van Vaderdag gingen we op bezoek bij de opa’s en oma’s. Bij mijn schoonouders mochten we lekker in de jacuzzi met de jongens. Echt lekker! Bij mijn ouders waren we lekker buiten op de camping. Er waren natuurlijk ook nog knutsels van de jongens voor papa.

Door corona ging het schoolreisje van Marcel niet door. Gelukkig maakten ze er op school toch nog een klein feestje van. Ze kregen een dans workshop, gingen naar de speeltuin en hadden een picknick met patatjes. Marcel kwam thuis met een bellenblaas en had daar de hele middag nog plezier mee. Ik bedacht me wel dat Marcel nog nooit op schoolreisje geweest is. In die zin weet hij dus ook niet wat hij mist. Hij had in elk geval een leuke dag en daar gaat het om.

Ik was deze maand aan de beurt om mijn eerste vaccinatie te krijgen. Het werd Pfizer. Ik ben blij dat de eerste prik erin zit. De bijwerkingen waren minder leuk, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ik ben uiteindelijk anderhalve dag niet lekker geweest en toen was het ook opeens weer over. Gelukkig.

Voor vaderdag kreeg Pel een boek over barbecueën in de winter. Zo ontstond het idee om een smoker aan te schaffen voor in de tuin. Ik wist ook niet wat het was, maar ik ben er wel heel blij mee. Ten eerste is het natuurlijk fijn als een ander (een deel van) het eten klaarmaakt, maar het blijkt ook nog eens erg lekker te zijn. Mijn favoriet was tot nu toe de zalm, maar de kip, beenham en rib-eye steak waren ook goed gelukt. Voor de rest van de zomer ben ik dus voornamelijk chef salades & bijgerechten in het weekend, maar dat vind ik dan weer hartstikke leuk om te maken.

Espen en ik hadden een leuk uitje met z’n tweetjes. We gingen samen kersen halen in Haarzuilens. We bleven ook even hangen daar. We dronken een sapje en Espen heeft heerlijk gespeeld. Springkussens en autootjes zijn altijd leuk! Dit is wel voor herhaling vatbaar. Naast kersen namen we ook aardbeien mee naar huis.

En zo rolden we langzaam de volgende maand alweer in. De maand waarin de zomervakantie begint en waarin ik mijn tweede vaccinatie krijg. Zijn jullie ook zo toe aan de zomervakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.